reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
Maxin - moja mala je 140-150 ml na noc i je tak roznie - zalezy jak nam wypadnie, ale tak miedzy 20 a 22 ostatni posilek. Wczoraj zjadla o 21, zasnela o 22 i spala do 8.20 bez jedzonka :)
W dzien spi zupelnie roznie: tak od pol godziny do 2,5 - dluzej nie da rady.

Jeju dziewczyny - jak ja czytam ile wasze dzieci śpia to aż mi się wierzyć nie chce - mój dzisiaj znowu robił mi pobódki co godzinkę :p :p :p :p :p

Jakub dziś znów był dla mnie miły i obudził się na karmienie o 4.20, a potem o 8. Chyba mu dam jakiś order :-)

A+T+ i wogole w nocy sie nie budzi,nawet nie marudzi,nic,poprostu spi,bo Natka je ok.11.00,a potem budzi sie o 3.00-4.00 na jedzenie wypije 100ml i dalej spi do 6.00-7.00 i zas papu,chial bym ja odzywczaic od tego nocnego jedzenia,ale jak,skoro potrzebuje jesc to przecierz jej nie odmowie,a smoczek nie dzial,bo go ssa,ale po chwil wypluwa i sie denerwuje,oczywiscie ma zamkniet oczka ::) ::) ::)hmmm sam niewiem

mojemu cos odbijo dzis wlasnie skonczyl wyc a trwalo to az dwie godziny
babel nie chcial wogole zasnac, i jak mu cyca dawalam to ssal i spal sobie ;D ale tylko z ctcem w buzi bo jak mu zabralam to pisk hehe

a o przespaniu wiecej niz trzech godzin w nocy to chyba bede jeszcze dlugo marzyc

gosiek czytalam ze piesek zostaje ale nie pamietam w ktorym watku wiec pisze tu BARDZO SIE CIESZE BO PIESEK W DOMU MUSI BYC HIHI ;D ;D ;D

Maxin - mala sie budzi i marudzi, ale wola o smoczka. Jak go dostanie to od razu zasypia dalej. Jak juz smoczek nie pomaga to wiadomo, ze chce jesc. Ala robila tak samo jak Twoja Natalka, a potem samo jej sie wydluzalo. Mysle, ze Twoja tez moze sobie tak wydluzyc. Jesli jednak tak nie bedzie, to czytalam, ze wtedy sie to srodkowe, nocne jedzenie likwiduje w ten sposob, ze dodaje sie coraz mniej mieszanki do wody (tylko, ze Ty chyba karmisz w nocy piersia?) az w koncu zostaje sama woda i dziecko stwierdza, ze nie warto sie budzic na wode. Nie wiem ile w tym prawdy, bo nie sprawdzalam. Jesli jednak karmisz piersia w nocy, a mieszanka w dzien, to moze ona poprostu slabo sie najada, bo wiesz - mieszanka jednak bardziej syci nic cycek.

a mojej córci sięchyba dzisiaj dzień z nocą pomylił...
zjadła o 6.30,chwilę pogadała, zasnęła, zjadła o 9.15 i jak zasnęła to śpi do tej pory... ciekawe co w nocy będzie robić ;)

reklama
Maxin, ja bym tak prędko nie rezygnowała z karmienia piersią w nocy, mleko jest wtedy bardziej tłuste, bo wtedy rozwija się i rośnie mózg, taki maluch jeszcze potrzebuje papu w nocy. Nie wiem od kiedy dziecko ma przesypiać całą noc, ale chyba starsze niż nasze brzdące.

Do góry