reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

dzięki za info o nosidełkach :tak: Do ilu miesięcy dzieci można nosić w nosidełkach, ja w domu to raczej nie będę go używała, tylko na zakupy, wycieczki itp żeby nie targać wózka.Wizualnie podobaja mi się nosidełka Tula,ale wiadomo że chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo
kasiulekk jak podobnie jak Nowa to pajace tylko do spania używam, a tak to bodziak i spodenki albo bluzeczka
Gnagna nic na siłę, jeśli czujesz że powinnaś skończyć karmienie to tak zrób, koleżanki synek miał dwa lata i się bawił a za chwile podbiegał brał bluzkę na bok i ciągnął pierś , dziwny widok :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobitki, u nas piękna pogoda :-)
Dziś w nocy mała ulała i obudził nas odgłos odkaszlnięcia, jak pomyślę że mogła sie udławić a my byśmy nie słyszeli :-(
Już mam naprawdę dość tego ulewania :baffled: A wczoraj od 17 miała atak krzyku (bez łez) już myślałam że ząbki, ale nie, nawet na rękach nie chciała być, coś jej było bo normalnie tak się nie zachowuje. W końcu o 20 położyłam ją spać, głowa nam pękała, emek nawet wziął przeciwbólową :-D Mam nadzieję że dziś będzie lepiej

Pelna no charakterek ma ta Wasza Nataszka. Faktycznie dlugo ulewa, caly czas dajesz jej zageszczacz do mleka?
Gna dzieki za szczera odpowiedz, ja na poczatku bylam pewna , ze chce karmic tylko przez 6 miesiecy. Teraz chce troche dluzej. Zobaczymy wszystko wyjdzie w praniu. Zaciekawilo mnie to co napisalas o hormonach, mozesz mnie oswiecic?
Mi dzisiaj Olek dal odpoczac w nocy bo obudzil sie 2 razy o 3 i po 4.

Nowa ja wolę mysleć że to nie kwestia charakteru, tylko że coś ją bolało :tak: Ostatnio stwierdziłam że chyba będę spędzała całe dnie na spacerach bo wtedy lezy cicho i tylko gałki oczne jej chodzą :-D
Ciągle daję jej ten zagęszczacz, do tego o 3 w nocy dostała tylko butlę bez cyca, czyli bardziej gęste to jedzonko a ulała po 3 godzinach od jedzenia :szok: Do tej pory tylko w dzień ulewała jak się dużo poruszała albo się prężyła, ale w nocy to spokojnie śpi to nie powinna, trochę stracha mi narobiła :baffled:
Ja też ostatnio myślałam że chciałabym pokarmić dłużej, ale może faktycznie jak dziecko jest starsze to zmienia się punkt widzenia, ja i tak jestem szczęśliwa że udało mi się podrasować laktację i znowu pije tylko 60ml mm :-)
W ogóle to zaczęłam się strasznie obżerać i tyć przy tym :baffled: No ale nie umiem tego pohamować, mam taki apetyt

Ysia nie jest na receptę, ale można go kupić tylko w aptece, bebilon nutriton się nazywa, to jest mączka świętojańska, ja sobie bardzo chwalę :tak: Wcześniej jej dawałam mleko dla ulewających ale źle je znosiła i pediatra mi powiedział że w tych mlekach jest kleik ryżowy i on jest ciężko strawny
Dobrze wiedzieć że twoja też jeszcze ulewa, bo my się zastanawialiśmy że może coś nie tak że tak długo

Ostatnia edycja:
Faktycznie długo te Wasze dzieci ulewają, mojemu ulewało się chyba 2 miesiące no może ciut dluzej bo dokładnie nie pamiętam i nie wiedziałam ze sa jakies zagęszczacze do mleka, mój dostaje caly czas mleczko z kleikiem ryzowym na wieczor i kukurydzianym rano. Niestety albo stety caly czas ma wieeeeelki apetyt wiec musiałam mu dosypywać kleik a teraz jak cos chcemy zjeść to trzeba się chowac, wczoraj kolacje jadlam w łazience:-/

Dzieki Pelna ja tez sie zastanawiam co jest grane. Mama mówi ze moze mleko jej nieodpow.ehh oby to nie było cos poważnego.ojj Ala przekichane dzieci to jednak terroryści:)

reklama
Ysia my mieliśmy w szpitalu usg brzuszka z powodu ulewania, ale wszystko wyszło prawidłowo i dr powiedziała że taki jej urok, powinno przejść jak zacznie siedzieć, chociaż koleżanka mi powiedziała że jej córka do roku ulewała, nawet gęste obiadki :baffled:
Moja bez zagęszczacza to ciągle chlusta mlekiem, jakby nie miała zwieracza i wszystko jej wylatuje, ale z zagęszczaczem to ulewa czasami tylko nadmiar. Ysia a ty nadal karmisz piersią czy mm?
Ala ale numer z tym jedzeniem, ale lepiej że chce jeść niż żeby było na odwrót :tak:

Do góry