reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Ala sie usmialam jak przeczytalam o ukrywaniu sie z jedzeniem :-D faktycznie lepiej tak niz w druga strone, bo wtedy ciagle zamartwianie, ze dziecko nie chce jesc.
Dziewczyny mi ciocia mowila, ze jej dziecko mialo cos nie tak z zoladkiem tzn. cos sie nie domykalo i wlasnie tak mocno chlustalo, moze u was jest cos podobnego? :confused:
Wczoraj zrobilam Olkowi mleko i dawalam z lyzeczki zeby zobaczyc jak bedzie reagowal no i polykal. Mam nadzieje, ze jedzonko tez bedzie polykal a nie wypluwal:sorry2: dzisiaj kolejna lepsza nocka wprawdzie obudzil sie juz o 7 ale w nocy tylko 3 budzenia byly. Chcialahym zeby juz tak zostalo ale nie nastawiam sie no to dopiero 2 takie nocki. Dzisiaj potworna u nas pogoda, pada i pochmurno Olek tez spiacy mielismy drzemke od 9 do 11 i teraz znowu spi. Ale mamusia nie narzeka tylko korzysta z chwili :-)

reklama
Nowa właśnie moja miała po to robione usg żeby sprawdzić czy zwieracz się domyka i jest ok a mimo to ulewa...
czyli Oluś jest gotowy do posiłków, my w sobotę zaczynamy przygodę z marchewką :-D
Moja też miała 3 pobudki :szok: i wstała o 7.30, ale ja nie przyzwyczajona jestem przez to strasznie niewyspana :-):baffled: Najlepsze jest to że o 1.30 dałam jej więcej mleka niz zawsze żeby dłużej pospała a ona już o 5 znowu chciała jeść :sorry2:
A wczoraj do południa znowu miała akcję "krzyk" ale jak zasnęła na spacerze o 14 to spała do 18 :szok:

Wczesniej mieszane a teraz od tyg tylko mm.a ulewa wiecznie nie r zależnie czy piersią czy mm. W dodatku od wczoraj słabo trzyma glowke leżąc na brzuszku martwię sie o mala. Chce zapisać ja do pryw. Pediatry.
Laura na jabłko czy marchewke robi ewidentne blee az ja czasem oczepuje co za dzieć.
Nowa zycze lepszych nocek i łącze sie w bólu

no muszę się pochwalić winowajcami częstych pobudek w nocy:-);-) bb1.jpg
oczywiście Laurek tak ładnie nie pozował, ja wyrodna matka zrobiłam zdjęcie podczas krzyku:zawstydzona/y::-p

Załączniki

• bb1.jpg
    bb1.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 42
Ysia to corunia ma juz czym sie pochwalic:-D
Dziewczyny a ja mam problem, jakis czas temu Olkowi odparzyla sie troche pupa i zrobily sie na niej rostki czerwone w trzech miejscach. Nic mu na te krostki nie pomaga, uzywam codziennie bephanten ale on tego nie leczy. Lekarz polecil alantan plus masc ale po tym ma jeszcze bardziej czerwone i sudocrem tez mocniej podraznia. Macie jakies sprawdzone sposoby:confused: uzywamy pieluch pampers zielonych a odparzenie zrobilo sie po bialych pampers!

ysia gratulacje pierwszych zębolków. A to się Laurka pospieszyła :-D
U mnie na razie jeden się przebił, ale drugi się już szykuje :tak:
nowa, pełna - dziewczyny ale ja Wam zazdroszczę że Wasze dzieciaki w dzień śpią.
Moja dziś obudziła się na dobre koło 8 i miała tylko jedną drzemkę od 12-13 na spacerze :shocked2:
Ona już się zachowuje jak przedszkolak - tylko jedna drzemka w ciągu dnia :szok:
Żeby chociaż w nocy dobrze spała...
ala ale się uśmiałam jak wyobraziłam sobie kolację w łazience ;-)
Nie wiem czy u mnie podobnie nie będzie, bo moja Maja też ma apetyt :tak:
lilonka gratuluję "mama" :-D
Maja odkąd skończyła 6 miesięcy to się rozgadała. Padło już "tatata", "bababa", "dada", "papa" i różne kombinacje tych sylab. Raz nawet akuku się udało, ale "mama" uparcie nie chce :sorry2:

Agusiaks ja malego usypiam w wozku i dzieki temu jak sie wybudza to czasami nim poruszam i uda sie ze dalej spi. Dzisiaj spalismy razem od 9 do 11 . I dzieki temu mamusi ma sile na caly dzien. Jak mialam akcje w nocy co od 3 nie chcial spac to rowniez uspilam go w wozku. Nie wiem jak bedzie pozniej ale narazie jest tak OK. Probowalas usypiac w wozku mala?

reklama
Do góry