reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Ja kupowałam od tego samego sprzedawcy co ty, ilona. Kupiłam ten 400g, bo najbardziej się opłacało, 30 zł kosztował. Najwyżej nie wykorzystam całego. Dokupiłam sobie jedną butelkę, i jakieś pierdułki do butelek.

viola, a czym mu pupkę smarujesz po myciu?

reklama
viola bo taki najgorszy wiek, kiedy to dzieciakowi się wydaje, że już taka dorosła. moja jest teraz na obozie nad morzem i nawet księżniczka nie raczy sesemesa napisać. Ale cóż nieuchronnie się zbliza do pełnoletności

DESZCZ!!!!!!!!!!!!!! HURRA!!!!!!!!!!!

.... i juz po deszczu..........buuuuuu..........
ale się napadało - całe trzy minuty

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Roszpunka to faktycznie bedziesz miec jeszcze i dla nastepnego dzieciaczka :laugh2: bo i w szpitalu pewnie dostaniesz próbke małą a potem poczta zapewnie jeszcze :-p

Kurcze jak to dobrze ze ja mam jeszcze tak daleko do tego poważniejszego "okresu buntowania" ale na samą mysl juz sie boje :baffled:

hej kochane! wpadam tylko tak szybciutko. później nadrobię co od wczoraj się wydarzyło. wiem tylko że u ilonki po wizycie ok i że jest Pawełek także gratki wielkie. później będę na dłużej bo teraz muszę rodziców odwieźć bo na wycieczkę wyjeżdzają i przy okazji skoczę do miasta na zakupy. tak więc do póżniej

Hej ja na sekundke bo juz powinnam dawno w pracy byc.....Piateczko tak to jest zmruzyc oko na dodatkowe 2 min :-D:-D:-D
Karolciu ta porcelana tez jest piekna wlasnie taka wybralam mamie na rocznice pozycia malzenskiego:tak::-):tak:
Do pozniej ;-)

witam Kochane,ja tez tylko na minutke,tydzien ciezki w pracy,owulka sie zbliza a ja taka wymeczona ze ochoty na boboseksy całkowity brak! Iionka gratuluje Pawełka! lece do pracy dzisiaj wczesniej koncze to ponadrabiam. buziaki dla wszystkich!!!

porcelanka sliczna

karola a machałaś mamusi na pożegnanie chusteczką z łezką w oku? (szczęścia łezką:-))

Roszpunka mi położna nie kazała niczym smarować dopóki nic się nie dzieje.Ja myję pupkę wodą z mydlem i tylko co drugi dzień po kąpaniu smaruję cieniutko kremem z ziajki przeciw odparzeniom i na razie pupcia jak złotko nic się nie dzieje.

karola jak urodzisz to idziesz z książeczką zdrowia dziecka(dostajesz w szptalu) do swojej przychodni i zgłaszasz urodzenie dziecka. jeśli to sama placówka, w której Ty masz lekarz pierwszego kontaktu to masz z głowy. jeśli inna to musisz zgłosić tam gdzie Ty masz deklaracje i położna będzie przychodziła stamtąd- tak było u mnie

a . i przychodziła do 6 tyg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Karolina u nas jest tak,że szpital zgłasza,ja nigdzie nie chodziłam. W szpitalu pytali do jakiej przychodni będzie należało dziecko i nic więcej. Położna przyszła założyła kartę zdrowia dziecka ,umówiła pierwsze wizyty w przychodni,wszystko sama .Była u mnie 2 razy ,trzeci raz miała przyjść,ale jak byłam z małym w przychodni to się akurat widziałyśmy więc nie przyszła i teraz po niedzieli ma przyjść jeszcze raz.

Do góry