reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

dzieki wiec bedziemy dalej smarowac, moja niestety od oliwki jonsona dostała uczulenia.
Moja mała ma 13 dni i kikut jeszcze nie odpadł. zaczynam się marwic bo chyba juz powinno go nie być???

reklama
heksa ja też smaruję oliwką Johnsona, ale jak na razie jeszcze jej się łuszczy. Pewnie to trochę potrwa, ale przecież to nic groźnego.
My wyszliśmy na pierwszy spacer jak miała 8 dni. Teraz chodzimy codziennie przynajmniej na 2h.

Antoś dziś ma już 19 dni a pepowina jeszcze sie trzyma. Niby wykruszyła sie po bokach, ale srodek trzyma jak cholera...

kiedy to odpadnie???

My wyszlismy na spacerek na 10dobe zycia Hafsy, a kikutek odpadl po ok 2tygodniach moze mniej. caly czas przemywalismy woda tylko przegotowana i to wszystko zadnych spirytusow ;D

Mały ma jeszcze pępuszek. Jeszcze się babrze. Dziś położna go zalapisowała. Może to coś da. Podejrzewam, że niedługo odpadnie.

Wczoraj dzwonili do mnie z pracy. Do pracy wracam 17 listopada. Jakub będzie miał pół roku. Będzie mi żal wracać.

My na spacerek poszlismy pierwszy raz jak Olus mial 5 dni, byl to krociutki spacerek tak ok 15 min i sliczna pogoda...
Heksa Jezeli chodzi o spanie to Olus ma tak samo... Czasami po jedzonku zasypia i spi dosc dlugo a czasami zdrzemnie sie 20 minut i koniec.... Dzisiejsza noc przespal ladnie, tyko ze caly czas z nami w lozku. Wogole nie chce spac w swoim lozeczku... Przez dzien tez woli spac na rogowce...

u Mirka pępek odpadł gdzieś tak na 3 - 4 dobę po powrocie do domu - tzn. na 11 - 12 dzień - dokładnie nie pamiętam - cały czas przemywaliśmy go spirytusem i się nie babrał

U nas kikut odpadl juz w 8 dobie. Potem byl tylko maly strupek. Teraz juz jest czysciutki, ladny pepus.
Na spacerq bylismy jakos po tygodniu bo akurat byl czas, ale polozne w szpitalu mowily, ze jak jest ladna pogoda, to juz w 3,4 dobie mozna na chwilke wyjsc.
Na kolki ja daje naszej malej duzo, bo dopiero takie dawki pomagaja: 6 razy dziennie grpe water + 12 kropelek Sab Smplex tak co 2, 3 h przed jedzeniem.

reklama
a ja mam pytnie z innej beczki
Co sądzicie na temat smoczków?
dawać czy nie? bo tu do okoła straszą ze nie bo zęby i zgryz skrzywie i ze potem bedą problemy z oduczeniem. Mi do tej pory udało sie bez smoka ale nie wiem czy warto ja męczyć bez?
a jak ciumka smoka to skąd wiecie ze jest głodna? wypluwa i płacze?
wiem głupie pytanie, ale moja jest bez smoka i jak zaczyna ciumkać rączki czy krzyczec to czas jejść a jak dostanie smoka to
jak to??

Do góry