reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

a+t my mamy często ten problem i jeśli ci mopgę pomóc ott napisze co my stosujemy:tormentiolkrochmalczęste wietrzenie!!!!!!! (leży z gołą pupą nawet 2 godziny)sudokrem jak już się podgoiCzarwnica w tych chrupaczkach jest gluten.!!!!!!!!!! Takze uważaj . Moze to wyjść nawet po kliku miesiacach. Gluten sie podaje dopiero po 10 mieisacu życia. Moze powodowac celiakię która właśnie nie objawia sie od razu!!!!!

reklama
Mandarynka, u nas jest tak:
ok. 6.30 cycek, w ciągu dnia 120 mleka modyfikowanego, lub mojego oraz pół obiadku, soczek albo herbatka
jak wracam z pracy od razu cycek o 15.30, potem deserek o 16.30-17, potem czasem jeszcze cycek ok. 18
o 19 -19.20 kaszka 210ml
i potem w nocy 23, 2-3, czasem o 5 cycek

a+t my mieliśmy taką specjalną maść robioną w aptece - super była

a+t+? Ania często ma odparzoną pupkę, chociaż ostatnio jakoś się unormowało. Cały czas zasypuję jej pudrem, a jak ma mocno to pomaga też mąka ziemniaczana.
A ja mam do was pytanie odnośnie tego ile wasze dzieciaczki śpią w dzień?

Moja śpi:

* około 1 godz. rano;
* około 2 godzin w południe;
* i czasem jeszcze około 30 min. po południu
* idzie spać zawsze przed 20

Moja śpi tak :
do południa od 11,00 do 12,00 tak około bo czasem śpi do 13,00
popołudniu od 15,30 do 16,30 z hakiem
a spać na noc idzie o 19,30
W sumie niewiele, ale tyle jej wystarcza.

Zazwyczaj moja spi 10-12 a potem róznie albo 14-15 albo od 15-16 albo 16-17. Staram sie welimionowac trzecia drzemkę dlatego tak różnie mi spi po południu. CZasem i 1,5 godizny pośpi popołudniu. A idzie spać około 19.30, 20.00 i wstaje o 8.00 A je o 24 i okolo 4-5

reklama
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Kurcze - bardzo różnie karmicie swoje dzieci.
Ania w ogóle nie je w nocy (9-10 godzin) i dlatego się martwię czy nie je za mało.

Do góry