reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe Mamy z Bielska-Białej i okolic:)

:-)witajcie
My jeszcze czekamy:-) jeszcze 4dni i Maluszek będzie z Nami:-D.Troszkę mnie nie było bo postanowiłam zrobić generalne porządki...w sobote pomyłam okna a cała niedzielę umierałam :-)-no cóż za głupotę się płaci.
Nie prawdą jest,że w Esculapie się leży na tydzień przed terminem-zresztą Esculap to poczęści niepubliczna klinika i komu by się to opłacało.
Dziewczyny z Żywca czemu macie takie obiekcje aby swoim prowadzącym ciążę lekarzą powiedzieć,że będziecie rodzić gdzie indziej niż w Zywcu?Przecież to TYLKO I WYłACZNIE WASZA DECYZJA i lekarz nie ma nic do powiedzenia.Ja swojemu na pierwszej wizycie zakomunikowałam,że nie mam zamiaru rodzić w żywcu,nic na to nie powiedział oprócz stwierdzenia to Pani decyzja.Nie ma się czym przejmować.Dziś mamy pełne prawo wyboru-nie to co kiedyś.Zmykam do wanny.

reklama
Pisałam meile z kimś z esculapa i tak mi odpisali ale to tydzień wcześniej nie jest obowiązkiem tylko jeśli się chce bo sie np boi że sie nie dojedzie albo coś normalnie jest tak że sie przyjeżdza z bólami bo po co leżeć za wcześnie oni się dopasowują do nas pod tym względem. Beatko jak ja bym już chciała mieć tylko kilka dni a tu jeszcze prawie dwa miechy napisz zaraz jak było jakie warunki i jak się czujecie. A za te okna to powinnaś dostać po łapkach :)

Dziewczyny nawet nie wiecie, jak mnie już skręca od tego siedzenia w domu:baffled:. Tak z chęcią bym się czymś zajęła, a tu wszystko, co było do zrobienia już zrobiłam:dry:. Jak tylko pogoda dopisze to chyba tak, jak Beata79 wezmę się za okna, bo już nie mogę patrzyć na tą ich "czystość":confused2:. Mamie co najwyżej zostawię wieszanie firanek, bo jakoś za tą czynnością nie przepadam:-p.

Halo Halo nie chce nic mówić ale nie wolno nam podnosić rąk więc mycie okien odpada!!! Lepiej idź na spacer może jakieś zakupy albo dobry obiadek :p

Z tym podnoszeniem rąk do góry to jakieś przesądy są....ja zawsze i przez wszystkie ciąże myłam okna i sprzątałam i nic się nie działo.No chyba,że są jakieś przeciw wskazania od lekarza albo zle się znosi ciąże.To inna rzecz i ma się rozumieć trzeba się wówczas mieć na baczności.
Dorcia mnie też już skręca od siedzenia w domu-wczoraj miałam fajny przerywnik dziewczyny(moje znajome) zrobiły spotkanie w knajpce więc można było się ciut rozerwać :-).A dziś muszę jeszcze do miasta pojechać zakupić synciowi prezencik bo jutro chłopak kończy 7lat:-D.Jutro pozostaje mi siedzenie w kuchni i przygotowywanie impezki bo se "młody" kolegów ze szkoły na sobote zaprosił a mame postawił przed faktem dokonanym:tak:.Mam tylko nadzieję,że mąż podmucha baloniki bo sama rady nie dam.

Jakie przygotowujecie kosmetyki dla swych maluszków bo ja troszkę już zapomniałam co mi potrzebne będzie.Dobrego popołudnia zaglądnę wieczorkiem.Pozdrawiam

Z tym podnoszeniem rąk do góry to jakieś przesądy są....ja zawsze i przez wszystkie ciąże myłam okna i sprzątałam i nic się nie działo.

Dla mnie to nie przesądy. Bo to może m.in. spowodować przed wczesne skurcze....
A z racji że miałam zagrożoną ciążę to nawet prania nie mogłam wieszać żeby łożysko się w dobrym miejscu utworzyło.

Spacery, spacer, spacery tyle mi można:-:)-:)-:)crazy::-:)-:)-(

Proszę szanownych Przyszłych Mam dziś rozpoczynam ostatnią prostą, czyli III trymestr:-D.
Wg mnie, co ma być to będzie.
Beata79, co do kosmetyków to wg mnie wystarczy: mydełko i oliwka na początek wystarczy. Potem, jeśli wystąpią jakieś problemy ze skórą można wprowadzać jakieś balsmy, płyny do kąpieli, itp.. W razie problemów z pupą Alantan albo Sudocrem. Do pielęgnacji pępka oczywiście spirytus 70% (wystarczy kupić 100 ml spirytusu rektyfikowanego, rozcieńcza się go przegotowaną wodą w stosunku 2:1) i gaziki sterylne. Do przemywania oczek i czyszczenia noska 0,9% sól fizjologiczna. Na początek powinno wystarczyć:tak:. Z kosmetykami nie ma co przesadzać w pierwszym miesiącu życia malucha, bo jest on chroniony pozostałościami mazi płodowej, co jest lepsze od kosmetyków:tak:.

reklama
Do góry