reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Aha no bo moj to ma raczej nieład:-) A dzis miał dopiero 1 noc sam w pokoju bo troche nam to zajeło przestawianie innych mebli...no i luz spał dobrze tyle ze sie obudził o 7 o zgrozo:szok: :eek: No ale potem jeszcze pospał troche u siebie i troche u nas.

reklama
Czy macie jakiś sposób na obcięcie dzieciaczkom paznokci????
u nas jest MASAKRA krzyk wyrywanie rączki obcinam paznokcie po 1, 2 codziennie bo nie mam innej możliwości najlepiej wychodzi to przy Vivie bo ogląda teledyski ale to też nie zawsze działa, na spiąco jeszcze gorzej no normalnie ZAŁAMKA odpiszcie coś PLEASE!!!!

Kasiak ja zawsze obcinam na spiąco, innej mozliwosci nie ma:no: Tylko przy paznokciach u nog jest wiekszy problem bo sie kopie i czasem przebudza ale te obcinam zadziej a u rąk bez problemu.

Ja obcinam w taki sposób: biorę ją na kolana -tyłem do siebie włączam Mini-Mini, a jak nie interesuje się bajkami to pokazuję jej nożyczki- ona jest zaciekawiona i pozwala mi trochę poobcinać:tak:

Bardzo proszę o pomoc

Mam 6 dniową córkę, mam pytanie co do mycia krocza przy przewijaniu jesli dostało sie troszke kału czy trzeba odchylać wargi sromowe i myc dokładnie boczki?

Oczywiscie!!!
Zawsze powinnas sprawdzic czy nic sie tam nie zebralo , i dokladnie ale delikatnie powycierac:)

O Oliwieczka! Jak widzę już urodziłaś. Gratulacje!!!
Zgadzam się z tym co napisała Lilith.

Kasiak niestety Ci nie pomogę. Od urodzenia paznokcie Ani obcina mąż. Ja obcinałam tylko raz (jak był w delegacji). Ale u nas nie ma z tym problemu - obcina jej zawsze po kąpieli - na leżąco. Ania tylko kopie, ale nie krzyczy.
Aha i on obcina jej cążkami (takim malutkim obcinaczem dla niemowląt), a nie nożyczkami. Podobno łatwiej.

ja tez sie mecze z paznokciami - ja obcinam - od urodzenia - a Romek z Aia zabawiaja. Nikomu nie pozwalam obcinać paznokci - pozostał mi uraz po Ani - teściowa tak obcieła Ani panokcie po porodze, ze dostała gorączki, stan zapalny i ropa jej się lała - było blee

reklama
przerabane z tymi paznokciami.
ja obcinam tylko i wylacznie jak spi w wozku lub w foteliku tak to nie ma opcji....

Do góry