reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe Mamy z Bielska-Białej i okolic:)

Witam wszystkie mamusie!Dawno tutaj nie zaglądałam i nie jestem na bieżąco ale postaram się teraz codziennie czytać o czym piszecie.Ja we wtorek idę na USG i chyba już będę wiedzieć kogo noszę pod serduszkiem (w końcu już 22 tydzień ciąży).życzę wam miłego dzionka

reklama
Święta, święta i po świętach;-).
Witaj daria85:-). O ile Twój Maluch nie okaże się nazbyt wstydliwy, o tyle powinien już odkryć przed Tobą i lekarzem, jakiej płci jest:tak:. Powodzenia i czekamy na wiadomość.

Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu.... I nie wiem dlaczego ale doczekać się nie mogę.... Może w końcu zobaczymy twarzyczkę naszego bejbika?!;-)

Iwon3004, a może Twój maluch chce pokazać Ci swoje oblicze po porodzie dopiero, aby większa niespodzianka była;-)???

Istnieje tez taka możliwość....:tak: Przy sprawdzaniu płci to ginka prawie godzinę szukała prawidłowego ułożenia.... Jakieś taki wstydliwy syn się okazał:zawstydzona/y:;-):-p

wiecie co mam pytanie. trzeba mieć podobno jakąś legitymacje ubezpieczeniową żeby dostać wpis do szpitala, to nie wystarczy ta karta chipowa? u mnie w pracy nikt takiej legitymacji nie ma jak już to dostajemy wydruk RMUA ale teraz to ja mam tam i tak same zera bo jestem na l4 od stycznia :no:

reklama
Madziq legitymację ubezpieczeniową powinien Ci wyrobić Twój pierwszy pracodawca!
Prawidłowo powinna być podbijana co pół roku ale chyba tak naprawdę nikt tego nie robi.... Ja będąc w szpitalu musiałam legitymację donieść - oczywiście podbitą - i Mąż leciał specjalnie do zakładu pracy żeby była aktualna data.

W wojewódzkim na porodówce zmienili okres aktualizacji daty z 3 miesięcy na 1!
Ale wg. zasad NFZ to nawet bez tej książeczki muszą Cię przyjąć na każdy oddział szpitalny skoro jesteś ubezpieczona.

Pracodawco, zadbaj o legitymację ubezpieczeniową - Twoja Firma

dla potwierdzenia znalazłam coś takiego:

w firmie zatrudniającej co najmniej 20 pracowników legitymację
ubezpieczeniową dla pracownika wydaje pracodawca, po wypełnieniu przez
pracownika wniosku (na druku ZUS), konieczne zdjęcie.
W firmie zatrudniającej do 19 pracowników legitymację ubezp. wydaje
ZUS (właściwy dla pracodawcy) na podstawie wniosku pracownika (na
druku ZUS), + zdjęcie, oraz pisma firmy (druki wydaje ZUS).

to fragment postu użytkownika z jakiegoś innego forum.

Do góry