reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Ja nie umiem swoim dzieckiem sterowac...niestety. Budze go tylko jak juz naprawde jest wyzsza koniecznosc albo juz 3,5 h nie jadł. W dzien spi jak chce i sam to sobie jakos reguluje. Np. Jak wstaje o 9 to sie z godzine- poł godziny pobawi i idzie znow w kime na ok 1-1,5 h...wtedy z regoły spimy jeszcze razem:zawstydzona/y: :tak: a potem to juz spi jak chce, kiedy widze ze juz jesyt zmeczony i marudny to mu pomagam zasnac albo sam zasypia. Niestety dziecko moje udało sie do nas i puzno chodzi spac tzn. nie moge go powstrzymac od wieczornej drzemki po czym budzi sie na papu i ok 22-23 ma ostatnie karmienie i idzie spac na noc...ale czesto sie zdarza ze nie moze zasnac nawet do 24:szok: :baffled: Niby nam to nie przeszkadza bo i tak nie spimy ale co by powiedzieli madrzy autorzy ksiazek...zagrzmieli by ze dziecko nie moze tak pozno chodzic spac. Niestety ja juz wole zeby on tak sobie przesypiał noc niz ma mi wstawac o 6 rano:eek: Ja byłam gorszym markiem nocnym podobno bo wogole nie chciałam spac w nocy i moja mama musiała ze mna tanczyc do switu a potem sobie spałam poł dnia:zawstydzona/y: Moze potem jak juz nie bedzie spał pod wieczor to bedzie wczesniej chodził spac:confused:
A mam pytanie dot. poduchy czy wasze dzieciaczki spia juz na podusiach? Bo moj nie a myslałam czy nie mogłby juz zaczac?

reklama
Jeszcze jedno pytanko...Czy wy cały czas jeszcze sterylizujecie butle? Ja po kazdym jedzeniu gotuje butelki, no a czytałam gdzies ze nalezy to robic do 6 miesiaca jak i nie uzywac płynow do mycia. Zastanawiam sie czy nie zaczac ich gotowac tylko raz dziennie...?

ja butle myje ciepla woda z plynem do naczyn i nie wygotowuje ich!! tylko raz na poczatku jak sanowe teraz co jakis czas zalewam goraco woda na noc~! jak wygotowywalam stare bytle to byly takie brzydkie z osadem
wiem ze po 6 mies nie trzeba wygotowtwac smoczkow uspokajajacych bo dziecko juz bierze do buzi zabawki i trzeba go oswajac z bakteriami wiec daj sobie looz nie gotuj ich tyle

My używamy tylko butelki do herbatki. Przed zrobieniem picia, na kilka minut zalewam butlę i smoczek wrzątkiem.

ja myję płynem do mycia naczyn i zawsze zalewam wrzatkiem a gotuje raz na dzień. A smoczki (uspokajacze) kilka razy dziennie wyparzam (przedtem czasmi oblizywałam, wstyd się przyznać po prostu).Co do tej śroidkowej drzemki Ewe to dość trudno mi ją eliminować bo ona śpi na spacerze..... Więc sama wali w kimono i za chiny nie idzie jej dobudzić. Myślę o tym zeby później z nią wychodizć na spacer. Jak ja wócę do roboty to bede wracą do domu o 13.30 więc zjem obiad i np. po 14 bym poszła. Więc tak by było lepiej....

to chyba tylkoja nie wyparzam!! ale zosi nic nie jest wiec ok

mampytanie czy wy dajecie maluchom na :kolacje" tylko mleko?? ja daje mala przed snemwypija 210 i gdyby bylo wiecej to wypilaby jeszcze wiec nie wiem czy to jej wystarcza!! wiem ze jest cos w sloiczku na dobranoc ale nie wiem od ktoreko mies??!!

reklama
Do góry