reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

pełna no Natasia się też super prezentowała na chrzcie i jaka zadowolona :-D
lilonka a jaki słodki Twój Zuzik i jakie ma wielkie oczyska :-D
Ja Cię podziwiam że Ty masz czas na takie gotowanie przy dwójce rozrabiaków. Ja nie mogę małej spuścić z oka bo też już przy meblach staje i chodzi bokiem ale muszę być w asekuracji bo się czasem puści i wielkie bęc i już kilka siniaków jest :sorry:

reklama
Nataszka Ty maly kochany łobuziaku.Pełna piekna radosc Nataszki, super ujecie!
Zuzinek sliczny usmiech od ucha do ucha:):)
Pełna jak mala nie miala reakcji alergicznej to nie miej wyrzutow sumienia, my dalej mamy tylko koper wloski z hippa pije to raz na ruski rok.pije juz normalnie soczki to i herbate musi sie nauczyc.a Ty tych granulowanych herbatek malej nie dawalas?
Lilonka dzieki za przepisy;)
Agusia piekna Twoja pannica i slicznie ubrana.
Yoanna jeszcze troche i Ty bedziesz zasypywac nas fotkami Szymonka

Pełna - najlepsze jest to że te granulowane herbatki rumiankowe, koperkowe "dla dzieci" zawierają cukier. Z resztą na co nie spojrzysz dla dzieci to tam wszystko dosładzane. Soki kupuje te po 4 i 5 miesiącu, bo te dla starszych - oczywiście z cukrem, kaszki - z cukier, jakieś jogurciki - cukier. Masakra. Ja ambitnie w sklepach czytam etykietki i 4/5 produktów jest z cukrem. Z kaszek smakowych jest tylko bananowa i wieloowocowa z bobo-vity.
Agusiaks - ja asekuruje, ale z umiarem - muszą wiedzieć, że trzeba być ostrożnym. A ulubioną zabawą jest wstawanie przy nogach mamy lub taty:-) całe mam poszczypane.:eek:

A to nie wiedziałam że są słoiczki z samym mięsem :-)
Teraz to dopiero bedziesz miała ręce pełne roboty - ganianie za dwójką brzdąców.

U nas Każda noc jest gorsza od poprzedniej, ja już się zastanawiam czy jej coś nie dolega,już bym wolała wstawać co te 2 godziny, a tu walka żeby ona w ogóle spała :-(. Wczoraj normalnie od 20.30 do 24 na rękach mi spała a po odłożeniu do łóżka krzyk, w końcu zasnęła, o 3 karmienie a przed 5 pobudka i krzyk i zasnęła o 7 do 9 w wózku. Czy to dziecko nie potrzrebuje snu? A w dzień to tylko 3 drzemki po pół godziny lub jedna półgodzinna i jedna dłuższa, wiec chyba za duzo w dzień nie śpi?
Lilonka dzieki za przepisy :)
ysia granulowane to dawałam na samym początku ale tak sam cukier, więc przestałam, ja jej na razie soków nie daję do picia tylko wode i rumianek, bo ona to wogóle tylko w słodkim gustuje i nie chcę jej za bardzo przyzwyczajać
No właśnie Lilonka ja też smakowych kaszek nie kupuje bo cukier, używam zwykłego kleiku ryżowego i kukurydzianego i teraz manna

Ostatnia edycja:
No to dla równowagi Smerf nr 2, czyli król Maciuś i berło:-)
20140108582[1].jpg

i śpiące Smerfy, czyli to co mamusia lubi najbardziej :cool2:
20131218561_1[1].jpg20131218560[1].jpg

Pełna - moi śpią w dzień 2 razy po ok 1,5 godziny. Ale już 2 dzień z rzędu Zuźka robi cyrki przy zasypianiu i idzie spać dopiero koło 21. Specjalnie wczoraj położyłam ich przed 15. No i Zuza pospała do 16, a Młody do 17 :) Myślałam, że wieczorem nie zaśnie, a on jak ta lala o 20 już smacznie chrapał :)

Załączniki

• 20140108582[1].jpg
    20140108582[1].jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 47
  • 20131218561_1[1].jpg
    20131218561_1[1].jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 53
  • 20131218560[1].jpg
    20131218560[1].jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
lilonka widzę że Twój Maciuś już sam sobie zupkę nalewa
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
I niezły pultasek z niego
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

Ale słodko wyglądają jak tak śpią w objęciach
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

A co do kaszek to ja też tego nie rozumiem... wszyscy mówią żeby nie dosładzać dzieciom a producenci dodają cukier
eek.gif.pagespeed.ce.6B5TFgnLti.gif
A Ty dajesz swoim maluchom kaszki mleczne mimo że karmisz piersią?

lilonka cudnie spia razem:-D
Ysia faktycznie te nasze dzieci forumkowe to sliczne sa:-)
Pelna
wspolczuje tego zasypiania. Dziwne , ze ona tak na rekach chce spac przeciez ty jej do tego nie przyzwyczailas.
Agusiaks ja chyba zamowie przez allegro kaszki holle one sa bez cukru. Raz kupilam w sklepie ryzowa o smaku jablka, nawet ja bym tego nie jadla, Olek tez nie chcial takiej slodyczy jesc:laugh2:
Olek narazie nie idzie do przodu ani tylu. Narazie dzwiga dupke do gory i rusza nogami jakby chcial ruszyc :) czasami sie przesunie ale to tak bardziej przypadkowo niz celowo.

Czesc Mamuski :-):-)
:-)

alez te Wasze pociechy szybko rosna...dawno tutaj nie zagladalam i nie wiem co u ktorej slyuchac :zawstydzona/y:

Daje znac,ze zyje i w tym mc podchodze w koncu do crio...

A jak tam Blonka i jej drugi szkrabik w brzuszku, widomo kto tam mieszka?

Planujecie, robicie juz drugie malenstwo?
Lilonka, Eevlee powiekszenie rodziny oprocz blizniakow sie szykuje czy poprzestajecie na dwojeczce? :-D:-D:-D

Lilonka super szkrabki śpią razem, a jak je w dzień usypiasz? Sami zasypiają?
Nowa Nataszka to chyba ma jakieś lęki :sorry: Dziś nie spała od 3 do 6 rano, rusza tymi nogami, nie wiem czy ma problemy z jelitami? muszę na szczepieniu z lekarzem pogadać, najlepiej to śpi w wózku i już sie zastanawiam czy na całą noc jej do wózka nie kłaść :eek: Wrzuć fotkę Pana Aleksandra :-) Ja już sie zastanawiam czy nie iść na jakiś aerobik żeby się pozbyć złych emocji, bo po tych nockach to jestem taka wku... że lepiej nie mówić :-D
Hope trzymamy kciukasy za crio, ja nie wiem kiedy chcę drugie, czasami chciałabym mieć już teraz ale te nocki takie ciężkie że nie wiem czy dałabym radę teraz z dwójką :eek:

reklama
Pelna aerobik to ja mam przy malej jak kazda z nas ale moze jakis boks zeby tej kurw.cy sie pozbyc?ja tez chodze naladowana jeszcze @ sie przyplatala.dzis wyprowadzila mnie z rownowagi trzaskająca roleta jak mala usypilam.normalnie tragedia;)tak powaznie chyba przerosla mnie opieka nad mamą, dzieckiem i przeprowadzka.wierze ze bedzie lepiej:-)
Hope za szczęśliwe podejście mocno trzymamy kciuki.
Nowa właśnie gdzie fotka księciunia??hm??
Wiecie co ten lobuz maly od wczoraj robi pokazuje jezorek ja go wkladam z powrotem i mowie nie wolno to ta mala lobuziara smieje sie ze mnie w glos.nie ma to jak słuchanie sie mamy:cool2:

Do góry