reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pysia29 i jej pytania

pisalam zeby sprawdzic szyjke trzeba zrobic usg dopochwowe bo na fotelu moze nie dojrzec dokladnie...a szyjka moze otwierac sie od wewnatrz czego na pewno na fotelu gin nie zobaczy a na usg przez brzuch tez nie. wejdz na watek poronienia i zobaczysz ile dziewczyn bylo badanych ginekologicznie i z szyjka bylo wszystko ok na usg przez brzuch tez ok a pare dni pozniej rodzily dzieci przedwczesnie... nie chce straszyc bo moze nic nie jest groznego ale ja swoje przeszlam sporo dziewczyn spotkalam i naczytalam sie ich histroii i teraz wiem ze jak cos mnnie bedzie niepokoic to jade do lekarza lub na pogotowie bez wzgledu na marudzenie lekarzy... dzis moze byc ok a jutro juz nie.

jezu 35 kg wazysz... strasznie malo dzieci tyle waza ale nie dorosle osoby i to jeszcze w ciazy... to ile wazylas przed ciaza :-O

kurcze cos mi sie wydaje ze to prowokacja... zakladasz kilka watkow o dziwnych tematach... jakos mi to podpada

Ostatnia edycja:
reklama
za duzo nowych watkow rozpoczynasz z dziwnymi tematami... nie jestes na zadnym z podforow np lipiec 2010 lub czerwiec 2010 a moze gdybys tam byla to bys sie wiecej dowiedzial o swojej ciazy jesli w ogole w niej jestes... sory jesli urazilam ale podpadasz mi i tyle

co do pysia29 to mi to też za bardzo "śmierdzi" ze tak brzydko powiem ... trochę dużo masz tych schorzeń i mnożą Ci się niemiłosiernie ... najpierw lekarz widzial pusty pęcherzyk ciążowy, póxniej po 2 tygodniach ciąża rozwija się wspaniale, następnie jakieś anginy, "kulki" w brzuchu :szok: , nastepnie jakaś ciąża zagrożona, która już jednak teraz nie jest zagrożona ... jakies pobyty w szpitalu itp. Normalnie "śmierdzi" tu na całej linii - ale bez obrazy, tylko trochę umiaru w wmyślaniu coraz to nowych problemów. A jeśli rzeczywiście jesteś w ciąży to serdecznie gratuluję, bo to na prawdę wspaniale uczucie z którego nie warto żartować bo kiedyś może się to obrócić przeciwko Tobie...

W zyciu!!! Co jak co ale wydaje mi sie, ze ciaza u kogos kto wazy 35kg nie rozwijalaby sie dobrze tym bardziej, ze przed ciaza tyle wazyla i w 17 tyg nadal tyle wazy, przeciez macica sie rozciaga, przybywaja kg, jak zdrowa osoba moze wazyc 35kg? Moze i sa takie przypadki, ale nie u ciezarnych, nie wierze w to i juz!

Moim skromnym zdaniem jest fizyczną niemożliwością bycie w ciąży przy 35 kg. Nawet przy wzroscie 150 cm byłoby to ZA MAŁO. Z tego co wiem poniżej pewnej wagi ok 40 pare kilo to też chyba zależy od wzrostu ogólnego stanu organizmu, kobieta przestaje miesiączkować, tak jest np u anorektyczek, organizm broni się na pewno w mądry sposób. No bo... ciąża u 35 kg KOBIETY? To chyba kpina:no:
Ja mam 163 cm 49 i jestem baaaaaardzo szczupła wręcz za chuda. A 35 kg:no: Odpowiednia masa ciała to jeden z czynników warunkujących możliwość zajścia w ciążę. . Bo jeśli ta pani jest w ciąży to powinni ją przedstawić w TV jako fenomen na dużą skalę.

reklama
Do góry