reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Pelna spokojnie mozesz jej dac sanosvit ja mialam bananowy, nie wiem czy sa inne. 2× dziennie niepelna lyzeczke dawalam. Chrypka moze faktycznie od krzyczenia jest. Mi kiedys polozna powiedziala, ze u niemowlakow najszybciej katar sie pojawia jako oznaka choroby. Nie martw sie jak to moja mama mow trzeba myslec pozytywnie to nic nie bedzie :)

reklama
Ausiaks zmrozilo mi krew w zylach jak zobaczyłam akrobacje Majeczki w łóżeczku. Nie boisz sie, ze moze wypasc? :eek:Moj brat wypadl dwa razu z wozka na etapie jak zaczął siadać i mama mnie na to uczula, ze to doslownie chwila.
My jestesmy po 2 dniach z marchewka , dzisiaj dostanie zmieniaczka. Śmiesznie tak obserwowac malucha jak dostaje cos innego niz mleko. I musze sie pochwalic , ze ze spaniem sie u nas polepszylo budzi sie od zeszlego tygodnia 3 -4 razy. Dzisiaj od 3 spal do 6.30 dla mamusi to szok:-D
Co tu taka cisza?

Agusiaks to samo pomyślałam co Nowa :-) chyba czas na obniżenie łóżeczka, ale duża juz panna z Majeczki
No my też już od 2 dni jemy marchewkę, ale nie jest tak fajnie :eek: Za pierwszym razem wszystko wypchnęła językiem, miny niezadowolenia nieziemskie, a wczoraj 4 razy się popłakała, musieliśmy pokazywać jej grające zabawki :sorry: aż w końcu mąż wpadł na pomysł nie wkładania lyżeczki do ust tylko przystawiania do buzi i mała zaczeła zlizywać marchewkę języczkiem jak taki kotek, i wtedy jej się spodobało, rzuciła się na śliniaczek i zlizywała ze śliniaczka, umorusała bluzkę, rajstopy, bujaczek i zabawkę, nie mogliśmy nad nią zapanować, dziś jeszcze jej dam marchewkę, może się przyzwyczai. Chyba bardziej nie lubi łyżeczki niż marchewki

Agusiaks ja tez się przestraszyłam jak zobaczyłam zdjecie które dodalas, ja na tej wysokości lozeczka to długo nie miałam, mój był taki szybki we wszystkim ze od razu poszlo na sam dol ale my z lozeczka już nie korzystamy, dla mnie najbezpieczniej jest na materacyku na podlodze, jak się budzi od razu ma zabawki wokół siebie i idzie sobie gdzie chce, szkoda mi go wkladac do lozeczka:-)

Dziewczyny łóżeczko obniżyłam następnego dnia :biggrin2: Ja jednak muszę ją czasem zostawić w łóżeczku jak schodzę na dół do kuchni lub wywiesić pranie na zewnątrz. Inaczej jest w domu a inaczej w mieszkaniu.
Tylko teraz ciężko mi ją włożyć do łóżeczka jak mi zaśnie przy cycusiu :tak:
pełna może jej inną łyżeczkę kupisz? Moja Maja też na początku dziwne miny robiła i wolała jeść z mniejszej łyżeczki.
nowa to u Ciebie z nockami coraz lepiej. A dajesz mm?

Agusiaks ​to matki polki w sprawie lozeczka sa juz uspokojone :) Olek nadal nie pije mm mysle, ze moze po innych smakach typu marchewka czy ziemniak cos sie zmieni i zacznie tez pic mm. A Twoja gwiazda? Mm czy cyc.

Miałam wrzucić fotkę Mai w obniżonym łóżeczku :-D żeby się mamuśki uspokoiły ;-)
nowa moja nadal cycuś :tak: Ona już uzależniona, szczególnie w nocy :tak:
Oj ciężko będzie chyba ją w przyszłości odstawić...

20131124483.jpg2013-11-22 13.11.16.jpg
A to mój rozrabiaka :-)

i spokojniejsza połowa:
2013-11-22 07.58.50.jpg20131124487.jpg

Agusiaks - mnie nie zmroziło, bo niedawno to przerabiałam;-)i czeka mnie jeszcze raz:szok:

Załączniki

• 20131124483.jpg
    20131124483.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 49
  • 2013-11-22 13.11.16.jpg
    2013-11-22 13.11.16.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 41
  • 2013-11-22 13.11.16.jpg
    2013-11-22 13.11.16.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 55
  • 2013-11-22 07.58.50.jpg
    2013-11-22 07.58.50.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 50
  • 20131124487.jpg
    20131124487.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 56
lilonka ale te Twoje szkraby maja duuuze oczka:-)
agusiaks uspokoiłam się jak napisalas ze lozeczko obniżone bo normalnie strach było patrzeć bo na myśl od razu przychodzila jedna myśl ze Maja zaraz wypadnie i zrobi sobie kuku

reklama
Cześc kobitki,
Lilonka ale duże te twoje szkraby :-)
Agusiaks może masz rację, pójdę dziś kupić inną łyżeczkę
Nowa i jak Olusiowi smakował ziemniaczek? U nas wczoraj tak samo, był płacz, ale trochę zjadła :tak:
Nataszce to się w główce poprzewracało i co drugi dzień chodzi spać po 23 :eek: i spi tylko do 7 , w między czasie karmię raz ok 4, a kilka razy się budze żeby włożyć jej smoka bo się kręci, pewnie chciałaby więcej jeść a zła matka zapycha ją smokiem :sorry:

Do góry