reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przytulanko sierpnióweczek

my juz tez "pierwszy raz" mamy za soba :) ale ja po cc, takze... M chodzil w chmurach przez kilka dni :) tylko ze jak juz kiedys Wam pisalam, celibat mial od lutego ;)

reklama
U nas też już "po", ja też po cc, a mimo to odczuwałam "inność" na dole. Najtrudniej było nie z ciałem a z głową - zacząc myśleć w łóżku o czymś innym niż o ŚNIE :-D

No ja juz po:) Hmm nawet nic nie bolala oni ciagnelo:) chyba dobrze mnie tam poskladali :) Nawet tak jakby lepiej niz przed porodem ale nie wiem czy to dlatego ze taka przerwa czy co:) Czyli przytulanko zaliczam do bardzo udanych:) Nawet maly nie kwekal wiec nie bylo stresu ze zaraz zacznie plakac;)

Mój M teraz co 2-3 dni chciałby przytulanko a ja chyba nie mam ochoty odkąd biorę tabletki, raz w tyg w sobotę wystarczy;-)Dużą niechęć powoduje strach przed kolejną ciążą.

Przytulanko było ale muszę dać sobie więcej czasu...dwa razy nie dosyć, że bez przyjemności to jeszcze z bólem....pomijam zupełny brak chęci z mojej strony, zmęczenie itd byłam strasznie pokiereszowana, szyto mnie ponad godzinę...najwyraźniej jeszcze nie doszłam do siebie....boli przy dotyku, a przytulanko odpada na jakiś czas...trudno...

U mnie niestety mąż miał celibat od marca lekarz miał przeciwskazania, ptem był poług a ponieważ jestem po cc to szybko przyszedł okresik i to 2 tygodniowy załamka :(, i w dodoatku jak poszłam na wizytę kontrolną okazało się że przypłątało sie jakieś zapalenie :( nio ale już po kuracji i dziś mamy próbę pierwszego przytulanka od bardzo dawna, o ile mały pozwli.....:))

Ja mialam ochote juz w szpitalu, po cc. :p Hehe, ale czekalismy do konca pologu. :] No ale dupa z tego, po znow ten sam problem mam co wczesniej - zapalenie pecherza. K*rwica mnie z tego tytulu strzela... :/

qrde, znowu to napiszę, ale zazdroszczę mamom po cc w kwestii przytulanek. U mnie niby wszystko ładnie wygojone a jak przychodzi co do czego to nie jest tak jak być powinno. Tzn na początku boli, jakby wszystko musiało się najpierw porozciągać i po jakimś czasie jest ok, ale tylko w pozycji klasycznej...w innych coś mnie tam ciągnie :/ nie wspominam już o braku poślizgu :/ porażka... próbujemy, mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej :(

Uffff dobrze że nie mam problemu w tej kwestii tzn nic nie boli, nic nie ciągnie, odpowiednie nawilżenie jest ... no a jestem po porodzie SN więc jak widać też może być miło :-) Nawet powiem szczerze że mimo iż przed porodem w 90% dochodziło u mnie do p[ełenj przyjemności to teraz ta przyjemność jest jeszcze większa... nie wiem czy ja jakaś dziwna jestem czy co no ale już tak mam :-D

Andzia a są te zele z durexu czy jakoś tak, próbowałaś? Dziewczyny kiedyś o tym pisały, musiałabyś poszukać :-)

reklama
U nas też już po, powiem szczerze że po tak długim celibcie było bardzo przyjemniutko, nic nie bolało, nie ciągneło :) aczkolwiek na początku były problemy z rozluźnieniem jak by przy pierwszym razie :)

Do góry