reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe Mamy z Torunia

Buziaczkens, już wiem że mam chłopca:)
Nawet zaszalałam i kupiłam dwa bodziaki w Plazie, moje pierwsze w życiu:)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
GRATULACJE :) Ja mam 20 grudnia wizytę wiec może.. może się dowiemy :) Ale jak znam życie to pewnie trzeba będzie jeszcze poczekać :). Maleństwo i tak się wierci - na badaniach diagnostycznych musiałam się trochę gimnastykować ( dosłowie ) hehe żeby zmieniało ułożenie i zabierało rączki z twarzy :p

reklama
W sumie to żadnych, już chyba większe miewałam przed okresem:) wiadomo, m czasami ochotę na słodkie, na owoce ale to nie je jest śledź z dżemem:)

:p U mnie tez nie ma żadnych zachcianek :p A kupujesz sobie odzież ciążowa już ? Ja mam zamiar sie wybrać bo powoli już się w niektóre rzeczy nie mieszczę ( zwłaszcza spodnie i rajstopy potrzebne :p) tylko zastanawiam się gdzie? Wiem ze jest na targu koło cinema sklep i mam zamiar sie przejść i w galeria w copernicusie ( ale drogo tam strasznie). Może masz jakieś namiary na sklepy z odzieżą dla ciężarnych ?

Jedyne co kupiłam typowo dla ciężarnych to dżinsy w H&M w Copernicusie chyba, nie są tanie ale jedne muszą być:) poza tym jakieś legginsy na alledrogo kupiłam po 18 zł i jak do latania po domu nie są złe. A bluzki i tuniki kupowałam ostatnio tyle tylko żeby były dłuższe i szersze, A nie typowo dla ciężarnych bo to ciężkie pieniądze są :/ sporo osób wystawia używki na olx, ale ja nie mam z tym doświadczenia

Jedyne co kupiłam typowo dla ciężarnych to dżinsy w H&M w Copernicusie chyba, nie są tanie ale jedne muszą być:) poza tym jakieś legginsy na alledrogo kupiłam po 18 zł i jak do latania po domu nie są złe. A bluzki i tuniki kupowałam ostatnio tyle tylko żeby były dłuższe i szersze, A nie typowo dla ciężarnych bo to ciężkie pieniądze są :/ sporo osób wystawia używki na olx, ale ja nie mam z tym doświadczenia

Hej
Właśnie we wtorek przedwczoraj udało mi się w H&M kupić spodnie i to naprawde w dobrej cenie :). Mają wieszaczek przecenionych spodni ciążowych wiec za 60 zł jeansy kupiłam. Jedyne co mi nie pasowało to ze proste są a ja rurki wole ale to za kilka zł krawcowa mi zwęzi je i wychodzi i tak taniej bo naprawdę wszystko co jest z metką ciąża od razu drożej ;/. np rajstopy takie kryjące za 60 zł boszzzz. Ale w H&M 2 bluzki też kupiłam 3/4 rękawa za tyłek za 39 za sztukę wiec cena spoko. A teraz są przeceny wiec skorzystałam :) Co do reszty to raczej tez będę brała większy rozmiar niż te super specjalnie dedykowane ciężarnym z workiem pieniędzy. Bo jak przeszłam się po sklepach to zwątpiłam i jedna sprzedawczyni ze Smyka mnie do H&m skierowała ze promocje mają.

Buziaczkens, jak tam w nowym roku, wszystko ok?:)
Zaczęłam 24 tc, więc powoli biorę się za wyprawkę, kupiłam wczoraj kilka rzeczy w Pepco.Nigdy do tej pory nie mialam nic stamtąd, dobre ceny:)

Buziaczkens, jak tam w nowym roku, wszystko ok?:)
Zaczęłam 24 tc, więc powoli biorę się za wyprawkę, kupiłam wczoraj kilka rzeczy w Pepco.Nigdy do tej pory nie mialam nic stamtąd, dobre ceny:)

Hej
U mnie już wszystko ok. Chociaż ostatnie 3 tyg. były stresujące. Zaliczyłam szpital z powodu podejrzenia skracającej i rozwierającej się szyjki bo obraz usg zaniepokoił lekarkę. Potem podejrzewano u mnie cholestaze ciążową...Ale ostatecznie wszystko się skończyło dobrze bez konieczności zakładania szwów i wykluczono cholestaze. Ale co się nadenerowowałm...
Aktualnie mam dużo leżeć wypoczywać i unikać stresów. Z córeczką jest wszystko w porządku- rośnie jak trzeba, a ja czuje się dobrze... właśnie lekarka nam kilka dni temu powiedziała, że będzie dziewczynka:). Ja zaraz zaczynam 20 tydzień :p ..
W Pepko maja naprawdę dobre ceny - chrześniakom tam kupuje ubranka ;) I są ładne i urocze :p Największy wybór ma chyba te Pepko koło Kaszownika:). My powoli się rozglądamy i planujemy a tak za kupowanie od lutego- marca się weźmiemy pewnie.
A jak twoje samopoczucie ? Jak mały?

Oj, to się nadenerwowalaś :/ współczuję, ale i cieszę się że wszystko w porządku:) lepszy chyba taki nadgorliwy lekarz niż taki, co przeoczy coś groźnego.

U nas dobrze, biorę teraz dodatkowo magnez na spinanie brzucha, ale tak to w porządku. Mały przekroczył już 500g :)

czytałam jeszcze, że w Tesco są dobre jakościowo ciuszki, ale nie sprawdzałam.

reklama
Oj, to się nadenerwowalaś :/ współczuję, ale i cieszę się że wszystko w porządku:) lepszy chyba taki nadgorliwy lekarz niż taki, co przeoczy coś groźnego.

U nas dobrze, biorę teraz dodatkowo magnez na spinanie brzucha, ale tak to w porządku. Mały przekroczył już 500g :)

czytałam jeszcze, że w Tesco są dobre jakościowo ciuszki, ale nie sprawdzałam.

U nas w Tesko w Toruniu chyba szału nie ma jesli chodzi o ciuchy w ogóle... to takie spożywczaki głównie i powiem szczerze ze ani tam na Koszawniku ani na Reja nie mieli jak do tej pory ubrań.. U moich rodziców w innym mieście jest takie porządne tesko że połowa to spożywka a połowa to ubrania dla dorosłych i dzieci i sprzęty kuchenne itp..... mąż tam nawet marynarkę kupił..

Do góry