reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe Mamy z Bielska-Białej i okolic:)

reklama
Ale tak czy inaczej jak nie masz legitymacji ubezpieczeniowej to przypomnij się pracodawcy! Bo kiedyś będzie Ci potrzebna i co wtedy zrobisz??

W wojewódzkim na porodówce zmienili okres aktualizacji daty z 3 miesięcy na 1!
Ale wg. zasad NFZ to nawet bez tej książeczki muszą Cię przyjąć na każdy oddział szpitalny skoro jesteś ubezpieczona.

Jeśli chodzi o ważność legitymacji ubezpieczeniowej podbitej przez pracodawcę to jest ważna TYLKO przez miesiąc i jest to wymysł ZUS-u a nie szpitali.

no teraz już wiem że wogóle coś takiego jest tylko będę musiała ten wniosek złożyć u mnie w pracy są tylko 4 osoby zatrudnione

Mnie legitymacje wyrabiał mój pierwszy pracodawca. Gdzie w firmie były zatrudnione też 4 osoby plus uczeń... I po prostu kazał przynieść zdjęcia, chyba 2 ?? i to było wszystko co ja musiałam zrobić. Książeczka przyszła pocztą.

to bede musiała ją w końcu wyrobić tylko zdjęcia brak :-)
a nie orientujecie sie może czy w esculapie ojciec dziecka musi sie trzymać godzin odwiedzin czy przymykają na to oko?

No to się tylko cieszyć Iwon3004:tak:. Mojemu Dzidkowi pani doktor wróży 3500-3600g więc przy moich warunkach to będzie kawał chłopa (byleby dobrego:-p).
Ostatnio znajoma się śmiała, że chyba wojna idzie, bo sami chłopcy się rodzą;-).
My z Dzidkiem szalejemy:-). Codziennie sadzimy jakieś roślinki na ogródku:-D. Zakupy też już powoli zaczynam, ale jak na razie to dobrze mi idzie kupowanie rzeczy do urządzenia pokoju dla Dzidka:sorry:. W sumie sprawę ubranek mam rozwiązaną-mnóstwo rzeczy dostałam od koleżanki, która urodziła w lutym, bo jej Adaś to już powyrastał (waży już 6 kg:happy:). Ja zaledwie kupiłam parę ubranek w rozmiarze 62, więc teraz rozglądam się za większymi rozmiarami-maluchy szybko rosną:tak:. Wózek zamówię po weekendzie majowym, a resztę będę stopniowo dokupywać. Aż mi się wierzyć nie chce, że termin jest już tuż tuż:szok:.

dorcia_ryba rodzisz na Wyspiańskiego??:confused: Dobrze pamiętam??:confused:
Ja mam termin miesiąc po Tobie ale wyprawka ciuszkowa już uzupełniona w komplecie.:tak: Od maja zaczynam z resztą higieniczno - kosmetyczną....
I na wózek się jeszcze nie zdecydowałam, ups...:baffled::eek::baffled::eek:

reklama
Ubranka mam już prawie w komplecie; brakuje tylko kilka drobiazgów (czapeczki, sweterki na chłodniejsze dni, majtki do pieluch tetrowych). W przyszłym tygodniu planuję zakupić pieluchy, rożki, materiał na pościel, butelki, smoczek i takie tam inne rzeczy potrzebne przy maluchu. Po weekendzie majowym zamawiam wózek, a potem jadę kupić łóżeczko i materacyk. Na końcu kupuję kosmetyki i rzeczy do porodu. Wszystko w umiarze:tak:. Ina tym będzie koniec zakupów;-). Na razie:-p.
Tak Iwon3004 zamierzam rodzić w szpitalu na Wyspiańskiego. Pojadę dopiero, jak będę mieć skurcze, co 5 minut, aby mnie nie zbyli hasłem "brak miejsc".

Do góry