reklama
Maxin - moja mala je 140-150 ml na noc i je tak roznie - zalezy jak nam wypadnie, ale tak miedzy 20 a 22 ostatni posilek. Wczoraj zjadla o 21, zasnela o 22 i spala do 8.20 bez jedzonka
W dzien spi zupelnie roznie: tak od pol godziny do 2,5 - dluzej nie da rady.
W dzien spi zupelnie roznie: tak od pol godziny do 2,5 - dluzej nie da rady.
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
głuszku oj chyba więcej bo od 32 do 8czy 9 to juz jest 10h a w dzien dojdzie ok 6 lekko
A+T+ i wogole w nocy sie nie budzi,nawet nie marudzi,nic,poprostu spi,bo Natka je ok.11.00,a potem budzi sie o 3.00-4.00 na jedzenie wypije 100ml i dalej spi do 6.00-7.00 i zas papu,chial bym ja odzywczaic od tego nocnego jedzenia,ale jak,skoro potrzebuje jesc to przecierz jej nie odmowie,a smoczek nie dzial,bo go ssa,ale po chwil wypluwa i sie denerwuje,oczywiscie ma zamkniet oczka :
:
:
hmmm sam niewiem
kasiaczek82
Majowa Mama 2006
mojemu cos odbijo dzis wlasnie skonczyl wyc a trwalo to az dwie godziny
babel nie chcial wogole zasnac, i jak mu cyca dawalam to ssal i spal sobie ;D ale tylko z ctcem w buzi bo jak mu zabralam to pisk hehe
a o przespaniu wiecej niz trzech godzin w nocy to chyba bede jeszcze dlugo marzyc
gosiek czytalam ze piesek zostaje ale nie pamietam w ktorym watku wiec pisze tu BARDZO SIE CIESZE BO PIESEK W DOMU MUSI BYC HIHI ;D ;D ;D
babel nie chcial wogole zasnac, i jak mu cyca dawalam to ssal i spal sobie ;D ale tylko z ctcem w buzi bo jak mu zabralam to pisk hehe
a o przespaniu wiecej niz trzech godzin w nocy to chyba bede jeszcze dlugo marzyc
gosiek czytalam ze piesek zostaje ale nie pamietam w ktorym watku wiec pisze tu BARDZO SIE CIESZE BO PIESEK W DOMU MUSI BYC HIHI ;D ;D ;D
Maxin - mala sie budzi i marudzi, ale wola o smoczka. Jak go dostanie to od razu zasypia dalej. Jak juz smoczek nie pomaga to wiadomo, ze chce jesc. Ala robila tak samo jak Twoja Natalka, a potem samo jej sie wydluzalo. Mysle, ze Twoja tez moze sobie tak wydluzyc. Jesli jednak tak nie bedzie, to czytalam, ze wtedy sie to srodkowe, nocne jedzenie likwiduje w ten sposob, ze dodaje sie coraz mniej mieszanki do wody (tylko, ze Ty chyba karmisz w nocy piersia?) az w koncu zostaje sama woda i dziecko stwierdza, ze nie warto sie budzic na wode. Nie wiem ile w tym prawdy, bo nie sprawdzalam. Jesli jednak karmisz piersia w nocy, a mieszanka w dzien, to moze ona poprostu slabo sie najada, bo wiesz - mieszanka jednak bardziej syci nic cycek.
reklama
Gadget
MAJOWA MAMA 06` Zadomowiona(y)
Maxin, ja bym tak prędko nie rezygnowała z karmienia piersią w nocy, mleko jest wtedy bardziej tłuste, bo wtedy rozwija się i rośnie mózg, taki maluch jeszcze potrzebuje papu w nocy. Nie wiem od kiedy dziecko ma przesypiać całą noc, ale chyba starsze niż nasze brzdące.
Podziel się: