reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Jakuba tak wyczerpały "wakacje", że w nocy jadł dopiero po 4, a spał do 8. Teraz znowu padł i smacznie sobie chrapie od 10 (to już 2,5 godziny) :-) Muszę z nim częściej aktywnie wypoczywać na łonie rodziny ;D

reklama
kADE DZIECKO JEST INNE I TYLKO POZAZDROSCIC TYM KTORE,MAJA ANIOLKI DZIECI I BARDZO MALO PLACZA.

Ja starm sie pilnowac godzin,ale w sumie wahaja sie one rowniez,mniej wiecej jest systematycznie karmienie co 3,5-4h,zabawa 2h,sen od 20min-2h.Wczoraj w nocy bylo ja ciezko uspic,ale sumiennie jak palkala bralak ja na rece aby sie uspokoila i zaraz spowrotem do lozeczka trwalo to 40min,wiec nie tak jeszcze zle.Byla zmeczona,ale wlaczyla ze snem

A ile na raz wasze dzieci pija z butli?????Moja nawiecej zje 150ml

Moja zawsze po 150 ml teraz.chyba od 8 tyg tyle wypija.a co do snu gluszek to wlasnie roznie!zalezy ile sie bawila wczesniej i jakie miala bodzce! ale norme calego dnia policze! wsumie to jak zlicze dzienna norme wychodzi kolo 13-14 godzin(zdaza sie ze miala po 9) i to jest liczone cale 24 godz.zjada okolo 660-780 ml mleka i od 150-400 ml herbatki.zalezy od dnia.

ale wiecie co ja mam straszny problem odkad sa te nowe posilki....bo ona teraz zjadla przecier i chciala isc spac polozylam ja to prawie zasnela potem zachcialo jej sie jednak bawic a teraz placze jednak o mleko:( znow sie nie udalo!

aha zauwazylam tez ze moja czasem przebudzi sie ze snu po 30 minutach i jak szybko przyjde i widze ze dalej jej sie chce spac to potrzepie nia troszke (jak na tej plycie- zeby lekko glowka sie trzasla) i w momencie dalej usypia bo tak to jest nie dospana i marudzi

Hej. Ja gościnnie z czerwca zaglądam. Śliczne te wasze dzieciaczki.

LILITH mam pytanko o tą matę. Czy jesteś z niej zadowolona. Bo jestem na etapie kupna i nawet całkiem mi się spodobała. I gdzie ją kupiłaś.

moja jest spokojna i płacze tylko jak jej sie zdazy kolka i zeby dac mamie znac ze pora na papu.
a ostatnio bije rekordy w spaniu dziś od 22do 9.30 i od 10do 13 i teraz od 15 juz śpi

Ty to masz aniołka heksa :laugh:

ale moja córcia też dzisiaj dużo spi... może to przez pogodę? w Bydgoszczy cały dzień leje

reklama
heksa ciebie to się nie pytałam spryciulo ;D ;D ;D bo wiem że twoja dzidzia to śpioszek. jeszcze się kompleksów nabawie. jak sobie policzyłam to mi wychodzi że mała śpi około 13-14 godzin na dobę. Czyli chyba jest ładnie, nie?

Do góry