reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Mój mały jest od wczoraj niemowlakiem. Nie mogliśmy znaleźć pępuszka. Okazało się, że Jakubek go sobie "schował" między posladkami. W ogóle wczoraj mieliśmy wesoły dzień. Złośliwiec najpierw zrobił na przewijak i moją rękę ogromną kupę, a kiedy doszłam z nim do ładu, to mnie obsikał od góry do dołu. A jaki był zadowolony ;D ;D ;D

Dzisiaj ostatni raz przychodzi położna. Zjawiała się co drugi dzień. Musiałam być zwarta i gotowA od rana. W sumie była 4 razy. Obłęd ;)

reklama
to często chodziła - u mnie b yła dwa razy i raz lekarz pediatra.
W środę idę do lekarza - zobaczymy jak se rozwija

U mnie położna ma przychodzić raz w tygodniu przez 6 tygodni , czyli będzie jeszcze 5 razy, bo raz juz była. A lekarz pediatra przychodzi jutro.

DOBRE ABRYZ,MALY ZARTOWNIS Z NIEGO CO!!!???

U MNIE BYLA POLOZNA JUZ 4 RAZY,A ZE WSZYTKO JEST OK MALA PRZYBIERA NA WADZE,JA CZUJE SIE DOBRZE TO ICH WIZYTY JUZ SIE SKONCZYLY,TERAZ TYLKO BEDZIE PRZYCHODZIL TZW.health visitor,czyli pielegniarka,powie na o szczepieniach,badaniach itp ;D

W kraju kiedy szczepia poraz pierwszy???

Po porodzie u nas w szpitalu robią dzieciom badania słuchu. Jakubowi wyszły dobrze, ale z racji tego, że w ciąży wyskoczyła mi na ustach opryszczka, muszę jechać na dodatkowe do Bydgoszczy.

u nas szczepi sie około 6 tygodnia - ja mam jechać 5.06.06
jutro jadę do lekarza - po skierowanie do neurologa i na badania kontrolne i jutro tez do okulisty a w piątek do neurologa

Gosiek, dlaczego do okulisty i neurologa?

Ja czekam na PESEL małego, żeby go zarejestrować na USG bioderek.

Dziewczyny skąd wy to wszytkso wiecie - kidy i gdzie iść, jakie szczepienie, jakie badanie? To siedostaje jakiś wtkaz w szpiatl ualbo w przychodni?

reklama
okulista po żółtaczce - po naswietlaniu
neurolog - mały miał problemy z raczka po porodzie - nie otwirał piastki
pozostał chirurg - ale chyba nie musi isc - jutro oststecznie oceni pediatra - miał naczyniaka z wybrzuszeniem na tej samej raczce

głuszek - ja mam to napisane na wypisie ze szpitala - w ksiazeczce zdrowia

Do góry