reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Witajcie Kobietki!
Nie nadgonie wszystkich zaleglych wypowiedzi. Przejrzalam zdjecia, ktore zamiescilyscie i musze przynac, ze dzieciaczki wszystkie sa przepiekne. Ysia, twoja corcia to prawdziwa ksiezniczka, Lilonka, Twoje szkrabki to prawdziwe starszaki.
Mojje Chlopaczki tez rosna. Z dnia na dzien coraz madrzejsze. Wspinaja sie wszedzie, chodza przy meblach. Tylko czekam az zaczna chodzic. Troszke ostatnio budza mi sie w nocy, ale podejrzewam ze to zebow ciag dalszy.

Caly dzien jestem przygnebiona ta informacja blizniat z Wloclawka, ktore zmarly tuz przed porodem (info z tv).Nie moge wyobrazic sobie bolu tej matki. Musialam zajrzec na forum, poogladac Wasze szkrabki zeby mi sie humor poprawil. Calusy dla Was!

reklama
Evlee widzialam w tv te okropne wiadomosci:(tak czesto teraz slychac o tragedii zwiazanej z dziecmi.serce sie kraje:(
Jak dziewczyny u Was z pogoda.u nas leje non stop, doszedl marznacy deszcz na spacery to nie bardzo czas.chociaz odpowiednie buty mam na taka pogode wiec jak tak jutro bedzie to wyruszymy.
a nie wspominalam w czwartek bylysmy na szczepieniu waga 8 kg, jest co nosić a co bedzie potem;)no i wozimy sie w spacerowce:p

Ysia szybciutko przeszłaś na spacerówkę, ja zamierzam jeszcze cały luty w gondolce przejeździć i w marcu jak będą mrozy, gondolka na szczęście jest duża i mała się jeszcze mieści, ewentualnie będzie trochę zginać nóżki :-)
My jutro mamy szczepienie, eh nie cierpię tych szczepień i rozdrażnienia mojej małej po nich :baffled:

Jesteśmy po szczepieniu, mała waży 8100 i ma 68cm, mimo zastosowania plasterka znieczulającego darła się niemiłosiernie, ale oczywiście sama się nakręciła własnym krzykiem.
Pytałam o nocne karmienie i powiedziała że je sporo mm, ale najwidoczniej w dzień nie dojada i nocą nadrabia i że nie ma w tym nic nieprawidłowego, powiedziała tylko żebym jej nie dawała kaszek słodzonych żeby już jej nie podtuczyć bo waży pod górną granicę, a tak to wszystko ok. Na pneumo chyba nie szczepimy, więc następne szczepienie za kilka miesięcy :-)
A we wtorek wizyta u kardiologa, stresuję się juz coraz bardziej :no:

Yia Twoja corunia ma juz 6 zabkow?
My tez nadal wozimy sie w gondoli. Cale szczescie wybralam duza, chociaz i tak nie najwieksza. Bo podobno roan marita ma olbrzymia. Oby przez zime przejezdzic , a potem spacerowka.
Pelna ale te kaszki holle mozesz jej dawac? Olek dzisiaj znowu niechetnie jadl kaszke, ja juz nie wiem chyba kupie w sklepie jaglana i taka ugotuje. W sumie to ja juz dlugo wprowadzam gluten wiec moge coraz wiecej manny mu gotowac i moze ta bedzie bardziej mu smakowac. Moj tez sie strasznie darl przy wzw. Wogole widze, ze im dziecko starsze tym gorzej na szczepieniu bo na pierwszym to spal, przebudzil sie jeknal i tyle, a teraz to j6z wyzsza szkola jazdy. Pozniej pewnie bedzie chodzil tatus. Zeby synek z przychodni nie zwial.
Pelna my po pobraniu krwi, w poniedzialek mam wizyte, no i mam silne postanowienie ze przepisuje sie do twojej lekarki.
Nie martw sie wszystko będzie dobrze. Ale doskonale rozumie stres.

Ja dopiero teraz przyjrzałam się temu obrazkowi i faktycznie tam jest 6 ząbków, ale to chyba nie możliwe co? Ysia?? :-)
Tak, te holle moge dawać bo nie mają cukru i ten zwykły kleik ryżowy i kukurydziany też i owoce moge dodawać, więc wszystko co mała lubi :tak:Pytała jakie mleko daję i powiedziała że bardzo dobre to mleczko Hipp.
Tą zwykła jaglaną jak będziesz gotować to chyba bys musiała zblendować albo mocno rozgotować żeby grudek nie miała, bo może mu konsystencja nie odpowiadać. Nowa ale chyba nie jest powiedziane że dziecko musi jeść kaszki, wiadomo ze są zdrowe ale to nie jest obowiązkowy posiłek, możesz mu próbować miarkę do mleczka dorzucać żeby trochę zbóż dostawał, ale nic na siłę ;-)
A ta moja mała glizda zasnęla dziś o 19.30 i po 1,5 godzinie się obudziła, pobawiła i teraz zasypia, ja nie wiem co ona ma z tym spaniem,albo wieczorne pobudki albo nocne :baffled: a już tydzień był spokój
Dziewczyny co u was??
Gnagna jak było na nartach?
Agusiaks nocki sie polepszyły?
Ysia ile tych ząbków? hihi
Lilonka jak małe śmieszki żyją?
Yoanna czy Szymonek jest już na świecie?
Sun to już o nas zapomniała...
kasiulekk jak się czujesZ?
Eevlee co u was?
Ala czekamy na zdjęcie Alanka :)

Ostatnia edycja:
hejo!!!

tak dziewczyny to juz mi bokami mi wychodzi, ale mamy 6 zebow a siodmy daje obecnie mega popalic bo widac go,ale sie jeszcze nie przebil.
dzieki tym zębom, mamy okropne nocki i marudne dni.dzis zaliczylam w nocy maly game over, idac do kuchni po mleko zemdlałam. jak widac baterie mi ju padaja:p:pjesli uda sie uchwycic uzebienie Laury toprzesle fotke.
Pelna nie bojem sie, glowa do gory, wizyta to tylko formalnosc bedzie wszystko w porzadku.
NOwa Twoj Olus to taki maly smakosz jak moja maruda, jak cos nie spasi to koniec:/:/ ja mam tak z soczkami raz chce, raz nie.wkurza mnie to juz wymyslnik maly. Musimy byc dzielne i probowac rozne kombinacje smakowe. a Olek lubi gęstsze jedzonko czy rzadsze?
Podpisuje sie pod Pelna co u Was dziewczyny???prosze sie meldowac!!:-)
co do gondoli moja tez jest duza,ale jak ubralam mloda w kombinezon to wydawalo mi sie ze nie w niej gniecie, no i tez Laura do niskich nie nalezy wiec daje jej luz w spacerowce(ja mam wozek 2w1 i mam fajna oslone na nogi i calkiem lezaca pozycje plus gleboki daszek)wiec tragedii nie ma:)

Ysia no w szoku jestem, że Laura ma aż tyle ząbków, jak ona to robi :szok: ale przynajmniej masz owoc tych nieprzespanych nocy, my nie mamy ani jednego a mała i tak odstawia ekscesy w nocy ;-) Dbaj o siebie kobietko i wypoczywaj w każdej możliwej chwili, przyraziłaś mnie tym omdleniem, kurcze jak dzieci moga dać popalić :baffled:
Co do jedzenia to mnie tez mała czasami wyprowadzi z równowagi, bo owoce i kaszki z owocami to wcina aż się uszy trzęsą, a warzywka i mięso to się krzywi, usta zaciśnie i włożyć łyżeczki nie można, wczoraj dwa słoiczki z króliczkiem wywaliłam, bo niestety nie dała się przekonać ;-)

Pelna nie wiem jak ona to robi:-Dna pewno sie tego nie spodziewalam tak szybko:) To musimy sie sloiczkami wymienic bo Laura woli miesko i rybe niz owoce:szok:

reklama
Ysia - no to Laurka pięknie ma zębów - u nas 5 u Maćka, a 2 u Zuzy - ale u nie 3 już prawie na wierzchu, więc będzie remis.
Maluchy dają popalić - noce są średnie - kilka ostatnich wręcz makabrycznych,ale tfu, tfu ostatnie 2 całkiem przyzwoite;-)
U nas obiadowo już wyższy stopień wtajemniczenia :) tylko szukam kur do wynajęcia
20140127712.jpg
czasem jest bardzo spokojnie
20140126700.jpg
ale to tylko cisza przed tornadem
20140127708.jpg
wróć - dwoma tornadami
20140121665.jpg
ale i tak są najcudowniejsi na świecie
20140121655.jpg20140121664.jpg

no i buziak dla Wszystkich
20140127720.jpg

Załączniki