reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Na pleśniawki:

Pomocne jest pędzlowanie jamy ustnej naparem z kwiatu rumianku i liści szałwii (2 łyżki rumianku i szałwii zalać szklanką wrzątku i parzyć 30 minut). Preparaty do pielęgnacji jamy ustnej przeznaczone dla niemowląt również działają odkażająco. Proszę pamiętać o dezynfekcji smoczków, zabawek.

reklama
Mam pytanie - dzisiaj zauważyłam że JUlka ma na policzkach takie małe krostki tego nie widać ale jak dotykam to czuję. Nie podałam jej do jedzenia nic nowego nie zmieniałam proszku zastanawiam się tylko czy to nie z "Nivea baby krem na każdą pogodę" bo posmarowałam jej buzię przed spacerkiem ale w sumie wcześniej też smarowałam i nic jej nie było. Spotkałyście się z takim dziadostwem u Waszych maleństw????

Kasiak moja też czasami ma taką szorską skórę na policzkach i wsumie nie wiem dlaczego :no:

A ja z Amelką ostatnio mam przekichane, ciągle mama i mama. W domu ciągle wisi nademną, wspina się, chodzi za mną. Też tak macie ??????????

Mój tez ma szorstki policzek zazwyczaj jeden albo drugi i pediatra poradziła smarowac alantalem (chyba dobrze napisałam to masc do natłuszczania pośladków) a jak mu sie liszajek na ciele pokazal to nawet kazala laticortem posmarowac

no własnie tak (nie miałam jak zobaczyc nazwy bo ona jest w pokoju mlodego a on spi nie chciałam wchodzic:-)
a jak mu posmarujemy to ładny sie policzek robi ale własciwie to nie wiem skąd to sie bierze tzn ta szorstkość

ewe, moja tez tak ma! Od 2 dni szczegolnie, kiedy zostalam z nia sama. Caly okres swiateczno-sylwestrowy ktos sie z nia aktywnie bawil i sie odzwyczaila od samodzielnej zabawy. Meczy mnie to straszliwie, tym bardziej, ze probuje sie uczyc, pisac prace, a tu kicha ;-)

reklama
Olek potrafi sie sam soba zajac, szczegolnie jak dorwie cos nowego, worek , pudelko lub kabelek.
A szorstkie policzki tez mial - ja mu smarowalam kremikiem Dermobaza i pomoglo. Polecam do wyprobowania, bo jest skuteczny.

Do góry