reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Hope to trzymam kciuki !
My narazie nie jestesmy w trakcie tworzenia rodzenstwa dla Olka ale planujem na kiedys w niedlugiej przyszlosci :)
Pelna szok co Ty masz teraz w nocy, a z zebami to nie jest zwiazane?
Lilonka tez mialam zaapytac jak Ty ich usypiasz w dzien?
Zdjecie Olka wstawie jak dopadne do laptopa bo na tablecie to mam marnej jakosci. U nas na nocki nie moge narzekac przewaznie jak ladujemy o 23 w sypialni to sie budzi i juz spi z nami. W nocy daje mu piers i mm w zaleznosci jak mi sie chce.
Dzisiaj mielismy szczepienie na wzw, kolejne szczepienie dopiero 13-14 miesiac. Olek wazy 8 kg.
Pelna ja chetnie na aerobik pojde, brzuch musze zgubic bo chyba nigdy sie go nie pozbede. Chocby raz w tygodniu :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hope - mooocno zaciskamy nasze kciuki za Ciebie i wysyłamy Ci całą moc fluidków :-)
Agusiaks - podaje takie kaszki - szczególnie jak chcemy z mężem gdzieś na dłużej wybyć (np zakupy). No i jak myślałam że wracam w styczniu do pracy to dostawali przed pierwszą drzemką, żeby odzwyczaić ich od cycka. A jak okazało się że dopiero w kwietniu, to wróciliśmy do cyca :-) Ale muszę znów ich przestawić, bo cycusie z nich wielkie. A usypiałam ich muzycznie - zważywszy na mój wybitny talent muzyczny, to nie dziwię się że woleli spać niż mnie słuchać :-)

Ysia dobre z tym boksem :)
Nowa to na specerze umówimy się na aerobik :), ja brzucha chyba też nie zgubię, w dodatku po świętach mi się przytyło i cos zgubić nie moge, bo co chwilę mamy gości i coś podjadam dobrego :baffled:. To nasze brzdące ważą tyle samo :) Mała troszkę mniej niż 8kg, w zależności kiedy ją ważę, przed kupka czy po hihi ;-) Zaciekawiłaś mnie tymi kaszkami, musze poczytać.
Dziś mieliśmy lepszą nockę, mała jeszcze śpi :-D W końcu odsypia. Oczywiście o 20 zasnęła a jak ją odłożyłam to się obudziła, więc M. ją wziął w swoje ręce, o 22.30 w końcu się poddał, wsadził ją do wózka i zostawił w pokoju, a ona po 10 min sama zasnęła i spedziła w wózku całą noc. Co prawda 3 razy karmiłam i kilka razy wyciągałam rękę i bujałam wózek, o 4 już była prawie rozbudzona, ale ją zabujałam i zasnęła :-D Gdyby nie była w wózku to pewnie o 4 by się rozbudziła :baffled:

hej, hej, znowu cisza...
nowa
ja też słyszałam o tych kaszkach Holle ale one są chyba dość drogie. No i czekamy na zdjęcie Olka :tak:

pełna widzę że u nas podobnie ze spaniem. Tyle że moja na szczęście po nakarmieniu szybko zasypia. Najgorsze jest dla mnie odkładanie jej śpiącej do łóżeczka. Bo łóżeczko obniżone na max i schyl tu się mając 10 kg na rękach
hope fajnie że się odezwałaś. Trzymamy kciuki za kolejne podejście i pisz co u Ciebie :tak:

Jeśli chodzi o drugie to mam dokładnie tak jak pełna. Przez te kiepskie nocki to nie wiem czy mój organizm podołałby kolejnej ciąży. No ale zobaczymy... Myślę że jakby się udało to jakoś dałabym radę skoro mamy bliźniaczkowe dają radę :-)

ysia moja też miała taki okres że pokazywała jęzorek ale na szczęście jej to przeszło.
Trzymaj się i nie dawaj złym nastrojom bo to na dzidzię przechodzi

A moja łobuziara potrafi nakładać już kółeczka z dziurką na bolec. Jak jej się podaje w kolejności to całą piramidę ułoży. Nie wiem kiedy się tego nauczyła ale wczoraj jak zobaczyłam to zdębiałam :-D

Agusia sliczna masz corusie, mala modeleczka:)
przylaczam sie do klubu koszmarnych nocy miesiac minal dalej pobudki co dwie godziny.
Aga a jaki prezent szykujecie?ja chcialam kalendarz ale padlo w koncu na ramke z odciskami(teraz sie zastanawiam czy formy straczy na odcisk nozki:p:p)
prezent dostaja tylko moi rodzice drudzy dziadkowie zostaja perfidnie pominieci:szok::-p

Agusiaks ale Majeczka na mamusi mleczku pieknie rosnie.
My wczoraj mielismy pierwszy 4az nocke gdzie olek przespal od 22.30 do 4.30 dla mnie to szok. Ale nie narzekam oby wiecej takich nocek. Od czasu jak podaje mm do usypiania to zdecydowanie bardziej sie najada. Nie budzi sie co chwile na dojedzenie. No i jak zje to ladnie zasypia, nie musze juz bujac np 30 czy 40 minut.
My narazie nic nie mamy dla dziadkow. Chyba fotki ze swiat dostana :)

Agusiaks ale masz już dużą panienkę w domciu :-)
My wczoraj mieliśmy kiepską noc, mała o 2 się obudziła i tak płakała że nie mogliśmy jej uspokoić :crazy: potem nie mogła zasnąć, ale dzisiesza noc to cudo, chce więcej takich :-D Zasnęła oczywiście o 23, ale pobudki o 4.30 i 7.30 i spałyśmy do 11 :szok:. Dziś wyjeżdzamy, ale od jutra chcemy ją oszukać, zrobimy jej kąpiel o 18 i karmienie i spanko, więc powinna zasnąć po 3 godzinach czyli o 21, zobaczymy czy to się uda :rofl2:
Też myślałam o kalendarzu dla dziadków, ale mój M. stwierdził że to przesada, wszędzie Nataszka, więc pewnie skończy się na zdjęciu małej w ramce :-D

PC260867.jpgOlo

Załączniki

• PC260867.jpg
    PC260867.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 49
nowa Oluś już taki duży i jak ładnie się śmieje.
Miałaś rację pisząc kiedyś że udały się te nasze forumowe dzieciaczki :-)
No i fajnie że lepiej Ci śpi. Ja też myślałam czy Maja się nie budzi z głodu ale to nie przez to, bo czasem już po godzinie od kąpieli i jedzonka budzi się z płaczem. I mm jak widać nie na wszystkie dzieciaki działa.
pełna to zazdroszczę nocki :tak: U mnie coraz gorzej... :crazy:
ysia łączę się z Tobą w bólu. U mnie też pobudki co dwie godziny a czasem częściej :-(
A na dzień Babci i Dziadka dajemy zdjęcie Majeczki w ramce. Będzie następna wnuczka na komodzie się prezentować :-)
A odcisk robiliśmy na 6 mcy i teraz chcemy powtórzyć na rok. Zobaczymy wtedy różnicę :-D

reklama
Nowa super przystojniak z naszego sąsiada :-D
Agusiaks my zrobiliśmy odcisk jak mała miała 2 miesiące i potem jak miała 4, różnica kolosalna, a jak mam zdjęcie ze szpitala jej stópki przy moim palcu to szok jak małe miała stópki a teraz takie giganty ;-)
Moja oczywiście jeszcze nie śpi, leży w łóżku i gaworzy a mamuśka na necie ;-)
Agusiaks ostatnio czytałam książkę "Język niemowląt" bo chciałam poczytać o tym niespaniu :laugh2: i babka pisała żeby oduczyć dziecko jedzenia nocnego to żeby brac dziecko na ręce i dawać smoczek i że powoli dziecko się oduczy, ja próbowałam ale mała tak się rozryczała że zrezygnowałam :crazy:

Do góry