reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
ja chrupki kukutydziane juz daje i nic jej nie jest!!
istatnio kupilam chrupaczki z BoboVity dopiero potem zobaczylam ze to po 10 mies bo sugerowalam sie tym ze pisze dla niemowlat ale zosia je je z jabluszkeim i nic jej nie jest

Nie wiedziałam w którym to wątku umieścić.
Właściwie które mamy jeszcze karmią piersią - pamiętam, że Gosiek, Tamarunia, Abryz i nie wiem kto jeszcze.
Jak długo planujecie jeszcze karmić? W ogóle to planujecie czy czekacie jak się sprawy ułożą i po prostu już będziecie miały dość?

Wiem, że się karmi na żądanie, ale tak średnio to ile razy dziennie karmiłyście waszego bobaska - przed wprowadzeniem pokarmów stałych i teraz?
Karminie przy jednym karmieniu z jednej czy dwóch piersi?
Ile razy dziennie podajecie już inne pokarmy? I ile?
Jak dajecie inne pokarmy to dajecie jeszcze potem cycka do popicia czy nie?
Jaką przerwę robicie między dodatkowym jedzeniem a cyckiem?

Sorry, że tyle pytań, ale mam wątpliwości. We wszystkich poradnikach pisze tylko co i kiedy można zacząć podawać, a pierś na żądanie. Ja chcę konkretne odpowiedzi bo to mi nic nie daje.
Bardzo was proszę o odpowiedź.

Ja do skończenia przez Anię 5 miesięcy karmiłam ją wyłącznie piersią 5-6 razy dziennie. Zawsze karmię z obu piersi (zajmuje to teraz Ani ok. 0,5h) Teraz daję jej na razie raz dziennie pół słoiczka warzywek lub deserku i piersi 4-5 razy dziennie. Nie wiem czy nie za mało. Myślę, że zjadłaby więcej niż pół słoiczka na raz, ale po prostu jej więcej nie daję.

reklama
Mandarynka, ja karmię piersią głównie od ok. 20 do 9 rano. O 10.30 Jakub zjada ok. 130 deserku i popija herbatką (wtedy zwykle jestem w pracy), o 14 zjada obiad (130 - 150) i popija herbatką lub ciągnie mleko. O 16 zasypia przy piersi. O 18.30 zjada 120 lub więcej kaszki lub sinlacu, a o 20 ssie pierś do uśnięcia (zwykle lewą, bo w nocy wisi na prawej) :-) Też się zastanawiam, czy nie za mało. :-)

W nocy: 24, 3, 5, 7 lub mniej.

Do góry