reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pusty pęcherzyk ciążowy

W żadnym wypadku nie chcę jej straszyć ale piszę z doświadczenia tyle że ja robiłam test płytkowy i pokazały mi się IIkreseczki i @ spóźniała mi się z 2 tygodnie i lekarz po zbadaniu mnie stwierdził że to było poronienie samoistne no ale mam nadzieję że u Ciebie jest inna przyczyna. A prawde mówiąc pierwszy raz słysze że przy torbielach wychodzi beta dodatnia. Ale zgadzam się z Tobą że dimara powina zgłosić się do lekarza i opowiedzieć mu co jest grane i napewno jak Cie zbada to powie Ci jaka jest przyczyna tego że @ Ci się spóźnia i że miałaś bete wcześniej dodatnią

reklama
andzia nawet w instrukcji z testow pisze ze moze wyjsc pozytywny jak jest torbiel, byla na watku poronienia jedna dziewczyna ktorej tez w szpitalu powiedzieli ze poronila (dzien wczesniej miala pozytywny test a pozniej zaczela krwawic) a jak poszla do swojej lekarki z placzem to sie okazalo ze to byla torbiel, roznie to bywa z tymi testami, lepiej poczekac pare dni zrobic bete a potem drugi raz bete, testy czesto sa mylne wychodza pozytywne a ciazy nie ma, jest tylko potem placz ze sie roni...
dimara trzymam kciuki zeby tobie sie tez udalo zostac mamą :-) wszysto bedzie dobrze ;-)

okazało się najgorsze, czyli poronienie samoistne dzisiaj zaczełam krwawic...tzn bardzij sluzowate to jest ale z krwią.......załamie się po prostu...to niesparwiedliwe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Współczuję z całego serca, ale to niestety częsty problem. Jeśli chcesz zostać mamą to odczekaj 3 miesiące i podejmij starania, ja tak zrobiłam, zaszłam przy pierwszym stosunku ponieważ macica jest wtedy jeszcze rozpulchniona i o wiele łatwiej zajsc w ciąże i ją donosić, ja jestem obecnie w 24 tc

Tak mi przykro. Rozumiem że masz to potwierdzone przez lekarza?

rozmawiałam z nim tylko przez telefon i powiedział, że po prostu jest tak jak mówił.....czyli poronieni samoistne i że właśnie macica się oczyszcza, więc głowa do góry i starać się dalej...tak czy inaczej w piątek w pzryszłym tygodniu mam przyjśc do neigo na kontrolę....

Współczuję z całego serca, ale to niestety częsty problem. Jeśli chcesz zostać mamą to odczekaj 3 miesiące i podejmij starania, ja tak zrobiłam, zaszłam przy pierwszym stosunku ponieważ macica jest wtedy jeszcze rozpulchniona i o wiele łatwiej zajsc w ciąże i ją donosić, ja jestem obecnie w 24 tc

ja teraz zaszłam przy pierwszym stosunku bez zabezpieczenia....więc zastanawima sie, w takim razie, czy później moze byc trudniej, czy też bedzie tak syzbko jak teraz

Po poronieniu samoistnym możesz podjąć starania odrazu nie musisz czekać tych 3 miesięcy a w ciąże zajdziesz i tak wtedy gdy organizm będzie gotowy. Inaczej jest w przypadku poronienia wywoływanego farmakologicznie lub mechanicznie (łyżeczkowanie). Jeśli wszystko ładnie się wyczyściło samo nie musisz czekać.

reklama
Ja zrobilam test ciażowy jeden gdzie byly dwie kreseczki z czego jedna była jasniejsza...po tygodniu zrobilam kolejny i kreseczki były bardziej widoczne..:) zrobilam je w piatek a w sobote strasznie zle sie poczulam pojechalysmy z kolezanka do szpitala, lecz lekarz mnie nie przyjął ( a miałam nadzieję że zrobi mi usg dopochwowe i stwierdzi czy jestem w ciąży czy nie)..niestety przeliczyłam się..:( tak więc nie mialam wyboru i musiałam czekac azwe wtorek przyjmie mnie moj gin w przychodni...co prawda nie bylam umówiona ale mnie przyjął...robiąc badanie ginekologiczne stwierdził że jestem w ciaży około 4tygodni...tak więc jak to się mówi wyjątek potwierdza regułe...dzis jestem w 25 tygodniu ciąży....powodzenia.!

Do góry