reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

reklama
lilonka Twoje dzieci sa do schrupania :-D
Pelna
ziemniaczek poszedl tak jak marchewka czyli OK. Dzisiaj dalam mu marchewke z bobovity i normalnie otwieral az buzke, wczesniej mialam z humany i byla malo slodk. Ale jak ma juz dosyc to nie otwiera buzki i koniec jedzenia. Jutro dam jeszcze marchewke. A Nataszke nosisz w domu w tym nosidelku?

lilonka ślicznie smerfy pozują, a Maciuś to już przeszedł samego siebie że już sam stoi :szok:
Widzę że masz garnuszek na klocuszek. I jak bawią się nim? Bo ja myślę kupić Mai na Mikołaja. Myślałam też o szczeniaczku uczniaczku w wersji dla dziewczynek. A może jakieś inne zabawki interaktywne możesz polecić?

Agusiaks - my mamy szczeniaczki w wersji męskiej i żeńskiej :-) na razie naciskają je bardziej przypadkowo :-) a garnuszek to ulubiona zabawka Zuzi - trzeba jej klocki wkładać w dziurkę i ona je popycha żeby wpadały do środka. Mamy jescze aktywne klocki z fp - teraz są w promocji w tesco - 39,90. Generalnie zabawki bardziej interesują Zuzę, bo Maciek skupiony jest na staniu. A staje przy wszystkim - masakra, bo nie wiem gdzie ręce pchać. Patrząc na rozwój moich dzieci, to Zuzka jest sporo w plecy - dopiero od kilku dni żwawiej pełza jak dżdżownica, a Maciek.raczkuje jak stary i stoi w miarę pewnie z trzymaniem (jak się dobrze złapie np w łóżeczku to i kilka kroków da). Mama moja wynalazła dla młodych klocki z geotechu takie magnetyczne - baby farm czy coś takiego - dostaną od mikołaja :-) ale to generalnie prezent bardziej dla.Zuzy :-)

Agusia pieska uczniaka polecam ma duzo fajnych piosenek a mala lubi podziwiać go od dawna. Tez mam chęć kupić garnuszek za jakis czas. Ostatnio wpadła mi w oko hula kula vtech.
Pelna jak sie nosidelko sprawdza?bo mi od wagi malej juz wszystko wysiada. Robisz test siadu Nataszce? Laura robi mostek a od paru dni non top tupie prawa noga:-:)cool:

Widzę że na topie temat zabawek :-) Ja ostatnio oglądałam tego uczniaczka i ten garnuszek ale stwierdziłam że jeszcze za wcześnie i nim zacznie się tym interesować to się znudzi...
Nowa noszę małą w domu, na razie po 10 min, żeby się przyzwyczaiła, ale bardzo jej się podoba, ja ostatnio jestem na etapie wychowawczym ;-) bo już nie daję sobie z nią rady, nic jej się nie podoba, ciągle krzyczy i sie pręży , więc teraz będę się starała jak będzie płakała od razu brać ją do nosidełka, a potem znowu na matę albo do łóżeczka żeby się bawiła, a nosidełko super, jest dość miekkie i dostosowuje się do tego jak ona w nim usiądzie
Ysia Nataszka troszkę siedzi, jak biorę ją na kolana na półleżąco to sama podnosi się do pozycji siedzącej i tak parę minut pozwalam jej siedzieć samej, no i jest płacz jak jej nie pozwalam
Lilonka no podobno ruchowo chłopcy są bardzo do przodu, pamiętam jak Nowa z miesiąc temu pisała że Olek odwraca się na brzuch, a Nataszka ciągle jest na etapie odwracania się tylko na boczek, mostek też robi jak Laurencja

A my mieliśmy kiepska nockę, znowu spanie dopiero o 23, pobudka na karmienie o 1 i o 3, a od 5 do 7 zabawa i potem spanko do 9, oj nie przyzwyczajona jestem hehe

Nowa super że Oluś tak pięknie je, Nataszka to sama buźki nie otwiera do jedzenia, dopiero jak leci samolocik to się uśmiecha i samolocik ląduje w buzi haha

Ysia skąd ja znam to tupanie nogą, moja jak się wnerwi to też lezy i wali nogami :no: Kocham ją całym sercem, ale naprawdę jest nieznośnym dzieckiem :zawstydzona/y: Mąż mówi że to mały agresor i jak zacznie rozumieć to chyba całe dnie będzie w kącie stała haha, ale najgorsze jest to że nawet za bardzo jej nie rozpieszczałam a i tak taka jest :sorry:

Ostatnia edycja:
Ysia - ja nawet już nie narzekam :-) właśnie wróciliśmy ze spaceru - najpierw ubierania - prawie jak zapasy, potem wynoszenie do windy (winda nie ma podtrzymywania drzwi, więc należy przytrzymać ją półdupkiem i w pozycji półskłonu wrzucić 2razy po 13,5kg) i wynoszenie z windy (pozycja jak poprzednio) i najpierw jedno z półpiętra do drzwi, potem drugie, cofamy się po stelaż i znosimy go e po schodach wyjściowych i rozkładamy stelaż - teraz tylko wracamy po schodach po Smerfa nr 1, znosimy po schodach i montulemy na stelażu, biegniemy po 2 i tak samo znosimy i montujemy i dostojnym krokiem, spocona jak.mysz, można udać się na spacer :-) po powrocie kroki należy powtórzyć w odwrotnej kolejności ;-) I po co mi jakaś Chodakowska :-)

No widzisz Lilonka jestes superwomen ja zwykły czlowieczek.:-D Ja niestett windy nie mam i tyram z 4 piętra.no ale w przyszlym roku wyprowadzka to bedzie łatwiej.
Pelna moze karny jezyk dla naszych pannnic;-)

Ostatnia edycja:
Lilonka kobieto Ty powinnas medal dostac!
Pelna dzisiam poszla dalej marchewka i zjadal troche bo reszte wypluwal. Potem jak jedlismy obiad dostal jabluszko! I tu byl ryk jak mama skonczyla dawac. Nie wiedzialam, ze moje dziecko potrafi tak pieknie jesc , ze nic z buzi nie wylatuje , a do tego jeszcze mruczal mmmmm :-D

reklama
Lilonka ja jestem pełna podziwu dla Ciebie :tak: A Ty Ysia też jesteś niezła na 4 piętro :szok:
Ysia ja juz pomyślałam że na Mikołaja to Nataszka rózgę dostanie :eek:
Nowa Oluś to zasługuje na medal z tym jedzeniem :-) Nataszce to 2/3 wylatuje z buzi a 1/3 idzie do żołądeczka. A to można 3 różne pokarmy w jednym tygodniu wprowadzać? Bo myślałam że tylko dwa?

Do góry