reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

karolina, piękna ta porcelana. My dostaliśmy w prezencie ślubnym serwis obiadowy na 12 osób. Też jest taki prosty, ze złotym paseczkiem. Bardzo jestem wdzięczna chrzestnej za niego, bo wiem, że sama bym sobie w życiu takiego nie kupiła:happy:
A, i nie wierzę że lista się nie skraca;-)

viola, no to super, że nic się nie dzieje. Mi położna "kazała" kupić oilatum płyn i krem i sudocrem do pupy. Choć mam nadzieję, że skóra Maksiulka też będzie tak mało wymagająca jak Antosia i że da mamie zaoszczędzić na tych kosmetykach;-)

karolina, zadzwoń do przychodni do której należysz i się dowiedz jakie są zwyczaje u ciebie. Ja musiałam się sama zgłosić do położnej i iść na spotkanie z nią, bo takie mają tu przepisy. Tak że co kraj to obyczaj.

A ja właśnie byłam po drugą koszulę do spania i wpadłam od razu do kerfura. Nie wiem jakim cudem, ale kupiłam taką pościel za 50 groszy!!!!:szok::szok::szok:
Zobacz załącznik 480859
Ostatnio kupiłam prześcieradełko w ten sam wzór za 7 zł, ale pościeli nie było. A dziś jedna sztuka leżała gdzieś na półce!!:-):-):-)

reklama
hej! rodziców odwiozłam, obiad się gotuje i mam chwile dla was. u nas dzisiaj pierwszy dzień prawdziwy upał. w domku jest ok ale jak byłam w mieście to maskara. a w nocy standardowo burza co Olusiowi nie bardzo sie podoba.

karolcia teraz widzę dla ciebie cudowny czas nastał bo teściowa daleko. co do położnej to ja mam namiar od bratowej na jedną ponoć bardzo fajna babka i będę po weekendzie dzwonić. bratowa mówi że lepiej się jeszcze przed porodem umówić bo ona wiele rzeczy moze podpowiedzieć. tak więc zobaczę po niedzieli co i jak. a potem tylko po porodzie chyba zgłaszasz sie do niej i juz sama ustala wizyty. zresztą nie wiem. jak zadzwonie się dopytam

dziewczyny wrzucie przepisy na gofry na grupę bo łatwiej znaleźć potem. może po weekendzie też się skuszę.

ilonka
gratki jeszcze raz po wizycie. no i że mąż ma nową pracę.

kurcze coś jeszcze miałam napisać i wyleciało mi z głowy.

ach roszpunka u jakiego sprzedawcy zamawiałaś ten Sudocrem?

ja zrobiłąm przelew i czekam na buteki i komplet do paznokci. dostałam już porcję rzeczy dla malucha od bratowej i pomału będę zabierać się za pranie. wiem, wiem mam jeszcze czas ale teraz przez tydzień mam 2 domy na utrzymaniu bo rodzice wyjechali. potem maja nam schody robić i czeka nas malowanie i sprzatanie. a potem to juz sierpien i wtsdy to już musze mieć wszystko gotowe. we wrześniu znowu rodzice wylatuja na 2 tyodnie na urlop, m do pracy i już na nikogo nie będę mogłą liczyć. a co jeśli urodzę wcześniej? tak więc moje postanowienie. do września wszystko gotowe i tylko czekam na godzinę 0. zresztą to juz i tak będzie 35-36 tc więc czas najwyższy. wieczorem powklejam fotki. teraz uciekam troszkę popracować.

Z tą pościelą też jestem w szoku! Leżała w takim worku z kodem wypisanym długopisem... Zdziwiłam się przy kasie, myślałam, że z 20 zł będzie kosztować;-) Dużo rzeczy dla dzieci jest w atrakcyjnych cenach, chyba że to tylko w moim wieśniackim kerfurze:laugh2::laugh2:

agnes, Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Są tańsze u innych, ale ja większą pakę kupiłam, to się opłaciło. Gratki, dziś obie przeskoczyłyśmy o okienko dalej:-)

karola, udanego weekendu w lesie:-) Mój m nie ma pojęcia co jest potrzebne. Jakbym go zostawiła z tym samego, to biedny Maksiu by w kartonie po odkurzaczu spał:-D:-D;-)

Ostatnia edycja:
Roszpunka Ja smarowałam po każdej w sumie zmianie pieluszki i po kąpaniu tym sudocremem i Jaś nie mial wysuszonej i w ogóle nie mial odparzeń, takze sudocrem napewno Ci sie sprawdzi , no chyba ze Maksiu bedzie miec nadwyraz delikatną pupeczkę :-p
Kobito ale zrobiłas zakup :szok: bosko......ale to jest posciel do wózeczka czy ta do łozeczka ????????????????? Naprawde trafiłas świetnie tak czy siak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No i mój m tez jest taki , ze nawet teraz by nie wiedział co do czego.....dlatego ja to nawet nie pytam jak cos kupuje tylko mu potem pokazuje , jakos tak chłop nie ma do tego głowy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :laugh2:
karolcia porcelanka wypas, mnie sie takie skromne , delikatne bardzo podobaja :tak::tak::biggrin2: udanego weekendu oraz urlopiku ;-) wypoczywaj ile sie da ;-)
agnes fajnie ze wcześniej o wszystkim myslisz......lepiej miec naszykowane, skompletowane, ułozone, poprane niz potem np w razie czego byc w lesie ze wszystkim, wiadomo jak to w zyciu róznie bywa , choć mam nadzieje ze Oluś nie bedzie sie pchać na świat zbyt wcześnie !!!!!!!!!!! :-) okienka sie przesuwaja migiem .......zleci szybko teraz ........!!!!!!!!!!!!!!!! a dopiero co robiłaś test a tu juz tak daleko jestes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja jestem mega zadowolona bo kupiłam sobie dzis torbę do szpitala za 9,99zł w karfurze :-D co prawda nie za duza ona w sumie jest ale na moje rzeczy i część maluszka bedzie Ok,a maz najwyzej doniesie reszte jak bedzie przychodzic !!!!!!!!!!!!!!!!!! nie trzeba od razu walizki ze soba taszczyć bo to raczej bez sensu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na koniec świata sie nie wybieram hehe tylko kawałeczek od domu :-)
No i doszła mi paczuszka z buteleczkami pieluszkami prześcieradełkami, wszystko w porządku takze polecam tego allegrowicza :-)

Kojec za pare dni jak sie uda zamówię taki http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-2-poziomy-6-wzorow-i2441677929.html
ten co na zdjęciu głównym czyli krówka , i chyba bedzie z głoowy wszystko !!!!!!!!!!!!!! :-)

Kocyk ma mi kupic znajoma, a raczej kupic dla Pawełka wiec na razie nie bede inwestować, mam 2 wieksze w domu i ten cieniutki biały co kupiłam w lumpie :-)

czyli chyba moge rodzic :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
no ilonka możesz rodzić. chociaż ja chciałąbym abyś jeszcze z 2 tygodnie poczekała. no ja juz taki mam charakter że wolę wszystko mieć wcześniej uszykowane niż potem bieganie na łapu capu

teraz ja czekam na przesyłkę bo też u tego sprzedawcy zamawiałam butelki. muszę pomału jeszcze zakupy w aptece porobić. a na koniec dla siebie.

NO własnie , ja musze dokupic lewatywe koniecznie bo u mnie w szpitalu trzeba miec swoja:crazy: a jutro kupie jeszcze stanik do karmienia na targowisku i jakies wieksze majty ........... i tak naprawde mam wszystko dla siebie :tak: takze bede mogła spać juz spokojnie jak jeszcze dojdzie mi koszula co zamawiałam ;-)

ale wiecie co ?????????????????????????? troszkę zaczynam sie cykac juz :szok::szok::szok: :baffled::baffled::baffled::baffled: kurcze ale nie mysle na razie o porodzie bo ze strachu w koncu zaczne rodzic :laugh2:

reklama
A ja i się udzielałam i jakoś zamilkłam ; // ale powracam .

ILONA24
No skoro masz wszystko , możesz być spokojna i rodzić . A widze ze ty już bliżej ode mnie ; )) Szybkiego rozwiązania życze ; PP Chyba każda się boi ;) ale dasz sobie rade . Mi tez zostały zakupy dla siebie bo mam dopiero jedna koszule i nic po za tym ; )) , majty te poporodowe itd trzeba dokupić . A dla Małej musze dokupić tetrówki bo w sklepie byle jakie za 3 zł szt wole na allegro zamówić , i ta taka gobkę do wanienki . Lepiej niech mała leży na gąbce a nie na plastku . Chyba wiem o jaką torbę chodzi z carrefour-a , oglądałam w gazetce, ale u mnie jej nie było jak na złość :angry:

Do góry