reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Rany! Abryz - tyle razy karmisz go w nocy? To musisz być niewyspana w pracy. Podziwiam. A moja Ania właśnie w nocy nie je w ogóle. Ostatnią pierś kończy najpóźniej o 21.30, a następną dostaje najwcześniej dopiero o 6-tej, a zdarza się, że nawet i o 7.30. Nie budzi się po prostu w nocy.

reklama
Abryz i tak z zegarkiem w reku?czy mniej wiecej?bo juz nie jedna ty tak godzinowo odpisuje, ze tak powiem, a ja nie mam godzin ustalonych tylko zalezy o ktorej Hafsa wstanie. ale tak ogolnie to po nocy, gdzie je ok 3razy, a spi ok 12 do 14 godzin, robimy toalete poranna, czyli myjku myjku i przebieranko, potem je, ptem cycek jest na zadanie, i jak zglodnieje to daje jeszzce cos, i tyle ile chce, czyli przeewanie prawie caly sloiczek, tak 3/4. Mandarynka ja ciagle mam problem z tym calym jedzeniem stalym bo Hafsa raz je raz nie i nie jest to kwestia czy lubi czy nie bo te same potrawe moze raz jesc a raz nie. Sama nie wiem o co tu chodzi....w kazdym razie karmie ja wtedy gdy jest glodna i juz, wiem ze jak chce spac to nie bedzie jadla na bank.

No to teraz ja.

Rano wstaje około 6:00 - 6:30 - i zaraz zjada z piersi ( zjada mi tylko z jednej piersi)
jak jestem w pracy - to zjada: po pół słoiczka obiadki i deserku i jedną porcję mojego mleczka - około 130 ml - samo lub z kaszką.
Po powrocie z pracy: je o 15:00 i potem co 2 godzinki ( max co 3 godzinki) aż do rana ( w nocy też) - zjada tylko z jednej piersi na raz. Po powrocie z pracy daje mu tylko piers. Pokarmu n ie mam duzo, bo z obu piersi ( w pracy) sciagam po - 100 - 160 ml - raz o 10 a raz o 13.
po jedzeniiu mój zawsze sobie cycka possie - herbatek i soczków niezbyt lubi.

co do długosci karmienia - hmm ... ja planuje jak najdłużej - ale conajmniej do 1,5 roku. Ponoc alergików najlepiej karmic nawet do 3 roku zycia.

Tamarunia, mniej więcej zjada o stałych porach, chyba że zaśnie i trzeba czekać. Zjada zazwyczaj cały słoiczek na raz.

Mandarynka, nie czuję się niewyspana. Dziś znowu oglądałam siatkówkę od 5 do 6.30. A kładę się ok. 1 :-) Jak wpadam w rytm, to zachowuję się jak nakręcona. Mam chyba te bateryjki, co króliczki z reklamy :-D:-D:-D

A ja mam inne pytanie, Wiem, ze pisalyscie o tym juz iles razy, ale nigdy nie zapamietwywalam rad, bo nie mialam tego problemu. Teraz pierwszy raz Aluni odparzyla sie pupa. Czym najlepiej to smarowac? Stosuje Sudocrem, ale srednio pomaga szczerz mowiac. Sprobowalam tez Alantanu, ale tez z kiepskim skutkiem. Trwa to juz ze 2 dni. Ma az takie krostki geste czerwone :-(

Ja kiedys stosowałam Tormentiol radził sobie rewelacyjnie, ale od czasu tego artykułu co tu umiesciłam mam mieszane uczucia bo pomoc szkodzi ale i pomaga.
Dobry jest w miedzy czasie krem oilatu i wietrzenie no i sposobem "babci"
krochmal lud napar z lisci czarnrj porzeczki. to jedyne co mi do głowy przychodzi.

na mojego super działa - gruba warstwa Penatenu z owczą wełną ( taki gęsty) smaruję go sporo - tzn. Mirek ma biał pupę - zakładam na noc pieluszkę i rano pupcia bialutka - ale mój jeszce nie miał mega odparzeń.

U nas tylko raz bylo mega odparzenie, stosowalam tormentiol i przemywałam rumiankiem. Potem pediatra przepisała nam robioną maść

reklama
u KIni jeszze nie przerabiałam,ale ewie ciagle się odparzała i szczerze mówiąc tylko maka ziemniaczana pomagała,żadne maści,kremy,oliwki nic...

Do góry