reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe Mamy z Bielska-Białej i okolic:)

Dorcia_ryba zakupy będziesz robić przed internet czy masz już jakieś konkretne sklepy na bielsku??
Bo powiem Ci że jak robiłam rozeznanie to bielskie sklepy maja dość nie małą czasami przebitkę cen....

reklama
Witam!Więc po mojej wizycie u ginekologa na usg wyszło że będzie dziewczynka :-) Mój M nie trochę był rozczarowany bo wolałby chłopca ale to prawie każdy facet woli mieć synka. I wojny chyba nie będzie bo większość moich koleżanek niedawno urodziło córeczki. A co do tych legitymacji ubezpieczeniowych to ja też nie mam i będę musiała sobie wyrobić bo od pracodawcy dostaje co miesiąc tylko RMUA.

Daria85 mój M. to chciał córeczkę bo to jego marzenie takie....
A o legitymacji nie wiedzieć dlaczego pracodawcy jakoś zapominają... może właśnie dlatego, że dają RMUA to uważają że to wystarczy??

Witam po dłuższej przerwie:-).
Iwon3004, jeśli chodzi o ubranka to, jak już wspominałam, większość dostałam od koleżanki, która urodziła 20 lutego, a to, co ja kupiłam jest używane, choć olbrzymia większość tych ubranek jest w stanie idealnym:tak:. Stwierdziłam, że nie ma, co przepłacać-Dzidek nałoży po parę razy i pewnie będzie za małe:tak:. Kupowałam głównie przez Allegro. Szukałam osób z Bielska i umawiałam się na odbiór osobisty, bo wtedy wychodzi jeszcze taniej:tak:. Co do sklepów z odzieżą używaną polecam tak owy w Wapienicy-wszystko wisi ładnie na wieszaczkach i nie ma tego specyficznego zapachu, a i jest duży wybór. Co do innych rzeczy to polecam Blanca Baby na ul. Grażyńskiego (ładne i w przystępnej cenie łóżeczka, pościel, butelki, rzeczy potrzebne mamie po porodzie), Perfect na ul. Damrota (tanie pieluchy tetrowe i flanelowe, rożki, zabawki z pozytywką, kocyki, prześcieradła), Auchan (kosmetyki, pieluchy jednorazowe, majteczki do pieluch tetrowych), Tesco przy ul. Warszawskiej (tanie ubranka), Świat Dziecka w Wapienicy (tanie łóżeczka, materacyki, nocniki).
Miłego dnia:-D.

Dorcia_ryba dziękuje Ci bardzo za szczegółową odpowiedź. :tak:

Ja zakupy ciuszkowe też właściwie robiłam tylko na allegro... jestem tego samego zdania co Ty.:tak: Firma Perfekt jest mi znana - właśnie mam towar do odebrania.... poza tym mieszkam całkiem blisko nich.:-)
Jedynie co mi nie wiele mówi to ten Świat Dziecka w Wapienicy?? Możesz dać konkretne namiary??
Co prawda łóżeczko mam zamówione u gościa z giełdy niedzielnej i to za na prawdę małe pieniądze ale niestety bez materaca:-(

Więc Świat Dziecka (taka nazwa jest na szyldzie, bo w internecie znalazłam ten sklep pod nazwą Domono)znajduje się w centrum Wapienicy ul. Cieszyńska 398-jak jest Bank ING to po lewej stronie jest kwiaciarnia, sklep z butami, sklep z telefonami komórkowymi, a jak wejdziesz po schodkach to jest sklep Świat Dziecka. Czyli na giełdzie można kupować łóżeczka dla dzieci powiadasz? Nie miałam o tym bladego pojęcia. Można wiedzieć, jakie ceny są takich łóżeczek? W sklepach poniżej 140zł nie znalazłam.
Pozdrawiam.

Kiedyś byli moi rodzice na giełdzie i widzieli u jednego faceta. Ja pojechałam z mama 2 tygodnie później i musiałyśmy się już pytać o łóżeczka bo nigdzie nie było rozłożone... Ale udało się.
Facet zaproponował mi 2 typy łóżeczek. Jedno zupełnie klasyczne za mniej więcej 110zł. A drugie z opuszczanym bokiem za 140 zł. Tylko że tego drugiego niestety nie widziałam jeszcze.
Jak jesteś zainteresowana wyślij mi wiadomość PW.

Dzięki wielkie za namiary do tego sklepu w Wapienicy:-):-):-)

Wiadomość już wysłana:tak:.
W sklepie w Wapienicy np. materac kokosowy kosztuje ok. 75zł, podczas gdy na mieście są za ponad 80zł, jak nie więcej:-(.
Z tego, co widzę to wątek przerodził się w dialog między dwiema osobami. Co się dzieje z resztą:confused:?

reklama
Do góry