reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Aduś - trzymam Cie za słowo - jak młody ruszy w świat, to sie pochwalę. Póki co - dziś wreszcie księciunio sam usiadł... no i zaczął pokonywać przeszkody na czterech.... zdolniacha.

Wiecie co mi się tu straszzzzznie podoba, że to ja decyduję o wielu rzeczach. Chcę karmić naturalnie - super!!! bardzo się cieszą i starają się być bardzo pomocni, ale jak chcę karmić sztucznie, to nikt Cie nie potępia i nie próbuje na siłę zmieniać Twojego zdania, negując wybór (wyrodnej, wrednej matki!!!). Pytają tylko które mleko będziesz dawać, żeby po urodzeniu juz na porodówce buteleczka czekała.

Chcesz mieć piżamę, bo w niej się lepiej czujesz niż w koszuli - proszę bardzo, chcesz używać smoczka - Twoja decyzja, nakładki - skoro tak Ci lepiej czy wygodniej bardzo proszę. Nacinanie - tylko jeśli widzą taka potrzebę, jeśli nie - po co masz się dodatkowo męczyć z gojeniem rany.

Ostatnia edycja:
reklama
No u mnie bez nakładek nie dałby rady i być może nie karmiłabym piersią, a tak młoda zasysa jak nie wiem :-)

Ale jak widać, co kraj to obyczaj :-) W jednym szpitalu zabraniaja, a w innych nie ma problemu :-) A w moim szpitalu jest nacisk właśnie na naturalne karmienie, więc jak mi małą dokarmiali, bo nie miałam pokarmu, to z kieliszka piła :-)

Ale ten czas leci... :-) Tak teraz wracam do tych chwil w szpitalu, a tu już nasza pannica taka duża :-) Tylko mamy problem z kupkami, bo robi tak co 6 dni i to jak jej w końcu podam bobotic... I nie wiem co robić z tym... No nic, na poczatku czerwca mamy szczepienie, to zapytam lekarki co z tym zrobić... Chyba,że macie jakieś sposoby ?? jem słoiczki z suszonych śliwek i to nic nie daje... jem słoiczki, bo nie lubię suszonych sliwek, a w tej formie nawet mi smakują :-)

Rozia - jesli jest tylko na cycku to chyba nawet do 7 dni może kupy nie robić. Moze taka jej uroda. Zobacz jak bedzie po wprowadzaniu pokarmów. Może wtedy będzie częściej.

Rozia my mamy ten sam problem ale ja cały czas podaje jej espumisan dzięki temu nie cierpi ;) i to prawda Lori dzieci cyckowych maja prawo raz w tygodniu robić kupke :)

Rozia - jeśli tylko nie ma żadnych bóli brzuszka, to jest to jak najbardziej w porządku. Dzieci na naturalnym pokarmie często tak mają - trawią wszystko i nie mają co wydalać.

Rozia moja łobuziara nie chce marchewki :eek:
alę za to jemy wszystkie owoce plus biszkopcik i jaogurty dla niemowląt :tak: I wszystko to co ja jem bo sie aż trzęsie wiec muszę jej dać polizac hehe
aaaaaa i ziemniaczek tez pasuje i wcina

Ostatnia edycja:
No Liluu nie pwoei, moja też póki co nia pluje, ale to dopiero drugi raz jej dziś podałam :-) i dzis nawet troszke zjadła, ale zaraz wrzuce drugie zdjęcie jaką ma przy tym minę :-) generalnie, ja jej wkładam do buzi, ona wypluwa, a ja łapię :-) I mamy zabawę :-)

Rozia z kad ja to znam :) ale jak jej cos smakuje to wcina aż sie jej uszy trzęsą :-D

A któraś z was pytała czy dałam jej juz jajko - nie jeszcze nie dałam czekam do przyszłego miesiąca

reklama
Dziewczynki nie uwierzycie... Moje dziecko poszło dzis spać o 18:szok::szok::szok: poszła na drzemkę jak zwykle o 18, przebudziła się z płaczem o 19, więc ją wzięłam na rece i usneła ponownie... obudziła sie koło 21, zjadła, dałam jej czpka, bo od wczoraj sie prężyła, więc nie chciałam,żeby sie męczyła, więc zrobiła co miała zrobić i poszła spać :szok::szok::szok: normalnie w szoku jestem...

także ja też już się żegnam :-)

Do góry