reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

gluszek,powoli a do celu i rutynke Marysia w koncu zlapie

A+T+ no mozliwe ze Aluni plan rozbilas i sie zdenerwowal,mylac,hmmm tego sobie nie przypominam,nie podoba mi to ::)

A moja perla od trzeh dni zasypia sama w lozeczku,wczoraj juz o 20.00 spala,pote, karmienie przez sen,bez wybudzania o
24.00,3.00,7.00 i spala w sumie zliczajac 12h,szok,fakt nie wypija duzo mleka bo 100,czasami 140mil,no ale widocznie sie tym naje,no i w nocy tylko daje znac lekkim pojekiem,ze jest glodna,oby tak zostalo,az dojdziemy ,wydluzajac przerwy miedzy krmieniem,ze przesci cala noc ;) ;) ;)

reklama
A jestes pewna Maxin, ze Natalka potrzebuje w nocy mleczka? Naszej wystarczy smoczek jak piszczy - je tylko raz w nocy, a dzis nie jadla ani razu. Wstala o 8, zjadla i juz nie spala.

no wiesz zostawiam ja na chwike aby tak sobie popiszczala,ale jak trwa to dluzsza chwilke a smoczke jej daje,ale ona wyplowa i nadal sie denerwuje wiec wydaj mi sie,ze jest glodna,ale sprouje tak kilka nocek,podawac smoczka i moze w koncu nie bedzie sie budzic na papu ::)
a ty dajesz Aluni mleko w nocy????Jak tak to kiedy ostatnio je i ile ml?????

GOSIEK podziwiam twarda jestes ja wymiekam przy takim wstawaniu

jesli chodzi o matke to my mamy z firmy baby einstein, jest to akwarium super sprawa maly jest zachwycony mamy tez zwykla matke taka tradycyjna ale na niej maly nie byl taki aktywny.
W swoim akwariumie umie bawic sie sam nawet ok pol godzinny ;D ;D ;D

A+T ja mam ostatnio ten sam probolem i to chyba przez wprowadzenie soczkow itd...ale moja wypija w 10 min 170 i po godzinie 120 mleka:( nie wiem uz co zrobic. no i tez jakies klopoty z zasypianiem:( kurcze:( wyglada to tak jakby sie zloscila z powodu karuzeli i cale lozkio musze przescielac zeby ja w tyle polozyc:( szok...i tez juz wczoraj wymieklam:(
I gorzej mi sypia w nocy:( kaze sie juz klasc o 20 lub 21 az!!!potem sie budzi na jedzenie i spi na szczescie dalej do 6-7-8.
Sama nie wiem co sie dzieje...wogole mi wczoraj caly czas marudzila nawet jak szla na mate po papu...pobawila sie 30 minut i juz chciala nynkac:(:(

jesli chodzi o maty ja mam taka:
http://www.allegro.pl/item117930231_fisher_price_materacyk_3_w_1_new_2006_.html

czyli wynika z tego ze oprócz planu Tracy dzieci tez maja coś do powiedzenia i lubią pokazac rożki hehe

Wiecie co jak na razie konsekwentnie udaje mi ise zachowac kolejność sen, jedzenie, aktywność. Ale w każdym dniu wypada to o innych porach. To co się powtarza to jedzenie o 5, podubka o 8 i drezmka między 9.30 a 10.30, dwie drzemki po południu a czasem trzy (ale tu juz mi to wychodzi całkeim o róznych porach), i kąpiel o 21.
Jak to wyglada u was? Czy wprowadzjac łatwy Plan udaje wam sie trzymac jakiś godzin? Bo tak by wynikało z kaisązki - jeszczez raz ja przeglądałam, ze konstruktywna rutyna zakłąda pewne działania w obrębie jakiś godzin. Jak to wyglada u was?

U nas jest mniej wiecej wszystko o tych samych porach.jesli usatli nam sie jedzonko-zazwyczaj jest to 6 rano to po tem wszystko leci idealnie bez wzgledu na to czy drzemka jest jak zawsze przed 14 czy tam o 13...u nas najwazniejsze ze papu je o tych samych porach. jesli ma np wiecej bodzcow to wiadomo ze sie szybciej zmeczy i godziny drzemeks ie pozmieniaja.nie ma tez dokladnego czasu drzemek.to zalezy od stopnia zmeczenia min.ale regula jest taka ze 20 , 30 , 40 min lub godzina.no albo i wiecej ale system sie powtarza.Ostatnio mam tylko wielki problem z kapiela bo jak zawsze szla spac kolo 22-23 to teraz juz chce o 20-21 :( a kapiele wlasnie byly o 21:( .
Ja staram sie robic tak by podporzadkowac sie dziecku.o tej o ktorej ma posilek leci dalszy dzien, nic nie kabinuje nic nie zmieniam.Mala wie ze po zabawie jest drzemka ze karmienie co 4 godz itd.Je rowne 20 min faktycznie jak w zegarku i co rowniutkie 4 godz chce jesc.ale reszta bywa roznie.
Wsumie co do godzin bylo napisane zeby mniej wiecej ich przestrzegac ale wlasnie nie przesadzac! jest ta metoda wlasnie z zegarkiem i tam ona napisala ze jest zawodna itd.

reklama
czyli źle nie jest u mnie,
Wiesz ale jeśli chodzi o cyca to tutaj trudna zachowac rózne odległości -ale jest karmionko co 2,5 3,5 godznki czyl imniej więcej ok.
A ile razy i po ile czasu ci śpi w ciągu dni?

Do góry