reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

reklama
Dziękuję Wam, podtrzymujecie mnie na duchu:-) Yoanna koniecznie daj znać dzisiaj jak po wizycie, może już dowiecie się czy synek czy córcia?:-) Na pewno wszystko będzie dobrze!:-) Ja muszę wytrwać do czwartku... a w sobotę wizyta u endokrynologa, ciekawe czy odstawi mi leki, czy będę je musiała brać aż do końca. Niby wyniki ft4 się poprawiły i są już w normie, tsh dużo za niskie, ale ponoć tak bywa w I trymestrze, rośnie ale bardzo powoli. Od tych tabletek na nadczynność wyniki badań wątroby mam kiepskie, bo one bardzo działają na nią, ale ja zniosę wszystko, byleby z dzidzią było dobrze:-)

Fajnie Wam mamuśki, że macie już swoje Skarby przy sobie, że są zdrowe i wszystko jest dobrze:-) ja bym już też tak chciała...:-) co do wyprawki, to nieśmiało coś tam oglądam na internecie, ale nie kupuję nic, wiem, że jest jeszcze bardzo wcześnie, ale staram się myśleć w miarę pozytywnie, planować co kupię itp., bo dzięki temu nie myślę o złych rzeczach:-)

Hej Dziewczyny,
Kasiulekk, na pewno wszystko będzie dobrze. Wiem jak trudno jest myśleć pozytywnie, ale zobaczysz, że masz podstawy :tak: Ty już prawie 12 tydzień, suuuper :-)
Pełna nadziei, Kasiulekk, raportuję. U Maluszka wszystko ok, serduszko ślicznie bije, pomimo wczesnej pory ruszał się żwawo :) No i postanowił, że będzie nas dalej trzymał w niepewności i nie pokazał co tam kryje między nogami... Następna wizyta 17 września. I znów czekanie... Jakiś taki niedosyt po dzisiejszej wizycie czuję, krótko Malca widziałąm, nie nacieszyłam się. Ale najważniejsze, że wszystko ok.

Pelna- w sumie to ja juz dawno zapomnialam o tym że rodzilam :-) Czuje sie swietnie blizna sie goi superowo:tak:
A co do Bartusia, to na prawde nie możemy narzekac, spi swietni budzi sie co 4-5 godzin. w dzień tez daje mi zrobić w domu wszystko:tak: Jutro bedzie u nas pediatra na ważenie i mierzenie Bartusia:-)
A jak tam Twoja Nataszka?

Yoanna to super że wszystko ok :) rozumeim niedosyt, ale nacieszysz się niebawet jak maluszek się urodzi, co do skrywania płci to przypomniała mi się nasza Ala która do końca nie wiedziała co będzie miała, ciekawe co tam u niej i Alanka, szkoda że się nie odzywa...
Ewirut takie dziecko to cud miód i orzeszki, ja na moją też nie narzekam, wyspać mi się daje, mamy już stały rytm nocny, kłade ją o 22, potem pobudka o 4 a potem o 7 , czasami nie budzi się o 4 tylko dopiero o 6 :-) tylko w dzień daje mi popalić bo lubi jak się z nią spędza dużo czasu ;-)Jest z nią coraz lepiej,rośnie, tyje, chodź przy Olku Nowej wydaje sie taka chudzina :sorry2: już prawie wcale nie ulewa ( dzięki zagęszczacza) , tylko troche męczą ją kolki

Pełna, no mam nadzieję, że ja się jednak dowiem wcześniej niż na porodówce, ale kto to wie, jak Zagadka dalej będzie taka zagadkowa :-D
Cieszę się, że u Was wszystko ok. Możesz odetchnąć... z ulgą, bo przy tak absorbującym Dziecku to o inny oddech pewnie trudno ;-) Ale wiesz... ona po prostu tak Cię uwielbia, że na moment nie chce się z Tobą rozstać. Ja też byłam takim dzieckiem, że moja mama do toalety musiała mnie zabierać... Ciekawe jak to u nas będzie. Jeszcze tyle czekania. Wieczność cała.

i ja dzisiaj melduję, że jestem po usg:-) u maluszka wszystko dobrze, wiercił się że hej:-D przezierność karku 1mm, kość nosowa widoczna, powiedział że wszystko jest dobrze:-) zapytałam o ten test PAPPA, bo sami nie wiemy co robić, on powiedział, że wskazań jako takich nie ma, jeśli chcemy to mogę to zrobić, ale on nie kieruje każdej kobiety na takie badania. Ja to taka jestem panikara, że już patrzę na zdjęcie i sprawdzam czy dobrze zbadał tą przezierność, czy w tym miejscu gdzie trzeba, okropna jestem, wiem!:-( następna wizyta za miesiąc dopiero... aaa, robiłam w pon. badania krwi i mocz, we krwi wyszły podwyższone leukocyty, w moczu też trochę, powtórzyłam w środę mocz w innym laboratorium i wyniki piękne...dziwne to wszystko, nie wiem które laboratorium źle robi, ale nie dał mi nic na te leukocyty, mam nadzieję, że to nie jakiś bezobjawowy stan zapalny w ogranizmie. Tyle u mnie dziewczyny:-) piszcie częściej co u Was!:-)

DSC_0407.jpg
Kwiatuszku na twoją prośbę uśmiech Nataszki :)
Dziś przespała w nocy 8 godzin bez pobudki na jedzonko :tak:Teraz leży na leżaczku, pewnie długo nie polezy, ale staram się ją troszkę przyzwyczaić żebym mogła chociaż obiadek zrobić...ale 15 min na łóżku, 15 w wózku i 15 na leżaczku wytrzyma to mam aż 45 min dla siebie haha
ja mam dziś wizyte u gina, mam nadzieję zę będzie wszystko ok
Kasiulekk super że wszystko w porządku, już tak się nie wpatruj w usg :-) zaufaj troszkę lekarzowi , choć wiem że trudno, mi też było ciężko, jak mówił że wszystko w porządku to nie wiedziałam czy faktycznie wszystko sprawdził :-)
Dziewczyny z mozecie napisac po co idzie się z dzidzią do neurologa, ja mam w wypisie ze szpitala napisane o kontrolnej wizycie, ale nie wiem czemu, nic mi nie mówili ze coś moze być nie tak...

Załączniki

• DSC_0407.jpg
    DSC_0407.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 35
reklama
Powiesiliśmy małej taką długą zabawkę i zauwazyła zależność między dotykaniem jej rączką a dźwiękami ktore wydobywa zabawka i ciągle ją puka i śmieje się do siebie, ehh cudownie tak patrzeć jak dziecko się rozwija

Do góry