reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Mój Jakubek też się łuszczy. Zrobię sobie torebkę ;D ;D ;D
Zaraz po kąpieli, jak jest jeszcze wilgotny, smaruję go ciekłą parafiną :-)

reklama
Jeżeli chodzi o krem to dla nas najlepszy jest sudocrem  dla pupci bomba. Benpenatenu używam na sutki (nie trzeba przecierać)
Gosiek jak się sprawdza ten Linomag ?
Potówki moja ma  :( jak do tej pory ani rumianek ani przegotowana woda nie pomaga  :p zobaczymy co powie lekarz jutro na wizycie
Wczoraj kupiliśmy pierwszy raz pieluchy z Biedronki dada :p i powiem was że są całkiem, całkiem. Bałam się że będą takie plastkiowe i mała będzie się odparzać. Na szczęście pieluchy są ceratkowe (jak pampers) i jestem z nich bardzo zadowolona. Jeszcze będę testować te lidlowskie i zobaczymy. Amelka robi ok 10 kup dziennie i na pampersy chyba bym nie zarobiła  :p ale na noc zakładamy tylko Pampersy

ewe - linomag - maśc - jest super - wg. mnie tak samo dobra jak bephanten ( a mi bephanten bardzo odpowiada - Mirek ma po nim super pupcię) - jeszcze został mi alantan na jutro do wypróbowania - jak wypróbuję to pojutrze powiem jak sie sprawdził.

kremu LINOMAG nie kupujcie bo zawiera kwas borny a tego u tak małych dzieci się nie stosuje CZYLI TYLKO MAŚĆ

Mój Olivierek nie ma zaczerwienionej pupy - smaruję go na zmianę oliwką i bephantenem. Kąpiemy go w emulsji do kąpieli oilatum - w aptekach - podobno b. dobra - synek nie ma żadnych zaczerwień ani plamek, jednie krostki, które są zmianami hormonalnymi (tak mówiła pediatra) i schodzą do miesiąca. Z jedzeniem też nie ma problemów - co 3-4 godziny, ale mało przybiera wiec dokarmiamy go lekiem nurtamigen (PO TYM JAK ZJE Z PIERSI). Utrzymuje mu się jeszcze żółtaczka - ale dziś byliśmy na badaniu i mam nadzieję, żebędzie już ok.

Jedyne co jest męczące to PĘPEK - mały w sobotę kończy miesiąc a pepek jeszcze przy nim - nie chce się odczepić uparciuch :D.
To tyle o moim maluszku. Pozdrawiam wszystkie mamusie obecne i przyszłe (które jeszcze czekają na TEN dzień).

na potówki i odparzenia bardzo polecam maść TORMENTIOL w ciągu dosłownie doby znikają krosteczki i odparzenia
a tak to cały czas stosujemy sudokrem a na brodawki to ten krem z awentu nie trzeba zmywac i przynosi wyrażną ulge.

Dziewczyny mam pytanie i odrazu prosbe o rade. Mojej małej strasznie zaczeła sie łuszczyć skórka na nózkach nadgarstkach paluszkach i brzuszku skórka czy to normalne?
plecki, bużka są ok.
jak sobie z tym radzić ??

reklama
heksa - widzę, że to większej lości dzieci się łuszczy - chyba trini juz tez pisała

ponoć b. dobra jest oliwka na to

olcia - a po co uzywasz nutramigen??? czy ma skazę białkową?? Mi pediatra ( wczoraj jak był przy wizycie u Mirka) też zapisał - ale to tylko ze względu na Anie ( Ania miała skazę białkową) - ale MIrek tego nie chce pić - nie dziwię się - bo jak spróbowałam to myślałam, ze wychaftuję - mój Mirek prawie od urodzenia jada Bebilon HA i nie ma wysypek - więc stwierdziłam, ze nie bedę go katować takim mleczkiem, ale słyszałam od lekarki, że ten nutramigen jest b. dobry po d względem leczniczym.
Jak daliśmy mu to mleczko to tak okropnie się skrzywił i pomachał łapkami i wyrzucił buteleczkę. ;)

Do góry