reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

głupota oduczac dziecko jedzenia nocnego, niestety ale to nie dziala... u nas pediatra mowila ze jak zaczyna plakac bo chce i nie dziala usypianie czy smoczek znaczy ze potrzebuje jesc i koniec... glodne dziecko nie zasnie...

reklama
No to oszukaliśmy dziś małą, kąpiel o godzinę szybciej i poszła spać o 22, ale muszę przyznać że strasznie długo zasypiała, po 3 dniach ponownie o godzinę wszystko przesuniemy, żeby zasypiała tak o 21, to by mi pasowało :-D
Błonka jak się czujesz?

my dobrze, tylko młoda daje czadu bo sie budzi co troche w nocy, ostatni ząb wychodzi niby się przebil ale nie idzie dalej ;/ wszytsko pakuje do buzi, lapie sie za policzek i jak pytam czy boli kiwa głowka ze smutnymi oczkami i leci sie przytulic :(
za 2 tygodnie idę na prenatalne, potwierdzimy plec przy okazji... a tak ogolnie to remont trwa, dobrze ze w domu blizniaczym obok, nie ma syfu tylko jest glosno, przebijemy się dopiero jak skoncza tam robote z tymi pokojami...
a wy jak tam zyjecie? :)

Hej dziewczynki!
Ale mnie tu u Was dawno nie było, Maluszek śpi więc weszłam na chwilke. Jeśli chodzi o jedzenie dzieci w nocy to ja znowu wyczytałam że jeśli dziecko zje swoje porcje w ciągu dnia to się zaspokoi i będzie przesypiać cale noce. Mój mały spal cale noce już od 3 miesiąca ale był na mm i śpi do dziś. Nawet nie je ostatnio dużo, nie dopija mleka wieczorem a mimo to śpi zawsze dokładnie do 8mej rano.
U nas chwilowo chorobowo się zrobilo w domu ale mysle ze lada dzień wyzdrowiejemy, na spacery oczywiście wychodzę bo gorączki nie ma, a mały od rana nosi swoje i moje buty żeby wyjść na spacer. My już po pierwszych urodzinkach, było fajnie, prezenty, tort, goście... kolejna imprezka za rok:-)
Hope witaj! Trzymam kciuki za crio :-))))
Pozdrowionka dla Was wszystkich!

Ala wszystkiego najlepszego dla Alanka z okazji roczku !!! Przede wszystkim dużo zdrówka :tak: Wrzuć fotkę małego :-)
Ala chyba masz rację z tym najadaniem sie dziecka w ciągu dnia, ja właśnie podejrzewałam że moja mała nie najada się w dzień, bo przestałam jej dawać w dzień mm, tylko samą pierś i w nocy chyba nadrabiała zaległości...
Teraz od 1,5 tygodnia pół godziny przed kąpielą daję jej 120ml kaszki + owoce, potem po kąpieli do pseudo zasypiania pierś i do właściwego zasypiania 180ml mm i mała z każdą nocą śpi dłużej bez jedzonka :-D Od razu to nie zadziałało bo jednak organizm jest przyzwyczajony do pobudek nocnych, ale teraz już pomija pobudke o 1 w nocy :-) Oby tak dalej ;-)

hej dziewczyny!

dawno nie zaglądałam tutaj:-( my jakoś sobie powolutku żyjemy, na szczęście dalej w dwupaku:tak: niestety ja się sypie - tarczyca znowu szaleje, powrót do leków od jutra, grozi mi przedwczesny poród. Te leki blokują tarczycę Małej, ale bez nich ponoć jeszcze gorzej..pozostaje mi ufać lekarzom... poza tym zaczyna się cholestaza:-( te badania wątrobowe mam podwyższone, rosną ciągle, we wtorek mam wizytę u mojej pani ginek.,zobaczymy co ona powie na te wyniki. Wiecie, chciałabym żeby mnie położyła w szpitalu, byłabym spokojniejsza, pod opieką, a tak do tych zmartwień oszaleć można...
mam nadzieję, że za 2 miesiące i ja będę tu z Wami pisać o naszym maluszku i że wszystko będzie dobrze:tak:

Pzy dzieciach czas pedzi potwornie.
Ala usciski z okazji roczku Alanka.
Kasiulek zycze zebys Ty i Maluszek jak najdluzej wytrwali w dwupaku. No i zdrowia dla Was.
Pelna dzisiaj tez dalam kaszke + owoce ale o 17, zasnął o 19.40 wypil 140ml mm + piers przy ktorej usnal co juz nie pamietam kiedy miało miejsce. O 20.50 wybudzil sie i wypil 90ml mm ciekawe o ktorej teraz sie wybudzi. Ja ide pod prysznic korzystajac ze snu szkraba. :-D

reklama
Hej kobitki,
dwa dni temu mój M. rozpoczął próbę usypiania małej w dzień w łóżeczku, zajmowało mu to ok 20-25min., przed chwilą też ją położył, ale stwierdził że ona spać nie chce, tylko się bawić i przyszedł do mnie, po 5 minutach nastała cisza, patrzymy a ona śpi :szok:sama zasnęła w łóżeczku, szok :-D
A wczoraj korzystając z okazji że moja mała nie śpi między 20 a 22, poszłam do sąsiadki na pogaduchy, przed 22 przychodzę uspać moje dziecko a ono śpi w... łóżeczku :szok:. Mój M. jest niemożliwy, wydelegował mi córkę do łóżeczka :crazy: ale w nocy kręciła się niemiłosiernie i o 4 wzięłam ją do nas i dziś stwierdziliśmy, ze dopóki nie będzie w nocy rzadziej jadła to będzie spała z nami, bo jednak takie wstawanie nocne jest męczące, ale w dzień już tylko w łóżeczku :tak:
Kasiulekk wpadaj częściej, super że u was wszystko dobrze, te 2 miesiące zlecą ci szybciutko
A Yoanna to chyba już urodziła co??? Tak się nie odzywa....
Nowa i jak spał dalej Olek??

Ostatnia edycja:
Do góry