reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
abryz - też dostaliśmy Bebilon pepti - wczoraj wykupiliśmy w aptece i ono jest naprawdę smaczne ( takie jak zwykłe mleczko Bebilon) - tylko po tym mleczku Mirek się nie najada :( - pół godzinki po zjedzeiu płakał, ze jest głodny

gosiek a nasza Ania też już jest małą terrorystką jeśli chodzi o noszenie na rękach, ale dzisiaj udało mi się ją zając czymś innym. Położyłam jej w zasięgu wzroku kolorową maskotkę i jak na razie jest spokój :) bo mnie już kręgosłup na wieczór wysiada....

rozumiem cię -u mnie jak mąż wraca z pracy - to moje słowa - Romek -- weż na 5 minut Mirka - i przekazuję mu - a sama odpoczywam
a w łóżeczku tez zawiesiłam mu taką kolorową żyrafke i sobie z boczku macha rączką i się nią bawi
ostatnio dostała taki siedzaczek - to czasami wkładam go do niego w pozycji lezącej - ale on jeszcze jest za mały i się niecierpliwi

trini - jak tak dalej ponosimy nasze maluchy - to będziemy mogły startować w Mistrzostawach świata w podnoszeniu ciężarów. ;D

Mojego brzdąca dziś rano uśpił odkurzacz. Szkoda, że w nocy z niego nie mogę korzystać - Jakub ok. 4 ma swoje godzinki i zamiast spać, rozgląda się po pokoju. Rzadko go noszę, bo mi kręgosłup wysiadł. Mam nadzieję, że nie będzie mnie terroryzował. :)

dziewczyny mam dwa pytanka .
1. co dajecie na kolki? ja jem wszystko gotowane wiec z jedzenia az mi sie nie chce wieżyc ze ma kolki masuje mu brzuszek i nic smaruje maścia majerankową przechodzi mu dopiero po kropelkach espumisan ale nie chce go za czesto tym faszerowac! jeszcze mój durny chłop dzis w nocy zamiast na łyżeczke kropelke to prosto do buzi i wlało mu sie 3 krople mysłmam ze idiot zabije !!! co za debil bezmuzgowy!!!
2. po jakim czasie można wyjść na spacekre z małym??

gosiek stosuje do kompieli taki specyfik balneum plus i oliwke bambino ale to nie wiele daje....
ale troszke mnie uspokoiłaś pisząc ze wiele dieci tak ma
Trini mam prośbe jak poradziłaś sobie z łuszczącą sie skórką? bo mi oliwka (bambino) nie wiele pomaga to juz 4 dzien.
długo ro u Ciebie a właściwie u Twojej niuni trwało?

dziewuszki...mojej Kini też się skórka łuszczy,ale widze,że stopuje,smaruję po kąpieli oliwka i za każdym razem przy przewijaniu kremem nawilżającym,akurat mam johnsona i fajny jest:)dwa dni to trwa póki co,ale jest lepiej:)a mam pytanko po jakim czasie odpadła wam pępowinka?znaczy kikutek???

reklama
HEKSA mojej skóra łuszczyła sie przez 6-7 dni , smarowałam tylko bambino i już jest oj.
Nam pempowina iopadła po 10 dniach, potem przez 7 dni smarowliśmy wódką ::) (zalecenie położnej) i schował się już prawie całkowicie :)
Oleńka my na pierwszy spacer poszliśmy jak mala miała 12 dni :)

Do góry