reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
heksa, Ty sie spaniem Twojej corci nie chwal, bo sie gotuje z zazdrosci ;-)
Dzis bylam u kumpeli, ktora ma 3 miesiecznego synka. Calkiem inne dziecko niz nasza Ala. Bosz, jak ja bym chciala miec takiego malucha. Lezy sobie cichutko i patrzy na zabawki, poplakuje tylko jak cos chce, zasypia w sekunde sam (nawet na macie). Nasza niunia nigdy taka nie byla... Stwierdzam coraz bardziej stanowczo, ze nie chce drugiego dziecka. Nie mam sil na kolejny taki stres (chyba, ze gora zesle mi takiego spokojnego maluszka jak heksowa Natalka ;-) )

a+t o mnie mówili podwórkowa niania bo tak woziłam a zaraz po szkole opiekowałam sie synem sąsiadki a wczesniej w wakacje kazde, ale to było kilka godzin i papa
zawsze kochane sa dzieci na kilka godzin a na dłuzej to kiepsko.

Tamarunia na dzien dzisiejszy to raczej czarne kolory chyba ze me dziecie tak jak w nocy to i w dzien w aniołka sie zmieni.

co do spani - to był to taki jednorazowy wyskok- nie myslcie sobie. Ostanio je co 2 godziny.....

Co do dzieci - to ja zawsze chciałam mieć dwójkę - ale chciałm duzą róznicę wieku a teraz wole miec szybko drugie dziecko zeby sie razem wychowywały i żeby sie nie babrać w pieluchach przez ileś tam lat. Tylko tak za jednym zamachem i koniec. tak chyba wole z perspektywy czasu.

A+T pomysl sobie ze ty mozesz jesć co chcesz!!! A to raczej bardzo ułatwia życie. Ja jak jestem wqrwiona, zmęczona albo niewyspana to nawet kawy nie mogę, ani tiramisu ani BIG MACA ani MALBORKO!!!!!! Ani NIC CO CHCĘ!!!!! Do tego serce mi sie kraje jak widze Marysię drapiacą sie i jej czerwone suche plamy........ Wiec jak masz dość to pomyśl sobie o mnie !!!!! Nie użalam sie nad sobą bo wiem ze są osoby które mają duzo gorzej ode mnie ale akutrat dziś mam okropny KRYZYZ jesli chodzi o jedzienie i marzy mi sie kawka z pianka i tiramisu......

głuszku wiemy ze są mamy które mają gorzej i duzo trudniej od nas ale dlaczego i my czasem nie mozemy tak ciut ponarzekac??
Ja tak z uśmiechem troszke z zartem ze sie nie wysypiam jak Natala wstaje o 7-8 a nie o 9 a nie zeby zdenerwowac.
Wiem ze Ci ciezko i naprawde podziwiam Ciebie Katei pozostałe dziewczyny
na tej okropnej diecie i szczeze ja w waszej sytuacji juz dawno bym sie poddała bo taka silna nie jestem a dla Was jestem pełna podziwu i szacunku za Waszą determinacje i poświecenie dla Szkrabików.

reklama
Gluszek ty to trawda kobiet jestec,widzisz tyle masz na glowie,dieta,karmienie,uczulenie,brak apetutu niuni i dajesz sobie swietnie rade

a my maly wyskok dziecka i wymiekamy:-(
heksa podzielam:-)

Do góry