reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Mój mały na smoka ma odruch wymiotny, więc go nie męczę.

Dawanie smoka ma swoje plusy i minusy. Trzeba wyczuć dziecko :-)

reklama
Ja bardzo chcialam dawać Amelce smoczek ale niestety nie chce. AByło by mi o wiele łatwiej z tym jej pieronowo mocnym odruchem ssania, niestety tak jak u abryz, jest odruch wymiotny
Agusiaaa - pieluchy Dada 40 szt kosztują 20 zł

Nasza Ala najpierw smoczek brala, potem wyrzucala, a teraz znowu ladnie go ssie, ale jak bardzo placze to nie wezmie. Jest to uspokajacz w czasie snu najczesciej. Ciesze sie, ze go bierze i ze jak sie nassie to go po prostu wypluwa (nie trwa to dlugo :))
Jesli chodzi o zeby to wcale nie jest powiedziane, ze sie wykrzywia. Poza tym jest druga szkola, ze jak dziecko ssie smoka to ladnie podniebienie sie buduje. Tak naprawde to cholera wie. Jak ze wszystkim - kazdy mowi co innego. Moj bratanek ma 3 latka i do dzis uwielbia smoka. Nie ma ani troche krzywych zabkow. A z odzwyczajaniem jakos to bedzie - na razie mamy na to czas ;)

A wiecie co ja sobie pomyslalam? Jest prowadzonych tyle badan naukowych, a nie wiadomo caly czas jak to jest z mlekiem matki. Co do niego przechodzi tak naprawde, po jakim czasie od zjedzenia czegos itd... Dlaczego ktos tego dokladnie nie przebada, zeby ulatwic wszystkim kobietom i dzieciom zycie!?!

Ja sie ciesze,ze pepuszek ladnie sie zagoli i odpadl jej w 8 dniu,a skorka jeszcze sie luszczy na raczkach i stupak i troszke na brzuszku.A co do smoka to ja nieche jej dawac i przyzwyczajac,opiekowalm sie dziecmi i zadnemu nie podawlam i dalo sie opanowac placz dziecka.Choc przyznam sie ze raz w desperacji bo juz tak bardzo sie zanosila,a byla przebrana,nakarmiona i nadal plakala,wiec jej dala,ale possala troche i wyplula bo pewnie poczula,ze mam ja oszukuje,ze to cyc,a ona ssala a tam nic nie leciala,hi,hi,hi wiec sie bardziej zdenerwowala,ale dalm jej cycka w koncu i okazalo sie ,ze nadal byla glodna i potem zasnela ;)

wica sie zastanawiam jak jej pomoc z tym karatkiem????
Podaje jej przed karmienie po kropli soli fizjologicznej do noska i troche pomaga,ale mam taka fatalna gruszke,ktora nie wysysa jej wydzieliny i sie mala meczy,maz przywiezie z karju nasza niezawodna pomaranczowa gruszke,ale to dopiero bedzie w pitaek,a co do tej pory jak jej pomoc???Czy ktos zna jakis spob???Nie klade ja w lozeczku,bo sie boje,ze jej nie uslusze jak by sie krztusila,wiec spi ze mna,ktos wspominal,ze pomaga jak glowak jest wyzej,wiec powinnam pod przescieradlo,podlozyc co aby byal glowak wyzej??? ::) ::) ::)

Maxin, lepiej z główką wyżej. Można też oczyścić nosek wodą morską lub solą fizjologiczną i położyć na brzuszku. Katarek powinien spłynąć :-)

maxin - mi lekarka kazała kłaść wyżej - więc pod materacyk włożyła zwinięty duży recznik - główkę ma 10 cm wyżej - ja swojego do łóżka nie biorrę bo sama jestem chora - a tak to bym brała

maxin - ja wysysam gruszką i daje kropelki z wody morskiej - a jak jest bardzo żle to kropelki dla niemowląt ( lekarka mi poleciła)

a smoczek? - raczej nie lubi
moja Ania bardzo krótko używała smoczka - sama przestała, a więc na Mirku smoczka nie wymuszam i nie zabraniam = czasami mu daję - do spania moj lubi mieć cyca - po prostu zasypia przy piersi

DZIEKI ZA RADY DZIEWCZYNY
NOCKE MILAM NIE PRZESPANA ,MECZYL JA BARDZO KATAR,WIEC SPALA NA BRZUSZKU,A JA CZUWLAM CZY ODDYCHA ::) I BUDZIAL SIE CO 1,5,BIDULKA CIEZKO BYLO JEJ NAWET ZLAPAC CYCA,DZIS MAMA ZNALAZLA NOWA GRUSZKE W SKLEPIE WIEC WYPRUBUJEMY,TERAZ SPI BO PADNIETA NA MAXA ;D

reklama
Do góry