reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe Mamy z Torunia

Hej Zfieszak?
Jak się czujesz? Jak przygotowania?
My już kupiliśmy wózek :) W końcu się udało wybrać.
Ja ostatnio robię porządki - chodzę sprzątam przeglądam stare papiery rzeczy na półkach notatki ( oboje z mężem nauczyciele :p to mamy papierzysk cały pokój) segreguje a niepotrzebne wyrzucam i robię miejsce na rzeczy dla małej :p... Ogólnie to porządki i sprzątanie, :).

Pod koniec marca są kolejne warsztaty z Mamo to ja ( 24 kwietnia jak dobrze pamiętam) Link do: Bezpłatne Warsztaty Mamo to Ja - Babyonline.pl
Pozdrawiam

reklama
Hej:) My skończyliśmy remont salonu o wzięłam się za pranie i prasowanie rzeczy małego. Zamówiłam też kilka rzeczy z apteki, ale jeszcze muszę uzupełnić. Koszule i szlafrok do szpitala ogarnęłam, pościel dla syna ale lista zakupów jakby mi się nie skróciła [emoji14]
Wózka ciągle brak, na jaki Wy się zdecydowaliście?:)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Kupiliśmy używany marki Emjot. Opinie w necie rożne były jak przy większości wózków:p. Ale miałam nim okazje pojeździć po chodniku -przetestować . I powiem szczerze ze tak naprawdę to jak się sprawuje dowiemy się po urodzeniu córeczki:p. Ale jest skrętny- dobrze się prowadzi nawet jedna ręką można nad nim zapanować. Bajeczne łatwo wypina się gondola która jest lekka i stelaż bardzo łatwo się składa. Do tego duży bagażnik do 4 kg. i nie jest ciężki bardzo- co ma znaczenie skoro mieszkamy na 3 pietrze ( bez windy:() Amortyzatory na tylne koła i pompowane tylne opony. Wiec spełniał nasze oczekiwania. Jedyne co to muszę wkład z materacykiem do niego dokupić. Wole żeby dziecko miało świeży -nowy materac. Kupiłam też uroczy używany zestaw do wózka na jesień/zimę: poduszkę oraz kołderkę z wypełnieniem z materiału minky.

Na łóżeczko i akcesoria do niego czekamy. Będzie za miesiąc (niestety moja szwagierka nie wie jaki rozmiar ma łóżeczko- bo jest złożone i spakowane wiec z materacem stoimy i czekamy aż łóżko nam przywiozą).

Szukamy organizera do łóżeczka oraz fotela do karmienia
Zrobiłam sobie listę rzeczy które mam zamówić w aptece :)

Rozglądam się już powoli za rzeczami dla siebie ale poczekam jeszcze z zakupem- nie wiem ile przytyje. Od początku ciąży schudłam 2kg a potem przytyłam 6kg. A jak tam twoja waga? W ogóle moja koleżanka urodziła z tydzień temu Córeczkę 3400. Przez całą ciąże przytyła zaledwie 8 kg<Szok>
Znalazłam na rynku w pawilonie V/9 (czy coś takiego) bardzo ładne- normalne koszule nocne do karmienia.Albo tradycyjnie z guzikami, lub zakładkami lub zamkami po bokach i powiem szczerze ze wyglądają naprawdę ładnie. I człowiek nie będzie się w nich czuł jak w koszuli swojej prababci- bo i takie widziałam. Ta na rynku sprzedawczyni z tej marki ma koszule i szlafroki Link do: Odzież ciążowa. Ciąża i macierzyństwo - DN-NIGHTWEAR® - bielizna nocna, piżamy ( z tym że na rynku ma teniej niż w ich sklepie on line)

Na zdjęciu nie ma bagażnika bo go akurat wyczyściłam i schnął :)
IMG_20170301_114639.jpg

Załączniki

• IMG_20170301_114639.jpg
    IMG_20170301_114639.jpg
    110,9 KB · Wyświetleń: 384
Piękny, świeży, taki wiosenny:)

A jak tam szkoła rodzenia? Ja jestem już po 2 spotkaniach dzisiaj mam kolejne. Będzie o porodzie :) Do tego chodzę z mężem na gimnastykę dla ciężarnych ( Pozycje porodowe, oddychanie, mięśnie kegla, naturalne sposoby łagodzenia bólu itp) Puki co podoba nam się.

U nas zajęcia są po 2 godziny, najpierw gimnastyka i oddychanie, potem teoria.W pierwszą sobotę miesiąca z kolei ogląda się filmy ,widzieliśmy już o laktacji i porodzie, był też facet sprzedający wózki w Bydzi i kobietka od chust:) więc uważam że fajne zajęcia, choć szkoda że inni uczestnicy mają tak mało pytań i wychodzę czasami na zbyt dociekliwą:p

U nas zajęcia są po 2 godziny, najpierw gimnastyka i oddychanie, potem teoria.W pierwszą sobotę miesiąca z kolei ogląda się filmy ,widzieliśmy już o laktacji i porodzie, był też facet sprzedający wózki w Bydzi i kobietka od chust:) więc uważam że fajne zajęcia, choć szkoda że inni uczestnicy mają tak mało pytań i wychodzę czasami na zbyt dociekliwą:p

Hehe no u nas to podobnie najpierw ta gimnastyka potem teoria . Tez mam wrazenie ze ciagle ja najwięcej pytan zadaje. Inni sie nie wydaja tak ciekawscy :)

A jak z waga u Ciebie? Ja dzisiaj stanelam na wadze i mam ogolem 6,5 kg do przodu. Ale brzuch mam raczej duzy i taki rozlany od boku do boku

reklama
No to ka na wadze mam prawie 2 razy tyle co Ty przybrane:p 12 kg mi stuknęło, choć szczerze mówiąc to ani napuchnieta się nie czuję, ani na buzi się nie zmieniłam:) no nie wiem, modlę się tylko żeby do porodu wiele więcej nie przybrać. Ale cóż, takie uroki ciąży:)

Do góry