reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Ania i reszta, a ja mam taki przepis z kapustą. To jedno z dwóch dań jakie mój m wymienia jak się pytam co chce na obiad:-D Drugie to żurek:-D
Kapustę szatkuję, ziemniaki i cebulę kroję w plastry, kiełbaskę i boczek w kostkę. Do tego potrzebny jest żółty ser, może być w plastry, jajka i trochę mleka. Układam warstwami kapustę, ziemniaki, cebulę, boczek z kiełbaską, żółty ser, wbijam jajko/a, pieprzę i solę, i od nowa układam warstwy. Na wierzchu powinny być ziemniaki. To wszystko zalewam szklanką mleka, można dodać trochę wody i oleju. Duszę aż wierzchnia warstwa ziemniaków będzie miękka. Do tego kefir i m nie potrzebuje nic więcej do szczęścia:-D

łoooo ale pospałam :szok:
dziewczynki dziękuje zza taki odzew w sprawie kapusty ;)

losiczko kochanie ja jak byłam w ciąży z synem to zajadałam się grześkami w czekoladzie i popijałam to colą a z córka miałam smak na alkohol wtedy też nauczyłam się pić kawę ;-)i reszta podobnie jak teraz :-D

ulcia ilonka to pewnikiem teraz ogarnia małego, więc musisz sie uzbroić w cierpliwość

aniu śpiochu- toz to grzech tak w dzień hi hi

język mi ucieka, ślinka cieknie...ehh narobiłyście smaka smakołykami :-D

zapisałam sobie tajne sposoby robienia kapuchy:-p

Ulcia niestety, tak jak Ilona pisała, przez to że robisz pomiar tempki w różnych porach dnia-wykres jest nieczytelny...
tempkę należy mierzyć o STAŁEJ porze, rano-przed 8, po conajmniej trzech godzinach snu

Piąteczka też lubię kiszkę z grilla...matko aż mi w brzuchu zaburczało:-D

a ja dziś kupiłam ogórki małosolne :-):-):-) pychaaaa :-):-):-) Mam sklepik osiedlowy, taki wrzywniak i są tam pyszne ogórki, takie jak mojej mamy :-):-):-) Z wiaderka :-):-):-) mmmmmm

reklama
truskafka ja to w ogóle uwielbiam obżarstwo
034.gif

a najlepiej to nizdrowe, niestety z wiekiem jest tak,że już nie na wszystko można sobie pozwolić

a ja siedze jak na szpilkach w oczekiwaniu na m bo już tobołek mam spakowany w razie jak mnie z chaty wyrzuci
036.gif

Do góry