reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Ja tez jeszcze nie dalam i nie wiem czy moge jutro sie dowiem i czy pol czy cale.
Ciocia mi takie domowe przywiozla i chcialabym juz dac Judys na sprobowanie!A wiem ze sie np gotuje mizdzy i dodaje do papu:)

Judys dzis zjadla .... z 20 chrup[ek kukurydzianych! teraz jak je widzi to wariuje jak do butli czy niekapka....szok! nie wiem czy nie dalam jej za duzo...ale taka byla szczeslia i zjadala w mgnieniu oka!!!!!

reklama
Ja mojej daje dwa/ trzy dziennie, żeby się nie zapchała, bo potem nie chce w ogóle jeść głównych posiłków. A chrupki przecież żadnych wartościowych składników nie mają:happy:

Ja dodałam pół żółtka do kisielu mlecznego i bardzo jej smakowało.
a+t jogurt do mleka ok 90 ml dodaje się owoce + kilka łyżeczek kleiku i wszystko miksuje blenderem.
A chrupki kukurydzinane uwielbia !!! jutro kupie jej te wafle ryżowe co Lilith pisala :-)

Ja tu kiedys dalam taki artykul o szkodliwosci mleka i ze w nim tak naprawde jest najmniej wapnia....pamietacie?

Ewe Judys uwielbia te wafle!!! zjada calego w kilka minutek!ale na poczatku to bardziejs ie nim bawila!I pisze na nich wyraznie ze sa produktem bezglutenowym!

Co do chrupek Judys normalnie po nich zjadla butle 210 ml jak zawsze:)

mi pediatra powiedziała,żebym jeszcze zółtka nie dawała,mimo,że Kiniuśka przecież nie jest uczulona na nic...
kasiunka no jak to nie mają?przecież to jak kaszka kukurydziana
mojaq to się tylko bawi tymi chrupkami,a jakie te wafle?takie zwykłe okrągłe ryżowe???????
moja przez to zabkowanie to ma kiepski apetyt:(
angie ja przez pierwszy rok Ewy w ogóle nie dodawałam soli do niczego,co jadła,a ona za Chiny zeźrec nie chciała i dopiero jak zaczęła jeśc nasze zupy to zaczęła jeśc:)

Biedronka no coś tam mają, ale kaszka jest wzbogacana witaminami i żelazem, no i jest na mleku, a chrupki.....

A jeśli chodzi o żółko i skazę- wczoraj dałam małej w budyniu i nic jej nie wyskoczyło, także dziewczyny dzieciaczków ze skaża spróbujcie po trochu może zaakceptują.

Ja dzis dałam poł ugotowanego i rozgniecionego zółtka do zupki...zjadł z apetytem. Tak sie zastanawiam jak te wasze dzieci jedza te chrupki:confused: Jakos sobie nie moge tego wyobrazic i nawet boje sie dac Alkowi...czy on to sobie rozmemła i poczeka az mu sie rozpusci?? Czy sie nie zaksztusi i udławi:baffled: :confused:

reklama
ja zosi chrupki kukurydziane juz daje jakis czas zawsze je je pod moim okiem ale ona je tak "mymla" tak namoczy i ladnie zjada nie gryzie kawalkami!!
a ten jogurt to owoce swieze sie daje czy ze sloiczka?? a czy wygdzie mi jesli zmiksuje to mikserem bo nie mam blendera??

ja juz od dawna podaje zupki gotowane na miesku z warzywkami nie gotowalam ich oddzielnia i nic jej nie jest a dzis pierwszy taz zjadla ryz z mieskiem i marchewka:):)
ja nawet dalje zosi te chrupaczki z bobovity kupila i dopiero potem widzizlam ze to od 10 mies ale namocze je w herbatce dodam utarte jabluszko i je az sie uszy trzesa!!

Do góry