reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

ja pamiętam że w szpitalu mialam smoczek, ale położne krzywo patrzyły i wręcz chciały mi zabrać bo smoczek zaburza proces ssania a w tych pierwszych dniach właśnie dziecko wszystko załapuje to lepiej sobie nie robić pod górkę już na wstępie. Tym razem bardzo chce karmić do roku cycusiem to nie chce żeby mnie ten smoczek korcił.

spodenki i pół śpiochy mam od rozmiaru 62 bo pamiętam że na 56 spadały z tyłka
:-p

reklama
Lori o tych smoczkach to już takie sprzeczne info słyszałam .... a u nas właśnie smoczki wręcz każą mieć żeby dziecko w nocy uspokoić w razie czego....:tak: ale to też szpital szpitalowi nie równy i ciężko jakiś ogólny schemat znaleźć

dzień dobry

znów szaro buro dziś.. kawa poszła w ruch, mała śpi
na 14:30 idziemy na imprezkę do przedszkola z okazji dnia mamy i taty :) mam nadzieję że lać nie będzie i dostaniemy się z Melką bez problemu do przedszkola no i oby D zdążył dotrzeć..

Roszpunka spokojna Twoja rozczochrana :-D też będziesz stroić panienkę ;) widzę że już czytasz, przygotowujesz się do starań :) trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :)
Rozia to u was wielki dzień tuż tuż :) czekam na fotki :)
my chrzciny robimy na koniec czerwca
Paula :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2: byle do października ..

pozdrawiam wszystkie :*

aaa co do smoczka w szpitalu, to u nas położne miały i w razie czego dzieciakom dawały -jak były u nich na noc. Np jak moja Melka po cc, jak mi ją przywieźli to w tym łóżeczku był też smoczek, tyle że mała żmijka nim gardziła raczej :p

Witam ;-)
U mnie pogoda straszna… co prawda nie pada, ale zachmurzone i zimnoooo brrrrr
:dry:

Martuś
no zobaczymy jak to będzie z przeprowadzką, czy faktycznie od października tam pójdę, czy później
:tak: Ale pracy szukała będą raczej na Śląsku, bo w razie czego to nie będę zmieniała co parę tygodni, a moja przyszłość jednak będzie tam puki co :-p

Aduś czas z K zawsze jest owocny
:cool2::-D

Dziama słońce, jutro Wielki Dzień- super!
:cool2:
Stres się zaczął, czy nadal spokojnie?
:confused:

Truskafffka udanej imprezki
:tak::blink:

Cieplutkiego Dnia, bo tego ostatnio brakuje :*
Niedziela była taka upalna, a teraz dupa
:baffled:

U nas w szpitalu przelozona absolutnie zabraniala smoczkow i nakladek na sutki. Polozne dawaly kiedy piersi byly poranione zeby ulzyc a przelozona zabierala jesli ktoras przylapala i oddawala dopiero na wyjscie. Ja smoczkow w szpitalu rzeczywiscie przy obojgu nie uzywalam natomiast w domu owszem. Mysle ze wlasnie dzieki temu nie wisialy na cycu caly czas tylko jadly kiedy byly glodne a kiedy chcialy pociumac dostawaly smoczka. Takie sa moje doswiadczenia ale kazde dziecko jest inne wiec moge powiedziec tylko o swoich :-) Natomiast smoczek w nocy wystarczal Aneci zeby ewentualnie oszukac glod i przespac cala nocke a u Darka juz to nie przeszlo musial dostawc jesc i to dluuugo chyba do 2 roku zycia. Takze z myszka mam luksus od samego poczatku.

hehe co szpital to inaczej :-)
ja byłam dzis na małych zakukach i w Auchan przypadkiem wynalazłam bodziaki po 5 zł ale gatunkowo powiem ze ok ,jakas promo była czy wyprzedaż i codziennie zastanawiam sie co tu jeszcze dokupić :-D:-D:-D:-D
w sumie to mam w rozmiarze 62 - 10 body krotki rekaw,7 długi,5 spiochy ,3 półspiochy,2 pary spodenek, 1 dresiki ,6 pajacyków,2 bluzeczki z długim rekawem ....,1 rampersik ,1 krótkie ogrodniczki ...
jeszcze jakąś bluzę musze dokupić rozpinaną ,a na 68 tez juz sie troche uzbierało hehe

do szpitala narazie mam na rozmiar 56 - 3 bodziaki długi rekaw i 4 kaftaniki .... bez spodenek bo i tak u nas w pieluche flanelowa i rożek zawijają

Juz bym chciała zeby był 30 czerwiec :-D

Witam sie i ja po dluzszej nieobecnosci....wiec sorki ale nie odpisze kazdej..chociaz poczytalam..ja dzis tez mialam impreze w przwdszkolu 3 w 1 dzien mamy taty i dzien dziecka..
Co do wyprawek moge wam tylko pozazdroscic..tez bym chciala kupowac:-(
Ja w szpitalu mialam tylko pampersy i chusteczki..bo nie mozna bylo miec nic swojego..
Oslonki oraz smoczek tez bo bez tego byloby pewno ciezko..
Milego dnia...

Dzień dobry :-)

U nas w ogóle nie używałam czapeczek, ani w szpitalu ani w domu :-) A co do smoczka i nakładek, to mnie położna nakładki kazała kupic, bo miałam wklęsłe brodawki, a smoczka wzięłam i w nocu ukradkiem dawałam i nic sie mlodej nie zaburzyło :-) pieknie sie przystawia od samego początku :-) i teraz też smoczka dostaje do spania i nic jej się nie zaburza :-)

wpadam do was chodź jakaś słaba jestem...chlopaki pojechali na kulki żebym sobie posiedziała w ciszy. Pije herbatke z cytrynką i strasznie mi niedobrze :baffled:

może u mnie w szpitalu położne są przewrażliwione bo nakładek na cycki też nie wolno :-p

matko chyba zaraz zwymiotuje i jeszcze mała mnie dobija fikaniem
:confused2:

reklama
Witam sie dopiero teraz

jestem po kolejnym zebraniu w pracy i nic nowego sie nie dowiedziałam juz wiecej ńie jede tam w dodatku u nas leje jak z cebra od rana :no:

Co do smoczkow to u nas zalecają smoczek do końca 3 miesiąca bo zapobiega śmierci lozeczkowej były jakies badańia przeprowadzane na szeroka skale .

pozdrawiam was wszystkie goraco :*

Do góry