reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe Mamy z Torunia

Wiadomość dostałam, dziękuję bardzo. Może samej uda mi się opanować chustowanie, tylko pożyczyłabym od sąsiadki lalkę do ćwiczeń:)

to wychodzi faktycznie miesiąc szybciej, z usg mam teraz termin na 6.05, zobaczę przy kolejnej wizycie czy znowu nie urósł ten mój bobas jeszcze więcej :)

jeszcze nie znam płci, pierwszy trymestr przeszłam w sumie bezboleśnie, teraz jedynie mam mały problem z nerwami w nodze, ale to taka poboczna sprawa. Ogółem jest spoko:) a Ty jak sobie radzisz?

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
to się podzielę jeszcze jednymi warsztatami: Link do: Bezpieczny Maluch
14 grudnia będą w WSB, może być nawet bardziej praktycznie niż teraz na Jordankach, zapisałam się już jakiś czas temu ale chyba miejsca jeszcze są
Hej
Dzięki za info :) ale niestety mi termin nie pasuje a bardziej mężowi.. ale z tego co czytałam bardzo duzo podobnym rzeczy było na warsztatach mamo to ja jak byłam w październiku :)

Wiadomość dostałam, dziękuję bardzo. Może samej uda mi się opanować chustowanie, tylko pożyczyłabym od sąsiadki lalkę do ćwiczeń:)

to wychodzi faktycznie miesiąc szybciej, z usg mam teraz termin na 6.05, zobaczę przy kolejnej wizycie czy znowu nie urósł ten mój bobas jeszcze więcej :)

jeszcze nie znam płci, pierwszy trymestr przeszłam w sumie bezboleśnie, teraz jedynie mam mały problem z nerwami w nodze, ale to taka poboczna sprawa. Ogółem jest spoko:) a Ty jak sobie radzisz?

Hej nie zauważyłam twojego wcześniejszego posta dlatego teraz odpowiadam...
U mnie skończył się I Trymestr i szczerze zniosłam go dosyć źle- wymioty, mdłości, bóle głowy osłabienie, wieczna senność i jadłowstręt. Ogólnie jakbym przebywała ciągle na niekończącym się kacu... Ale już od jakiś dwóch tygodni jest coraz lepiej- czuje się dobrze, mdłości ustąpiły, apetyt wraca powoli i mam więcej energii..

A propo chust to ta Pani Marta mówiła że swoją pierwszą chustę dobrze mieć nowa a nie używana bo to jednak materiał i jak ktoś wynosi w nim np dwójkę dzieci to się rozciągnie i osoba które maja pierwszy kontakt z chustowaniem ciężej jest dociągnąć taka chustę. A wiadomo dziecko musi byc w niej prawidłowo zawiązane :p

I jeszcze mam pytanie do ciebie - widać ci już brzuszek? Ile przytyłaś od początku ciąży?

Brzuch widać, bo startuje z nadwagą:) ale na razie ma 3 kilo na plusie, myślę że nieźle, tylko muszę panować nad sobą i apetytem:)

Ja do chudzinek nie należne ale w I trymestrze schudłam przez wymioty... a waga raptem o pół kilo drgnęła wiec ciągle ważę trochę mniej niż przed ciąża.Ale pewnie to nadrobie jak wróci apetyt całkowicie ... Brzuszek u mnie widać jest w sensie że sama widzę że się zaokrąglam i mąż tez :p ale wystarczy sweter włożyć lub luźniejsza bluzkę i nic nie widać. No ale miesiąc różnice robi tym bardziej że po I trymestrze dzidziuś rośnie bardziej :)

Ja do chudzinek nie należne ale w I trymestrze schudłam przez wymioty... a waga raptem o pół kilo drgneła wiec ciagle waze mniej niz przed ciazą
Mi w 16 tygodniu tak wyskoczył:) a sweter ściągam gdzie mogę bo mi duszno i gorąco wiecznie więc i tak widać:p

Hehe mi z kolei zimno. Ciągle się opatulam i nosze po kilka warstw ubrań hehe. Ale to pewnie przez mają tarczycę

reklama
Do góry