reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przyszłe mamy Lublin

A jak z opisem? Wyczerpujący ? Mi LekarZ zalecił zrobienie usg polowkowego w 23 tyg jak serduszko będzie całkowicie wykształcone, zastanawiam się nad zapisaniem się kolejny raz na usg do dr blazukiewicza który wykonywał mi także usg genetyczne w 13 tyg i byłam bardzo zadowolona a i opis wyczerpujący :)

reklama
Opis podstawowy, nie zaglebialam się w to co powinno być w nim zawarte... dla mnie wystarczające było to że powiedział że wszystko ok;) i tak się nie znam na tych wszystkich pomiarach.

Ja usg połówkowe miałam wykonane w 22tyg.4d. ciąży przez dr Jana Kowalczyka w szpitalu w Świdniku (na oddziale ginekologiczno-położniczym) :tak:
Mój lekarz prowadzący nie wykonuje usg tylko daje mi skierowanie :tak:
Powyższy dr wykonywał to badanie bardzo dokładnie i za każdym razem mówił mi co będzie sprawdzać i czy wszystko jest w porządku:rolleyes:

Na kolejne usg poszłam już prywatnie (chciałam mieć pamiątkowe 3/4d) do Luxmedu do dr Dariusza Swatowskiego... byłam wówczas w 25tyd.5d ciąży :tak: Usg również wykonane bardzo dokładnie:tak:

Teraz kolejne usg czeka mnie 7 lipca znów w Świdniku na oddziale ale nie wiem czy trafię i tym razem w ręce dr Kowalczyka:rolleyes2:

chodziłam na początku do dr swatowskiego, ale wykupiłam abonament w pzu na leczenie iokazało się że on nie ma podpisanej umowy z pzu...
No na tym moim usg też wszystko mówił, liczył paluszki, mierzył obwód główki, brzuszka, długość kości udowej, całościowa długość, pokazywał komory serca, żołądek, pęcherz no i powiedział o płci. Więcej nie pamiętam czy coś mówił bo byłam w szoku że będzie chłopczyk ;P

Witam
Miałam nie chodzić do Szkoły Rodzenia bo niby po co skoro dwa porody mam już za sobą ale jednak chcę rodzić tym razem w Świdniku i dzięki ich szkole będę mogła poznać położne :tak:
Pierwsze spotkanie mam mieć w środę o 17.00 :rolleyes:

Cześć Dziewczyny :)
Dołączam do Was i próbuję nadrobić zaległości we wcześniejszych postach :p Jestem w 22 tyg i w pon miałam z kolei usg połówkowe. Wszystko jest ok :) Ja chodzę prywatnie do lekarza i u niego wykonuję wszystkie badania, bo ma sprzęt na miejscu. Lekarz jest ze szpitala na Jaczewskiego i tam zamierzam rodzić. Leżałam już tam jak miałam zabieg wycinania polipów z macicy.. co prawda to nie poród, ale zadowolona byłam. Warunki ok, łazienki na sali, opieka miła, zabieg zrobiony perfekcyjnie. Zresztą stwierdziłam, że poród to nie spa.. urodzić muszę, pomóc mi w tym też muszą, bo to mój pierwszy poród, więc jakoś przeżyjemy :p Po rozmowie z lekarzem zdecydowałam, że daruję sobie szkołę rodzenia, zresztą i tak nie byłam do niej przekonana. A i termin mam na 13.11. - płeć chłopczyk

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki :) Mom -to-be kiedy masz termin? i znasz już płeć? :)może już o tym pisałaś, ale tak trudno mi zapamiętać jeszcze wpisy poprzednie. Ja chodzę do dr Woźniaka. Jest moim ginem już od kilku lat :) kurczę ja nie mam czegoś takiego jak plan porodu. To z lekarzem się ustala?

Do góry