reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Mój mały dzisiaj prawie nic nie spał w ciągu dnia ,pewnie mu za ciepło. Teraz zasnął mam nadzieję,że pośpi kilka godzin.

Masaż szyjki boli jak masuje jakiś zwyrodnialec. Mi jak masowały położne to nie bolało tzn nie bolało bardzo,bo to,że czułam dyskomfort to nie da się tego ukryć. Jeden lekarz jak masował to czekał na skurcz i też dało się przeżyć,ale jeden jak masował to bolało,ale co tam ważne,że dzięki temu urodziłam a ból szybko się zapomina. Jak byłam z córką w ciąży to miałam masowaną szykę przez odbyt bo do pochwy miałam wstrzyknięty żel, to był dopiero ból..................

Do mycia butelek TT nie trzeba szczotki bo są tak sxzerokie,że swobodnie można je umyć za pomocą jakiejś myjki. A co do tego wskaźnika to on tylko wskazuje temperaturę a antykolkowe są wszystkie butelki tzn smoczki.

Ilonka wychodzimy na spacerki do godź 11 i od 18 niestety:(

Acha i jeszcze chciałam powiedzieć że ja mam taki pas poporodowy
http://allegro.pl/poporodowy-pas-wyszczuplajacy-brzuszny-bialy-roz-m-i2456227142.html
i jestem zadowolona nigdzie się nie zawija i słyszałam,że jeszcze pasy "pani teresa" są dobre.
Pamiętajcie tylko,że żeby je zakładać macica musi być już obkurczona

Ostatnia edycja:
reklama
Piąteczka - nie no za takie to ja dziękuję, moje C mi w zupełności wystarczy (mężowi również),

Ja zostałam po raz pierwszy mamą jak miałam 18 lat, moja mama miała wtedy 38 lat, tato 40 (nie tęgą minę miał tato, bo Magda była chrzczona dokładnie w dniu Jego 40. urodzin), stwierdził tylko, że jak moja córka pójdzie w moje ślady, to mam szansę być jeszcze młodsza babcią.
Jego "proroctwa" nie sprawdziły się. Magda póki co nie zrobiła ze mnie babci i na razie nie ma tego w planach - tak mi sie w każdym razie odgrażała, jak tu była w marcu. Pożyjemy, zobaczymy.

uffff jestem juz ale widze ze cichutko....no w sumie sie nie dziwie juz dosc pozno:-)
Ja sobie poszlam z kijakami i zrobilam 5 km a krokomierz naliczyl 7500 krokow , pozniej zrobilam swoj terning ....kurcze jutro nogami nie rusze....i jeszcze 10 min hula hoop........oby ta cala mieszanka zadzialala jak sie bede w sobote warzyc
Truskaffka cos mi sie wydaje ze twoj m jak bedzie widzial takie piekne wypachnione cialo to spontanow bedzie jak żab po deszczu
Jane tą fioletowa bluzeczkje jak bys chciala kupic w sklepie Monsoona to pewnie trzebabylo by wyciagnac cos pomiedzy 20 -30 funtow ....tak ze wyprawa napewno udana
Ilonka spoko....ja tez duzo rzeczy dowiedzialam sie dopiero tutaj
Piateczka nie tesknilas dzisiaj za mna
A czemu reszta sie ukrywa:szok::szok::szok:?????

dzień dobry dziewczynki

katy oczywiście, że tęskniłam. jak ja Ci zazdroszczę samozaparcia w tych ćwiczonkach. bo ja sobie obiecuje , obiecuje -` ale to słomiany zapał

karola masz się cieszyć jak dziecko, bo jak nie to do w dupsko!!!!!!!

a reszta to śpi jeszcze????????

POBUDKA!!!!!!!!!!!!!

ilonka o Ciebie to już się martwić zaczynam, ze Cię nie ma o tej godzinie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry
Karolina dziękuje za wiadomość od losiczki.....kurcze ale początek wakacji.... ale mam nadzieje ze teraz bedzie juz dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrów Ją koniecznie i dzieciaczki jak bedziesz dzwonić czy pisać !!!!!!!!!!!!
czekasz na odpowiedni moment co do oznajmienia tesciowej o nowej [pracy ??????????? NO i dobrze.....a może mąż juz sie pochwalił ???????????????????????
Viola to ja musiałam trafić na meeega niedelikatną położną bo nie miałam dla mnie litosci przy kazdej próbie masazu........Boze ........:confused:
truskafka juz chyba nie muszę powtarzać po raz setny ze zazdroszczę tego urlopu nad morzem .........ahhhhhhhh......i te pyszne ryyyybki smazone...aaaaaaaaaaaaa.............!!!!!!!!!!!!!!!!! :sorry2:
piąteczko kochanie jestem, ale chyba nie bede za duzo juz pisać.........
bo tylko bym narzekała teraz na swój stan , takze dziewczyny mnie wyklną i każą iść sobie stąd precz :sorry2:

W nocy mega ból chyba w szyjce i w momencie coś wyleciało ( płynny śluz) a rano wstałam to mi oczy wyszły bo brzuch mi wisi na kolanach prawie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! takze opadł i to spooooro ........chodzę okrakiem aż mi głupio........!!!!!!!!!!!!!!!!!! No i przy chodzeniu boli mnie cale krocze :sorry2: Jezuuuuuuuuu............z Jasiem do konca czułam sie super a teraz ............tylko narzekam :-( Oby te 2 tyg jakos przejść i chce rodzić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przepraszam ze tak narzekam .........:-:)-:)-:)-:)-( :-(

karola mówiąc kolokwialnie- postaraj się to olać- jak cała resztę

ilonka hmmm.... pakuj sie kochana i narzekaj ile wlezie

witam:))
kolejny piękny dzionek mamy dziś:)))

już się urlopu nie mogę doczekać ...

ilonka kurcze to ty chyba już niedługo urodzisz??

karolina a jaki masz ten nowy rower??

katy no tak trzymać... ja w te upały biegać za bardzo nie daję rady... ale dziś idę na siatkę a jutro squash:tak: wczoraj byłam na rowerze ok 20:30 i dalej było gorąco....ale dziś jest jakoś inaczej, taki przyjemny rześki wiaterek wieje.

karolina ja "góralów" to też nie lubię. Ja muszę mieć koszyk na zakupy i wysoko siedzieć:))) i tak mam:tak:
choć nie powiem na wypady za miasto przydałby się czasem jakiś bardziej sportowy rower;-)

reklama
Bry......
Piateczka no wlasnie ja z tych co maja slomiany zapal ale zaczelo to wszystko wygladac nie fajnie i musialam cos z tym zrobic....z ciebie kruszynka wiec nie masz sie z czego odchudzac a ja mialam na poczatku walki na liczniku 75 kg:szok:
Karolcia dzieki za wiesci od Losiczki, moze teraz juz bedzie spokojnie na tym jej urlopie:tak:
A ja jestem pewna ze jakims sposobem za twoim wstawiennictwem tesciowa roweru albo nie dostanie albo jak juz to duzo gorszy ........maz chyba nie wie ze rower nie dla kazdego wskazany przy pewnych dolegliwosciach :-D
Jane zazdroszcze ci tych wypadow rowerowych :tak:bo ty masz z kim jezdzic a u mnie same lenie
Ilonka ty kochana chyba nam nie dlugo sprawisz juz niespodzianke, pakuj sie i informuj nas conajmniej co kilka godzin co sie dzieje........bo my tu padniemy na zawal

Do góry