reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Głuszku ja moją Anię wieczorem usypiam 3 godziny. Jeszcze trzy tygodnie temu zasypiała ładnie po kąpieli i karmieniu o 20, przebudzała się o 2 ale po karmieniu ponownie zasypiała i spała do 6 do następnego karmienia, a teraz jak wróciłam do pracy to makabra z jej spaniem. Wcześniej niż 22.30 nie zaśnie. Myślałam, że jak nie będę ją kłaść spać po południu to szybciej będzie zasypiać ale niestety to nic nie daje, nadal nie chce iść spać o 20. Poza tym w nocy potrafi się budzić w najlepszym wypadku co dwie godziny. Kiedyś potrafiła spać bez smoczka a teraz bez niego nie zaśnie, a jak jej podczas snu wypadnie to zaczyna płakać więc ja się budzę, żeby jej go dać.
Rano o szóstej już jestem na nogach w nocy źle śpię, wszystko mnie drażni, na nic nie mam ochoty. Niestety ja tylko wstaję w nocy do małej. Najbardziej mnie wkurza nie to, że ona nie śpi i często się budzi lecz to, że jetsem z tym wszystkim sama. Mojego męża nie ma a moi rodzice nie wstaną w nocy do małej mimo, że w ciągu dnia się nią zajmują. Wyglądam jakby mnie przez maszynkę do mięsa przepuszczono. Koszmar. nie wiem jak długo tak pociągnę.

reklama
Moja też przez pare dni robila mi pobudki o 3.00 w nocy, ale ja ją przytulałam dawałam cyca (nie świeciłam światła) i po godzinie usypiala. Od paru dni ladnie śpi, zobaczymy co będzie dalej...

Kurcze - to ja mam pecha. Mimo, ze mój w nocy się budzi itp .... to - schudnąć nie mogę, wyglądam ślicznie - nie mam wogóle cieni pod oczami ( niogdy w życiu nie miałam - nawet jak kiedyś zabalowałm przez 3 noce i dnie to wyglądałam jak świeżo wypoczęta), cerę mam piękną .... i jak tu komuś narzekać, ze jestem niewyspana - nikt mi nie uwierzy :no:

głuszku, wpsółczuję
agnes, to rzeczywiście nieciekawie
gosiek :-)
ja na razie nie mam takich problemów - tzn. wstaję w nocy 2-3 razy do karmienia, ale Weronika je na pół śpiąco i potem zaraz zasypia

Agnes widze ze jestes z Bielska!! witaj!! no i nie ciekawie u ciebie...
Gluszku mi tez sie tak pare razy zdazylo...czesto nie zwracam uwagi ale ostatnio idzie w lozeczku do gory i odslania ochraniacz podnosi sie i czajnik na nas....no to ja wstaje ide polozyc a ona sie cieszy i tak zwraca na siebie uwage ....moze to przejdzie daj jej jeszcze czas!

Dzięki dziewczyny. Wcozraj sie jeszcze raz przebudziła o 1.30 i potem poszła spać i spala do 9!!! Ja poszłam spac o 2 więc spałam ciurem 7 godizn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bosze jak ja sie wyspalam. Jesli ma mi robić wariacje między 11 a 2 to ok prosze bardzo - jesli nagrodą będzie ciagłe spanie do 9 :-) :-) :-)
Agnes - WSPÓŁCZUJE!!! wiem co czujesz

głuszek, super, ja jeszcze nie spałam tyle godzin jednym ciągiem :-( Werinka spała najdłużej to chyba 5 godzin, ale od 20 - to ja wtedy nie śpię ;-)

reklama
Do góry