reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

reklama
bylismy na wizycie odnosnie refundacji ale musze miec te fsh i wizyta przeniesiona na sierpien pod koniec zebym wiedziala wczeniej myslalam ze amh wystarczy
ale doktorek mowil ze sie kwalifikujemy juz dostalam liste badan do zrobienia na ten sierpien

sun mi właśnie o to chodziło, że trzeba budzić jeśli przerwa w dzień jest dłuższa niż 3 godziny a w nocy 6 godzin.
I to zależy też tak jak lilonka pisała od masy urodzeniowej, ale też od sposobu karmienia. Dzieci karmione mm dłużej śpią bo są dłużej nasycone, bo mm dłużej się trawi niż pokarm matki
lilonka Twoje smerfy to faktycznie niezłe "kluski" :-D Moja Majeczka też już myślę ponad 6 kg. W czwartek mamy szczepienie to się dokładnie okaże. Ale ona raczej do tych szczupłych i wysokich się będzie zaliczać (po tatusiu ;-))
pełna trzymaj się kochana i wracajcie szybciutko z Nataszką do domu :tak:

A my jutro mamy chrzest Majeczki, a tu jak na złość taka brzydka pogoda się zrobiła :wściekła/y:
Mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo jak się maleńka będzie w sukience prezentować? :sorry:

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny. gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek ;-)

pełna za Ciebie mocno trzymam kciuki :tak: mam nadzieję, że z małą ok.

Sun znam dziewczyny, które nie chcą karmić z założenia i uważają, że mają do tego pełne prawo, a karmienie jest obrzydliwe. O nic się nie obwiniaj.

Jeśli chodzi o pokarm, to ja miałam nawał krótko, ale dłużej miałam za dużo mleka i je odciągałam i wylewałam.

Czasem wchodzę na forum, ale nie piszę. jestem dobita. od tygodnia nie śpię. młoda do perfekcji opanowała obroty i nie daje mi żyć. w łóżeczku przewraca się na brzuch i tak śpi, a ja jej pilnuję, bo boję się, że się udusi. może jestem nienormalna. przez te akrobacje ciągle się budzi. musiałam zlikwidować przewijak, a w tym tygodniu obniżam dno łóżeczka, bo młoda dźwiga się do siadania, a jak leży na brzuchu, to głowa góruje nad barierką. ubranka nosi na 6-9 miesięcy. zaczęłam podawać jej kleik na moim mleku na noc, bo liczyłam na jej lepszy sen (za półtora miesiąca wracam do pracy:-(), a tu takie dramaty. Mój mąż wyjeżdża teraz cały czas służbowo, więc wszystko spada na mnie.

Pełna szybkiego powrotu do domu....

Wszystkim mama życzę dużo cierpliwości,wytrwałości,dużo snu i radości z życia....

W piątek miałam pierwsza ocenę...
To był 6dzień brania gonalu f i 23dzień wyciszacza gonapeptylu....
W dalszym ciągu przyjmuje po 150j gonalu i 0,1 gonapeptylu...

Prof naliczył razem 15pęcherzyków i mój estradiol miał 358 lub 378 jakoś tak,pęcherzyki wielkości 10mm
W poniedziałek kolejne podglądanie,mam nadzieję że coś jeszcze wyrosło do tego czasu haha...oby wszystkie albo większość była pełnych i wartościowych ;-) trzymajcie kciuki za mnie :-*

U nas mała poprawa.odciagam glowniemleko i mala dostaje z butelki raz na jakis czas podaje piers. Pije herbatke hippa i bole brzuszk ustapily(odpukac).nadal jest nerwuskiem swoje nie zadowol.demonstruje glosnym krzykiem.Dobra wiadomosc pozbylismy sie pepowinki i mamy ladny pepuszek:)
Pełna Słońce zycze Ci duzo sily i poprawy a zwlaszcza zdrowka!!!!
Sun naprawde postraj sie nie zadreczac chociaz rozumiem Cie bo za nim rusyla mi porzadnie laktacja to tez beczalam ze jestem do niczego.Sa plusy i minusy obu karmien.trzeba niestety kombinowac zeby maluszka zadolowic wlasnie sie o tym sie przekonuje.
Agusia niech Wam sloneczko zaswieci na chrzcinach:)
HOpe mocn trzymamy kciuki.Widze, ze nie zle sie wszystko uklda!pytalas kiedys o kosm.do trans.ja uzywalam szapmonu bezap.z psysiogel i mydla bezzapochowego., do punkcji tez.
Nowa jak u Ciebie poprawa z karmieniem?
Ewirut teraz masz juz wszystko do szpitala?
Yoanna jak tam dolegliwosci?

Ysia od kiedy używałaś tego bezzapacho,wego szamponu i mydła? Przed punkcją i transferem czy tylko po transferze?

Pójdę dzisiaj do sklepu zobaczyć za tymi bezzapachowymi kosmetykami....qrde to co maski do włosów też mam już teraz nie używać? Durna już jestem....

reklama
Do góry