reklama
A
alamat77
Gość
Cykle mam 26 dniowe. Miesiączka powinna się pojawić 5 kwietnia. 8 kwietnia dopiero wyszedl pozytywny test i beta na poziomie 11. 19 kwietnia jak bylam na wizycie, to lekarka powiedziała, że ciaza jest bardzo wczesna przez przesunięta owulację i widać kształtujący się pęcherzyk. Wtedy powiedziala mi, że poczatek 4tc. 2 maja, niby cos widziala, ale nie widziała, a sam pęcherzyk miał 18mm, co wskazywało na 6tc. Wizytę mam jutro.Jakie +28 dni cyklu ? Ja nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, popraw mnie proszę jeśli się mylę. Dobrze miesiączka miała pojawić się 8 kwietnia tak ? Rozumiem, ze do dnia dzisiejszego jej nie masz ? Ciąża wyliczana jest od dnia ostatniej miesiączki, nawet jeśli Twoja owulacja się przesunęła to faza lutealna jest stała ( zazwyczaj 14-16 dni) wiec jeśli owu miałaś 27 marca to okres powinien przyjść 11-12 kwietnia. Czyli „spóźniony” o 3-4 dni. Tak jak mówię skonsultuj to raz jeszcze na usg bo inaczej to tylko gdybanie.
A
alamat77
Gość
5-6 dni przesunięcia to nic? Serduszko pojawia się 6/7tc. A z tego co czytam tu na forum, to dziewczynom zarodek ukazuje się nawet w 8/9tc. Lepiej gasisz nadzieję niż Pani ginekolog.Ja tutaj nie widzę pozytywnego zakończenia. Owulacja przesunęła się tyle co nic, więc nie jest to żaden wyznacznik. Na tym etapie powinno być juz serduszko a u Ciebie nie ma nawet pęcherzyka zołtkowego.
Kylyyy1408
Fanka BB :)
Rozumiem, no tak jak mówię trzymam kciuki ale skoro 19 kwietnia był 4tc to przy 6tc powinno zdecydowanie coś być, i przesunięta owulacja o kilka dni, nie ma tu nic do rzeczy.Cykle mam 26 dniowe. Miesiączka powinna się pojawić 5 kwietnia. 8 kwietnia dopiero wyszedl pozytywny test i beta na poziomie 11. 19 kwietnia jak bylam na wizycie, to lekarka powiedziała, że ciaza jest bardzo wczesna przez przesunięta owulację i widać kształtujący się pęcherzyk. Wtedy powiedziala mi, że poczatek 4tc. 2 maja, niby cos widziala, ale nie widziała, a sam pęcherzyk miał 18mm, co wskazywało na 6tc. Wizytę mam jutro.
MartaMarkry
Nie ma się porównywać, ale ja tez miałam ostatnia miesiączkę 11 marca.
26 marca owulacja.
04.04 beta wyniosła 7.81, rosła ładnie.
20.04, 5+5 pęcherzyk ciazowy i ciałko żółte
04.05, 7+4 zarodek.
Wiec również podpisze się pod tym co piszą dziewczyny, ze tutaj już kwestia owulacji niewiele ma do znaczenia, bo minęło już sporo czasu. Trzymam kciuki, aby jednak ciałko żółte czy zarodek się pojawił. Nam ciężko oscylować czy coś z tego będzie, bo to stwierdzić może tylko lekarz przez usg… trzymam kciuki..
26 marca owulacja.
04.05, 7+4 zarodek.
Wiec również podpisze się pod tym co piszą dziewczyny, ze tutaj już kwestia owulacji niewiele ma do znaczenia, bo minęło już sporo czasu. Trzymam kciuki, aby jednak ciałko żółte czy zarodek się pojawił. Nam ciężko oscylować czy coś z tego będzie, bo to stwierdzić może tylko lekarz przez usg… trzymam kciuki..
Kylyyy1408
No ale koleżanka wyżej ma racje 5-6 dni to naprawdę nie wiele. 2 maja miałaś 6 tc, zdąża sie oczywiście, ze dziewczyny maja serduszko później itd ale słabo wyglada fakt, ze przez 2 tyg tak naprawdę dużo sie nie ukształtowało. Trzeba być dobrej myśli, dziewczyny tu nie są złośliwe tylko po prostu nie ubarwiają sytuacji, maja tez niekiedy duże doświadczenia i mówi szczerze jak to wyglada.5-6 dni przesunięcia to nic? Serduszko pojawia się 6/7tc. A z tego co czytam tu na forum, to dziewczynom zarodek ukazuje się nawet w 8/9tc. Lepiej gasisz nadzieję niż Pani ginekolog.
jasani
Wg ostatniej miesiączki byłabyś teraz w 7+8 tc. Nawet odejmując te 5-6 dni od owulacji to na tym etapie powinno być widać znacznie więcej.5-6 dni przesunięcia to nic? Serduszko pojawia się 6/7tc. A z tego co czytam tu na forum, to dziewczynom zarodek ukazuje się nawet w 8/9tc. Lepiej gasisz nadzieję niż Pani ginekolog.
A
alamat77
Gość
Rozumiem, no tak jak mówię trzymam kciuki ale skoro 19 kwietnia był 4tc to przy 6tc powinno zdecydowanie coś być, i przesunięta owulacja o kilka dni, nie ma tu nic do rzeczy
No widzisz 20.04 mialas juz 5+5 i pęcherzyk z ciałkiem. A ja na wizycie 19.04 miala dopiero kształtujący się pęcherzyk. Betę ciążową mialas juz 04.04. U mnie 7.04 było 2.8, a dopiero 08.04 wskazywała na ciaze, bo jej wartość to 11. Moja ciaza jest młodsza od Twojej.Nie ma się porównywać, ale ja tez miałam ostatnia miesiączkę 11 marca.
26 marca owulacja.
04.05, 7+4 zarodek.
MartaMarkry
a jak długie masz cykle i czy są regularne?No widzisz 20.04 mialas juz 5+5 i pęcherzyk z ciałkiem. A ja na wizycie 19.04 miala dopiero kształtujący się pęcherzyk. Betę ciążową mialas juz 04.04. U mnie 7.04 było 2.8, a dopiero 08.04 wskazywała na ciaze, bo jej wartość to 11. Moja ciaza jest młodsza od Twojej.
reklama
MartaMarkry
jutro jak pójdziesz na wizytę, wszystko powinno być już jasne. Na razie pozostaje mieć nadzieje, ze jutro zabłyśnie mały kropekNo widzisz 20.04 mialas juz 5+5 i pęcherzyk z ciałkiem. A ja na wizycie 19.04 miala dopiero kształtujący się pęcherzyk. Betę ciążową mialas juz 04.04. U mnie 7.04 było 2.8, a dopiero 08.04 wskazywała na ciaze, bo jej wartość to 11. Moja ciaza jest młodsza od Twojej.