reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przyszłe mamy Lublin

reklama
Mom-to-be fajnie, że też patrzysz na poród i szpital na Jaczewskiego pod tym samym kątem :) a do którego lekarza chodzisz, jeśli można wiedzieć? Zadowolona jesteś z prowadzenia ciąży?

Hm też mi czasami nudno i smutno.. bo przyjaciółki mam daleko w innych miastach, więc pozostaje nam kontakt tel. Ale wypełniam sobie czas jak tylko mogę: chodzę na basen regularnie, spaceruje, gotuję, czytam gazety, buszuję w necie :) czasami kogoś odwiedzę. W każdym razie jestem aktywna, co liczę że ułatwi poród :p tak twierdzi mój lekarz :)

chomik to że mam już dzieci to nie oznacza że tylko siedzę z nimi w domu :-pi je już zbytnio ogarniać nie trzeba :rofl2: ....poza tym teraz do południa nie ma ich w domu bo zapisałam je na "półkolonie" więc spokojnie mogę umówić ze znajomą na "kawkę":rolleyes2:albo zająć się czytaniem książki :rofl2:

Usg zaliczone pozytywnie z maluchem wszystko w porządku płeć się nie zmieniła :-p
ułożony głową w dół...waga 1800g :rolleyes:

a no to fajnie, że masz i dla siebie czas :) Cieszę się, że chłopisko zdrowy Ci rośnie :D szykuje się powolutku do wyjscia :p jeszcze tylko kilka tygodni!

A któraś z Was Dziewczyny uprawia jakiś sport? :)

Ostatnia edycja:
Chomik chodzę do dr Mierzyńskiego i jestem zadowolona póki co. To zdaje się być bardzo rozsądny człowiek, spokojny i opanowany:-) to dobrze bo ja jestem raczej trochę szalona i potrzebuje lekarza który mnie uspokoi[emoji5]

Mom - to- be oj to grunt, że trafiłaś. Ja też sobie cenię spokój i brak panikarstwa mojego lekarza plus podejście nowoczesne :)
Dziewczyny czy któraś z Was poleca jakiś fajny komis dziecięcy? Czy może całą wyprawkę kupujecie nową?

Ja szukam dużo w sieci. Rzeczy są nowe a tańsze niż w sklepach. Wózek można dorwać na OLX a i zobaczyć można jeśli z Lublina czy okolic[emoji5]

reklama
Chomik co do wyprawki to mi jeszcze dużo brakuje :unsure:
Wózek pewnie na olx wynajdę, łóżeczko i materac albo zamówię przez allegro albo podjadę do BabyFanta.

Część wyprawki kosmetycznej (nożyczki+cążki +pilniczek, szczotkę do włosów+grzebień, płyn do kąpieli,chusteczki nawilżane) już zakupiła w Rossmannie i podkłady poporodowe też dla siebie tam kupiłam:tak:
Plus jeszcze w Biedronce kupiłam młodemu ręczniczek z kapturkiem i kocyk z Kubusiem Puchatkiem:tak:

Co do ubranek to mam już ich trochę na 56 i 62...od znajomej ale też np. z ogłoszeń olx:tak:
Kaftanika nie mam żadnego i nie zamierzam ich kupować...a tak to głównie body z długim i krótkim rękawkiem, pajacyki i półśpiochy:tak:
Plus mam taki że moja siostra ma dwóch chłopaków i zapowiedziała ze co ładniejsze ubranka będzie dla mnie odkładać:rolleyes:

Do góry