reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pusty pęcherzyk ciążowy

wszystko będzie dobrze i nie ma powodów do zmartwień, zobaczysz za tydzień :-)
i zobaczyłam :) jak to pani dr. stwierdziła jest człowieczek :)tętno widać,wszystko narazie w porządku :) 7 tydzień wg miesiączki,a jak maleństwo zmierzyła to okazuje się ,że 6 tydzen i 5 dzień :)

reklama
Cześć wszystkim!
Mam na imię Paulina, od miesiąca staramy się z partnerem o dziecko, miesiączka spóźnia mi się około 10 dni. Wczoraj zrobiłam badanie Beta HCG wynik to 1101,1 mlU/ml, czyli wskazuje na 4 tydzień ciąży z wykresu który mam na wyniku. Dzisiaj byłam u lekarza który potwierdził ciążę, bardzo sie ucieszyliśmy:). Poszłam też od razu na badanie usg transwaginalne, lekarz na badaniu nie wykrył fasolki, napisał tylko że jest tworzące się ciałko żółte na prawym jajniku ale że to może wskazywać zaburzenia hormonalne, nie ciąże:(! Kiedyś bardzo długo brałam tabletki anty ale nigdy nie miałam zaburzeń hormonalnych po ich odstawieniu, później miałam rok przerwy no i znowu zaczęłam brać ale tylko 2 miesiące i od razu po odstawieniu zaczeliśmy się starać. Czy to możliwe żeby ginekolog i badanie beta tak bardzo się mylili????? Jestem załamana, za 2-3tygodnie mam znowu zrobić usg, ale przez te 2 tygodnie chyba utopie się we własnych łzach:,(!! Proszę pomóżcie!!!!!!!!!!!:-:)-:)-(

Cześć wszystkim!
Mam na imię Paulina, od miesiąca staramy się z partnerem o dziecko, miesiączka spóźnia mi się około 10 dni. Wczoraj zrobiłam badanie Beta HCG wynik to 1101,1 mlU/ml, czyli wskazuje na 4 tydzień ciąży z wykresu który mam na wyniku. Dzisiaj byłam u lekarza który potwierdził ciążę, bardzo sie ucieszyliśmy:). Poszłam też od razu na badanie usg transwaginalne, lekarz na badaniu nie wykrył fasolki, napisał tylko że jest tworzące się ciałko żółte na prawym jajniku ale że to może wskazywać zaburzenia hormonalne, nie ciąże:(! Kiedyś bardzo długo brałam tabletki anty ale nigdy nie miałam zaburzeń hormonalnych po ich odstawieniu, później miałam rok przerwy no i znowu zaczęłam brać ale tylko 2 miesiące i od razu po odstawieniu zaczeliśmy się starać. Czy to możliwe żeby ginekolog i badanie beta tak bardzo się mylili????? Jestem załamana, za 2-3tygodnie mam znowu zrobić usg, ale przez te 2 tygodnie chyba utopie się we własnych łzach:,(!! Proszę pomóżcie!!!!!!!!!!!:-:)-:)-(

Kochana absolutnie się nie martw niczym. Jest za wczęsnie, żeby lekarz potwierdził ciąże nawet poprzez usg dopochwowe. Jeśli nie chce się martwić to powtórz badanie bety. Jeśli przyrost hormonu HCG będzię znaczacy to nie masz podstaw do obaw.
Jest naprawdę za wczęsnie, żeby stwierdzić że coś jest nie tak, zwłaszcza że wynik pierwszej bety masz wysoki.

dziwne ze lekarz nie poinformowal Cie o tym ze moze nie byc jeszcze nic widac mi od razu powiedzial ze nawet nie ma sensu robic tak wczesnie usg bo nie bedzie widac a ja sie tylko bede stresowac takze glow do gory zrob jeszcze raz bete jak przyrosnie to nie masz ise czym martwic:)

Witam też uważam ,że jest za wcześnie i nie ma powodu do płaczu, lekarz powinien wytłumaczyć ,że jest za wcześnie ja poszłam na usg tydzień po terminie @ i nic nie było widać kompletnie, lekarz kazał powtórzyć badanie za dwa tygodnie więc głowa do góry beta jest wysoka , a malec jest mniej niż milimetrowy więc jak ma być go widać, moja psiapsióła po poronieniu poszła zaraz w dniu @ i też nic lekarz nie widział, a po 2 tygodniach już piękny pęcherzyk zobaczyli trzeba dać czas dzidzi urosnąć, czasem wpełni widoczny fasolinek z serduszkiem jest obserwowany dopiero w 8 tygodniu ciąży bo nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie wystąpiła owulacja i ciąża może być młodsza np o tydzień i wtedy później będzie ją widać:tak:

Dziękuje Wam jestem juz troche spokojniejsza. Dzisiaj powtórzę badanie Beta, pracuje w przychodni wiec wynik bede miala jeszcze dzisiaj. Teraz lece do pracy, napisze jaki był wynik:) nie oszukuje ze mam malego stresa, ale jestem dobrej mysli. Pozdrawiam

reklama
Cześć. Ja jestem w 10 tygodniu, dwa razy miałam wykonane USG i dostałam zdjęcia. Ale mam pytanie, lekarz powiedział mi że na następnej wizycie za trzy tygodnie chce mi wykonać USG po kontem genetycznym, powiedział że to badanie trwa dużo dłużej niż zwykłe USG. To jest chyba to badanie 3d. Czy ktoś mi może powiedzieć jak to wygląda i czy to jest badanie wewnątrz pochwowe czy zewnętrzne?

Do góry