reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przytulanko sierpnióweczek

u nas bylo udane przytulanko... chec juz byla odrazu jak wrocilam ze szpitala ,Te hormony szalaly jak opentane i dlatego zrobilismy wczesniej :) choc chcialam poczekac do konca pologu . Ale jest wszystko oki fakt jestem po CC wiec lepiej sie czuje a mala wieczorkami smacznie spi...

reklama
Ehhhh ja sobie nie wyobrażam póki co drugiego pierwszego razu ;-) Hmmm a te niby rozpuszczalne szwy ze środka to jak mają się rozpuścić? Czy wypadną czy jak? Bo póki nie bedę wiedziała ze tam nic nie ma to z seksu nici :-)

aneciu ja mam ten sam problem ze szwami- w ziwazku z tym,ze mi sie jakies cholerstwo przypaletalo stosuje czopki dopochwowe i jak sobie wkladalam ostatni to wyczulam w srodku jeszcze nierozuszczony szew- nosz kurna miesiac po porodzie jeszcze nie puscil!!! tak moze być?? jak tylko wpadnie do mnie polozna,to poprosze ja,zeby mi w tylku pogrzebala czy to aby na pewno rozpuszczalny a nie zwykly, o ktorym kurna zapomnieli ;/

fiufiu, mi szew wypadł jeszcze 3 dni temu :/ te rozpuszczalne tak niestety mają. W tkance rozmywają się szybko, ale jak wystają na zewnątrz to niestety trwa to tygodniami. Koleżanka rodziła na początku czerwca, a jeszcze jakiś kawałek szwa wyleciał jej pod koniec lipca :/ ja ostatnio wymacałam czy coś tam jeszcze zostało i chyba żadnego już nie ma. Ale generalnie te pierdzielone cięcie cały czas czuję, szczególnie po długim spacerze. Nie jest to bolesne, nie przeszkadza ale czuje, że coś tam ciągnie :/

ja wczoraj ogladalam w lusterku i macalam i mi chyba tez juz wypadly :) ale jak usiadetak ze tam skora jest naciagnieta to czuje jak tam mnie te szycie ciagnie

:D :D :D nioch nioch :D :D :D wczoraj było przytulanko :D :D :D udane :D :D :D co prawda tydzień przed końcem połogu, ale co tam :p na początku troszkę bolało, tzn. blizna ciągnęła. Było kilka podejść, w końcu się odprężyłam, uspokoiłam i udało się :) Mąż szczęśliwy, ja spokojna, że wszystko gra :)

U mnie teoretycznie koniec połogu. Wizytę mam za 2 tygodnie i poczekam z "pierwszym razem" na po wizycie. Ale jak o tym myśle, to troche się boję, czy tam wszystkow środu jest w porządku. Nie powiem ochotę już kilka razy miałam, ale jeszcze te 2 tygodnie wytrzymam. Gorzej z G.:)

reklama
u nas wczoraj było przytulanko :-) na poczatku troszke bolało w srodku (jakby blizny po zsztym nacieciu), ale potem sie odprezylam i bylo super :-D

Do góry