reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pusty pęcherzyk ciążowy

reklama
ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie (prywatnie) i dostałam zdjęcie maluszka :-) zobaczymy jak będzie przy kolejnych

ja takich bóli nie miałam nigdy, ale z tego co czytałam na forum to dziewczyny takie miewają i jeśli nie są silne, długotrwałe i bez plamień, to sa normalne i nie niepokojące

jednak pamiętaj, że kazde takie zdarzenie powinnaś zgłaszać lekarzowi

w gabinetach prywatnych raczej zdjęcie z USG nie stanowi problemu

ja dostaje zdjęcie co 3 tygodnie, jest to fragment dzidziusia, a na początku to była cała dzidzia, nigdy nie musiałam prosić o zdjęcie, ani o nim w ogóle wspominać i zawsze je dostaje

to ja miałam szczęście bo mi lekarz zawsze dawał zdjęcia i mam ich masę. Chodziłam pryw więc może to miało wpływ. Mam fotki z każdego usg , zarodek, bijące serduszko, płeć, buziolka, dzidzię w całości , nawet zbliżenie źrenicy nam dał. Zdjęcia z okresu płodowego to cudowna pamiątka dla rodziców więc dziwię się że lekarz nie chce Ci dać żadnego zdjęcia.

Ja rówież nie miałam problemów ze zdięciami,pani doktor wszystko nam pokazywła i objaśniała,usg trwało długo, ale tak jest za każdym razem.Teraz bez problemów powiedziała jaka płeć.A i oczywiście usg było bezpłatne,a doktor naprawdę fantastyczna

no narazie żaden silniejszy mnie nie zaatakował, tylko takie czucie,uczucie,że coś tam się ściska...no zobaczymy co powie G,może wytrzymam do wtorku :) i nic złego się nie wydarzy...

wiesz może ja to inaczej odczuwam teraz w drugiej ciąży, bo po prostu nie zwracam uwagi na wiele kłuć, napięć i bóli, alew pierwszej ciązy to nawet ból w pachwinach mnie niepokoił a lekarka uspakajała że wszystko ok :-) nie martw się zatem na zapas, jeśli tylko potrafisz :-) pozdrawiam

reklama
witan
jestem tu nowa wczoraj przezylam szok na usg.lekarz troche zaniepokojony bo powinno byc juz byc slychac serduszko a tu niespodzianka na razie brak go bo okazalo sie ze z usg wychodzi ze pecherzyk urosl od nastepnego razu dwukrotnie bo mial 35mm a teraz ma137mm i ze z usg to 4 tydzien 4dni a z okresu jak lekarze licza to wychodzilo by 7 tyg3dni.juz sama niewiem co mam myslec czy wszysttko jest w porzadku.za 1,5tyg ide na kontrole i wszystko sie wyjasni bo lekarz powiedzial ze jajo moze byc puste lub faktycznie serduszko dopiero sie pojawi ale czy na pewno jest gwarancja ze 6 tyg1dzien bedzie to serduszko teraz ten tydzien bedzie moim najgorszym tygodniem i czekaniem czy wszystko bedzie ok.ale czy to mozliwe taka rozbierznosc terminow

Do góry