reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe Mamy z Torunia

Hej zfieszak?
Jak tam samopoczucie? Mały mocno się rusza pewnie ?.. Ja od półtora tygodnia tak wyraźniej już czuje ruchy córeczki.. Jak kompletowanie wyprawki? ostatnio jak byłam w komisie dziecięcym.. na Dąbrowskiego w CH Twierdza- jest to od razu zaszłam z mężem do Smykolandu się rozejrzeć- też w Twierdzy... to powiem szczerze przeżyłam mały zawrót głowy jak tam weszłam... Tyle ubrań łóżeczek wózków i innych..nie wiedziałam na co patrzeć:p hehe. No i kupiłam jeden uroczy bodziak ;) ...Zresztą i tak jeśli chodzi o np wózki itp. będziemy celować w używane

reklama
Hej, hej:) to ja Ci powiem, że górę ubranek wzięłam za cale 100 zł od znajomej a drugą górę od szwagierki i ew. kupuje pojedyncze rzeczy które mi się spodobają:)
Ostatnio jak bywamy w marketach i widzę promocję np. na pieluchy i szybko sprawdzam w necie czy kupię taniej. Jeśli nie, to biorę:p
Od 2 lutego mają być też jakieś dziecięce rzeczy w Lidlu:)
Łóżeczko też zamówiłam przez neta wczoraj, czekam na przesyłkę:) Nie chodziło tyle o cenę, co o szufladę z przykryciem i to odsuwanym.

A mały oczywiście się rusza, liczę ruchy 2 razy dziennie i muszę wybrać się na badanie glukozy, ech.

Wózków w Toruniu jest mało do oglądania, a Zawsze można obejrzeć nowy i kupić używkę:) w Bydzi polecam dwa sklepy: bobo wózki i smykuś.

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Szwagierka mi juz mówiła ze po córkach ciuszki przekaże i od koleżanki z pracy tez kupic chce;) ona roczna córeczke ma. Łóżeczko z całym wyposażeniem tez od brata męża w spadku. Za wozkiem sie rozgladamy. Czytamy itp. Moze wpadnie nam w oko jakis pozadny model uzywany w ludzkiej cenie.

Ja jutro mam akurat badania prenatalne II trymestru i juz kolejne badane antyciał mialam, bo mam gr krwi z ujemnym rh. A mąż ma dodatni wiec zagrożenie konfliktem syrologicznym. I profilaktycznie sprawdzać trzeba.

Dzięki za info z lidlem. Blisko mam to sie przejde jak juz będą te ciuszki

Ja mam rh + akurat więc ominął mnie ten problem.ale w dzisiejszych czasach to nie jest taki problem jak kiedyś, więc się nie martw.

Ja też ciągle w temacie wózka i fotelika siedzę...masakra:)

Ja mam rh + akurat więc ominął mnie ten problem.ale w dzisiejszych czasach to nie jest taki problem jak kiedyś, więc się nie martw.

Ja też ciągle w temacie wózka i fotelika siedzę...masakra:)

Hej Zfieszak
Byłam dzisiaj na spożywczych zakupach w biedronce i maja ubranka niemowlęce:p Wiec kupiłam dwa bodziaki na długi rękaw za 19.99zł :)

Zfieszak
Chodzisz już na jakieś zajęcia w szkole rodzenia? jak tak to gdzie i jak wrażenia? Ja 21 lutego zaczynam z mężem szkołę rodzenia na ul. Morcinka. Udało wam się kupić wózek?

1 lutego właśnie zaczęliśmy, szkoła rodzenia prowadzona przez dr Drożdżala ze szpitala Rydygiera. Byliśmy w środę i dzisiaj były drugie, dopiero się rozkręca więc nie będę oceniać czy jest fajnie czy nie:)

wózek na razie zszedł na dalszy plan, mamy mały remont w domu, przyszedł fotelik do auta i łóżeczko, więc mam mały sajgon:p na przełomie lutego i marca chyba dopiero kupię, ale pochwalę się na pewno.

1 lutego właśnie zaczęliśmy, szkoła rodzenia prowadzona przez dr Drożdżala ze szpitala Rydygiera. Byliśmy w środę i dzisiaj były drugie, dopiero się rozkręca więc nie będę oceniać czy jest fajnie czy nie:)

wózek na razie zszedł na dalszy plan, mamy mały remont w domu, przyszedł fotelik do auta i łóżeczko, więc mam mały sajgon:p na przełomie lutego i marca chyba dopiero kupię, ale pochwalę się na pewno.

Hej Zfieszak
U nas puki co przestawiliśmy- a raczej mąż suwał:p meble żeby zrobić miejsce na łóżeczko nowy regał i przewijak. Łóżeczko przyjedzie do nas dopiero na początku kwietnia jak teściowie wpadną w odwiedziny i przywiozą od szwagierki. Ale chcemy przed tym pomalować ściany:) w kąciku dla małej. i zakupić regał/komodę.

U nas z wózkiem tez odpuściliśmy bo temat nas już zadręczał heh. Rozglądam się za chustą do noszenia :) I aktualnie walczę z katarem- leci mi z nosa jak z kranu. Leczę się domowymi sposobami i syropem i kroplami dla ciężarnych- miejmy nadzieje ze to pomoże.

Ostatnio oglądałam filmiki z pielęgnacji niemowląt kąpiel, przewijanie, podnoszenie itd. itp...puściłam filmik mężowi jak kąpać niemowlaka- był lekko wystraszony:p:D:D

reklama
Do góry